Zorla güzellik olmaz!...

Zorla güzellik olmaz!...

Atasözlerimiz fevkalâde.. Hepsi birbirinden ibretlik.. Hele de kıssalar.. Kıssalardan alınacak hisseler!.. Alabilene tabii..
Bakın diyen ne de güzel söylemiş.. “Zorla güzellik olmaz.. 0lsa da kimseye yaramaz..” Aslolan gönül rızası..
Bu Pazar günü böyle ifadeler de nereden çıktı diyenleriniz olabilir, hemen arzedeyim efendim..
Kayserisporlu Mehmet Topuz aslında Beşiktaşlıymış.. Gönlü Siyah-Beyazlı takımdan yanaymış.. Üstelik bu renklere çocukluğundan beri sevdalıymış.. Hepsinden de önemlisi Mehmet Topuz yeni sezon için Beşiktaş’la anlaşmış.. Derken, araya Fenerbahçe girmiş ve Fener yöneticileri Kayserispor yönetimiyle anlaşarak bu futbolcuyu renklerine bağlamış.. Ve de bu transfer Fenerbahçe kulübünün resmi sitesinden de duyurulmuş..
Şöyle diyor Fener yönetimi;
“Kulübümüz, Kayserispor ile Mehmet Topuz’un transferi konusunda anlaşmaya varmıştır.. Bu transfer kapsamında Fenerbahçe Spor Kulübü bir oyuncusunu Kayserispor’a verecektir.. Mehmet Topuz’un Fenerbahçe Spor Kulübü’ne transferi nedeniyle Kayserispor Kulübü Başkanı Sayın Recep Mamur’a ve Kayserispor Yönetim Kurulu’na teşekkür ederiz”..
Tabii film bundan sonra kopuyor.. Meseleye önce Beşiktaş kulübü itiraz ediyor.. Ardından da Mehmet Topuz!.. Hem de ne itiraz!.. Nispet yaparcasına giyiyor Beşiktaş formasını Mehmet ve başlıyor salvoya..
“Ben Fenerbahçe'de oynamak istemiyorum.. Kulübüm ile anlaşmaları beni hiç ilgilendirmiyor.. 50 milyon Dolar da verseler Fenerbahçe’de oynamam” diyor!..
Hadi çıkın işin içinden..
Anlaşıldı mı şimdi attığımız başlığın neyi ifade ettiği?..
“Beni Fener’de oynatamazsınız” diyor, Kayserispor futbolcusu Yozgatlı Mehmet!..
Öyle ya;
Çocuğun kalbi Beşiktaş’ta kalacak, cismi F.Bahçe’de olacak..
Sakat mantık..
Üstelik böyle durumlar camiaların da arasını açar.. Zaten memleketimizde siyasette konsensüs sağlanamıyor.. Pek çok sosyal olayda birliktelik yok.. Birbirleriyle küs gibi yaşayan insanların bol olduğu bir ülke olduk maalesef!.. Eeee, sporun durumu da ortada.. Tribünler birbirlerine adeta ana-baba katili gibi muamele ediyor.. Gerçekten yazık..
Şu anda da alt tarafı bir transfer yüzünden iki tarihi camia arasında gerginliği izale etmek için uğraş dur! ..
Kavga, gürültü, kinlenme de cabası..
Bir Mehmet Topuz için değer mi?..
Peki şimdi ne olmalı?..
Bana kalsa, ya da ben Fener yöneticisi olsam, Beşiktaş’a, ve Kayserispor’a başarılar diler, ardından da Mehmet’in transferinden vazgeçtiğimi kamuoyuna açıklarım.. Elbetteki tercihine saygı duymak gerekir Mehmet’in!.. Zaten bu saatten sonra da Mehmet’ten Fener’e hayır gelmez!..
Bu söyleneceklerin zarifçesi ve doğrucası..
Ancak bir de avami noktada söylenmesi gereken ifadeler var..
0nlar da şöyle olabilir;
“Beni istemeyeni ben hiç istemem!..
Hadi Mehmet/.. Çekme zahmet/.. Yoluna devam et/..
Canım kardeşim!..”

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi