Kasımpaşa sen çok yaşa..

Kasımpaşa sen çok yaşa..

Süper Lige önce Manisaspor’la Diyarbakırspor yükseldi.. Bu iki güzide takımımıza kucak dolusu tebrikler.. Gerek Manisa, gerekse Diyarbakır, büyük mücadele verdiler ve de karşılığını bir üst lige terfi etmekle aldılar..
Manisalıları da Diyarbakırlıları da gönülden kutluyorum..
Ardından, üst lige terfi eden 3. takımımız ise Kasımpaşaspor oldu..
Kasımpaşa..
Aziz İstanbul’umuzun güzide bir semti..
Ve bu semtin takımı olan Kasımpaşaspor, 43 yıl sonra yeniden birinci lige çıkmıştı.. Ne zaman?..
2007 yılında.. Ve yine bir Mayıs ayında..
Sonra?.. İyi bir sezon geçiremedi.. Ve geldiği gibi gitti..
Ancak yılmadı.. Sabır etti.. Çalıştı..
Bu azmi gören herkes, “Maşallah takım iyi gidiyor bu sene play-off’a kalmadan Süper Lig’e çıkar” dedi.. Ama Kasımpaşa bu tarz düşünenleri maalesef üzdü.. Sezonun ilk yarısında işi iyi götürdü.. Ardından düşüşe geçti.. Daha sonra tekrar toparlanarak play-off’a kalmayı başardı..
2007 finalinde yendiği Altay’ı 2009 play-off ilk karşılaşmasında da mağlup etti.. Ve ardından da yine bir İzmir temsilcisi olan Karşıyaka’yı finalde mağlup ederek Süper Lige merhaba dedi..
Umarım bu defa asansör takım hüviyetinden kurtulur ve ligde kalıcı olur..
Yazılarımı takip eden kıymetli okuyucularım, benim Fatihli olduğumu bilirler.. Her metrekaresinde hatıralarım olan güzel Fatihimizden sık sık bahsederim!.. Bu, benim doğup büyüdüğüm semtime vefa borcumdur..
Ancak, Kasımpaşa da kardeş muhitimiz.. Süper Lig’e çıktığı için çok sevindim.. Nasıl sevinmeyeyim?.. Şunun şurasında bir avuç İstanbullu kaldık.. Hiç değilse takımlarımıza sahip çıkalım..
Evet dostlar, sırası gelmişken şampiyon Kasımpaşa’nın tarihçe-i hayatını da inceleyelim..
Kasımpaşa, Altıntuğ Kulübü ile Kasımpaşa Terbiye-i Bedeniye Kulübü’nün birleşmesiyle kuruldu.. 1942 yılına kadar Altıntuğ adını taşıdı. 1939-1945 ve 1946-1958 yılları arası İstanbul 1. Ligi’nde, 1959-1963 arası Türkiye 1. Ligi’nde oynadı.. En büyük başarısı 1961-62 sezonunda aldığı beşincilik..
1963-1964 sezonu sonunda sonuncu olarak 2. Lig’e, 1967-69 sezonunda 3. Lig’e ve 1978-79 sezonunda amatör kümeye düştü..
Lacivert-Beyaz renklerin takımı Kasımpaşa’nın çıkışı 2000’li yılların başlarında oldu.. 2004-2005 sezonunda 3. Lig’den Lig B’ye, 2005-2006 sezonunda ise Lig B’den 2. Lig A Kategorisi'ne yükselerek büyük yükseliş gösterdi.. Ve 2007 play-off’unda önce Diyarbakırspor’u 2-1 ardından da Altay’ı penaltılarla 7-6 geçerek şampiyonluğa ulaştı..
Yukarıda belirttiğim gibi, 2007’de çıktığı gibi Bank Asya 1. Lig’e düştü ancak bu sene de yeniden Süper Lige yükselerek taraftarlarını mest etti..
Kasımpaşa, maçlarını, 15.000 seyirci kapasiteli Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda oynuyor..
Kasımpaşa’yı tebrik ediyorum..
Gayretli Başkan Hasan Hilmi Öksüz’ü tebrik ediyorum..
Futbol Şube Sorumlusu Süha Sidal’ı, yöneticileri ve Teknik Direktör Besim Durmuş’u da tebrik ediyorum..
Ve futbolcular..
Tolga.. Ömer.. Merthan.. Evren.. Alparslan.. Yekta.. Murat.. Özgür Karakaya.. Erhan.. Sertan.. Moritz.. Özgür Göktaş.. Hüseyin.. Haluk.. Rıza.. Onur.. Sabri..
Bu aslan parçalarını da kutluyorum ve alınlarından öpüyorum..
Bir İstanbullu olarak gurur duydum..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi