Ziya Şengül

Ziya Şengül

Sizin yabancılarınız nerede Adnan Bey

Sizin yabancılarınız nerede Adnan Bey

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi dünyanın sayılı derbilerinden kabul ediliyor. Biz bu maç sonrasındaki değişik yorumlara girmek isterken, sayın Adnan Polat’ın maç sonrası basına açıklamaları ilgimizi çekti. Bu konuya daha sonra geleceğim.

öncelikle maça biraz değinelim. Sahada iyi futbol oynayan bir Galatasaray takımı vardı. Ezeli rakibi karşısında çok önemli 3-4 gol pozisyonu yakalamasına rağmen, arzu ettiği sonuca, yani galibiyete ulaşamadı. Maç öncesinde çoğunluğun favorisi gözüken Fenerbahçe, G.Saray karşısında, bir favori gibi oynayamadığı için eleştirilerimize maruz kaldı. Maç bitmiş, Galatasaray cephesi sevinçli. Anlayamadığım, Galatasaray iyi top oynayacak, pozisyon bulacak, kazanamayacak ve sevinecek! Ben Galatasaraylı olsaydım, bu sonuca tepkimi koyar, üzülürdüm.

Gelelim Adnan Polat’ın açıklamasına. Galatasaray’da hiçbir yabancı futbolcu yoktu. Kimi sakat, kimi de Afrika’daki futbol turnuvasına katılmıştı. Fener’de ise Aurelio ve Vederson’u Türk sayarsak, 4 tane Brezilyalı oyuncu vardı; Roberto Carlos Edu, Deivid ve Alex. Bunların yanı sıra Uruguaylı Lugano, Sırp Kezman. Nasıl oluyor da Galatasaray, Brezilya milli takımı karması ile oynuyor, onu da anlamış değilim. Sayın Adnan Polat kardeşimizin bu söylemini espri olarak algılayanlar olabilir ama o vücut dili ve görüntüsü hiç de espri yapar bir görüntü vermiyordu. Güney Amerika karmasına karşı oynadık demiş olsaydı, belki daha doğru bir ifade olacaktı! Adnan Polat kendince haklı olabilir. O zaman ben de şunu sormak isterim: Siz bu kadar yabancı futbolcu aldınız, rakibiniz Fenerbahçe gibi de milyon dolarlar harcadınız nerede sizin yabancılarınız?

Ama şunu da hemen belirtmek istiyorum ki yabancısı çok olan Fenerbahçe Futbol Takımı, tümüyle Türkler’den oluşan Galatarasay karşısında sınıfta kalmıştır. Anlayana!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Şengül Arşivi