Rijkaard doğru seçim..

Rijkaard doğru seçim..

Sarı-Kırmızılı ekip, sonunda teknik direktörüne kavuştu..
Frank Rijkaard dünya çapında bir teknik adam!.. Futbolculuğunda da öyleydi.. Kısacası, iyi ve doğru bir seçim yaptı Galatasaraylı yöneticiler..
Kutlamak gerekir..
Peki; kimdir Franklin Edmundo Rijkaard?..
Tarihçe-i hayatını sizlerle paylaşayım..
Surinam asıllı Rijkaard, 30 Eylül 1962 yılında Amsterdam’da doğdu.. Oldukça başarılı bir aktif futbol yaşantısı olan Frank Rijkaard, Ajax, Real Zaragoza ve AC Milan formalarını giydi..
Hele de Milan!..
İtalyan ekibi sistemini onunla birlikte diğer iki Hollanda Milli Futbol Takımı oyuncusu olan Marco Van Basten ve Ruud Gullit üzerine kurup tarihinin en başarılı dönemini geçirdi..
Rijkaard, 1981-1994 yılları arasında 73 defa Hollanda milli formasını giydi ve 10 gole imza attı.. 1988 yılında Hollanda Milli Takımı ile Avrupa Futbol Şampiyonluğunu yaşadı..
Futbol kariyerinin en çok tartışılan anlarından biri Almanya’nın en ünlü forvetlerinden biri olan Rudi Völler’le 1990 FIFA Dünya Kupası’nda yaşadığı tartışma oldu.. Geçmişten beri kırıcı geçen Almanya-Hollanda maçlarının sertliğin en yoğun yaşandığı maçlardan biri olan 1990 Dünya Kupası mücadelesinde, Rijkaard, Völler’e tükürdü ve bu olaydan dolayı lakabı “Lama” olarak kaldı.. Enteresandır; o maçta terbiye dışı hareketi Rijkaard yapmasına karşın kırmızı kart gören oyuncu Völler olmuştu..
1988’den 1993’e kadar oldukça başarılı geçen sezonlardan sonra futbola başladığı Ajax’a geri döndü ve 1995 yılında futbolu bıraktı..
Futbolu bıraktıktan sonra Hollanda Milli Futbol Takımı’nın Teknik Direktörü Guus Hiddink’in yardımcısı olarak göreve başladı.. Hiddink görevi bırakınca da teknik direktörlük için tecrübesiz sayılabilecek bir durumdayken Milli Takım’ın başına geçti ve özellikle 2000 yılındaki Avrupa Futbol Şampiyonası’nda oynattığı “cesur hücum futbolu” ile takdir kazandı.. Ancak Hollanda, penaltılarla İtalya’ya elenince istifa etti..
2001-2002 sezonunda Sparta Rotterdam’ı çalıştırdıktan sonra 2003 yılında her teknik adamın çalışma hayali olan Barcelona’nın başına getirildi..
2008 yılında kadar Katalan ekibini çalıştıran Rijkaard, Barcelona’ya zaferler kazandırdı.. Barça’da bulunduğu süre zarfında 2005’te Devler Ligi’ni kazandı.. Barcelona’yı 2 kere de “La Liga” şampiyonu yaptı..
Evet değerli dostlarım;
Başarılı bir geçmiş..
Dolu dolu geçen yıllar..
Rijkaard’ın özeti işte böyle..
Son yıllarda teknik direktör noktasında sınıfı geçemeyen Galatasaray yönetimi bu defa “Turnayı gözünden vurdu” diyebiliriz..
Hayırlısı olsun diyoruz ve böyle kaliteli bir futbol adamını Türkiye’ye getirdikleri için Galatasaray Kulübü’nü bir kere daha tebrik ediyoruz..
¥
NOT: 88.4 frekansından yayın yapan Lalegül FM’de hazırlayıp sunduğumuz “Hayatın İçinden” programının bugünkü misafiri, Adalet eski Bakanı Av. İsmail Müftüoğlu..
Tecrübelerle ve ibretlerle geçen koskoca bir siyasi ömür..
Verilen mücadeleler.. Acı tatlı hatıralar..
Yılların tecrübesi İsmail Müftüoğlu’yla yapacağımız sohbeti kaçırmamanızı öneriyorum..
¥ Saat:17.05-18.30 ¥ www.lalegulfm.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi