Bir er kişiden, er kişiye...

Bir er kişiden, er kişiye...

BBP’nin kurucu Genel Başkanı 25 Mart 2009'da helikopter kazası ile aramızdan ayrıldı.

Muhsin YAZICIOĞLU, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Başbakan Yardımcılığı, Bakanlık görevini ifa etmedi. O sadece milletvekiliydi. Lakin hiçbir siyasetçiye nasip olmayacak şekilde hakkında en çok yazı yazılan milletvekili unvanını kazandı.

O baki davaların fani şahıslara bina edilemeyeceğinin idrakindeydi. Ufuk-sonsuzluk noktamızda ALLAH’IN olması gerektiğine İman ediyordu. Ölümünün-ebedi dünyaya irtihalinin ardından yüzlerce yazı kaleme alındı.

Muhsin YAZICIOĞLU ile ilgili yazılar, makaleler, kitaplar, bilimsel akademik çalışmalar, tv programları, Dizi veya sinema filmleri çekilecek, yayımlanacaktır.

İşte bunlardan 2 kitap okuyucularla buluştu. Muhsin YAZICIOĞLU’nun hayatı yazar Sadık YALSIZUÇANLAR “Muhsin Başkan, Şu Dağlarda Kar Olsaydım.”Dr. Veysi ERKEN “Muhsin YAZICIOĞLU Er kişi” başlığı ile kitaplaştırıldı.

Dr. Veysi ERKEN; merhum Yazıcıoğlunun hem dava, hem de partiden yoldaşı.”söz uçar yazı kalır”.kelamı mucibince merhum için kalem oynatanların yazılarını derlemiş. Kitap, hayat hikâyesi milli mutabakat çağrısı, dava arkadaşlarının gözüyle, sevenlerin kalemiyle, şairlerin diliyle başlıkları ihtiva ediyor.

“Çokluk içinde birlik”, “Hepimiz aynı kilimin desenleriyiz” ALLAH’IN Birliği ve Resulünün Risaleti”dışında her şey tartışılır sloganlarını; birlik, dirlik ve refah için seslendiren Yazıcıoğlu, Düz yaşadı, düz yürüdü, düz bir İmanla hayata veda etti.

“Aynı düşünmek zorunda değiliz fakat o güzel insanın kapı gibi İMANINA ben şahidim.” Mustafa İSLAMOĞLU.

“Her siyasiye nasip olmayan temiz bir siyasetçi hatta siyasetçiden öte temiz bir idealist dava adamıydı”. Mehmet KOÇAK.

“Çocuklara dedim ki, hani size anlattığım, Ahmet YESEVI vardı ya, Yunus vardı ya, Mevlana vardı ya, işte Vallahi tümünün ahlakını kendinde barındıran onunla ahlaklanan biri BERİT dağlarında yatıyor.”Nurten Ceceli ALKAN.

“Muhsin YAZICIOĞLU’nun peşinden gitmek parti arayışının peşinden gitmek değildir. Onun adamlığı ve davasının peşinden gitmektir.”Eyüp Gökhan ÖZEKİN.

“Dik duruşun adamıydı. Büyük birlik. Sorgusuz sualsiz ve robotça davranışlara karşı bir “isyan ahlakı hareketiydi.”Veysi ERKEN.

“Varsın siyaset bilimciler (!) siyasette pek başarı göstermediğini söylesinler. Bence seçmen ona olan borcunu ödemekle başarısızdı. Bence onun zamanı gelmemişti ve bugünün seçmenine de Layık değildi O.”Lütfi ŞAHSUVAROĞLU.

“BBP yi beraber kurmuştuk,bir gün kendisine Başkanım,muvaffak olamazsın dedim.,sebebini sordu ve açıkladım;senin iki yüzünde Yunus,keşke bir yüzün Yavuz Sultan Selim olsa…Abdurrahim Karakoç.

“Bizim siyasi tartışmalarını, gerginliklerin ötesinde ortak bir gök Kubbemiz olduğunu hatırlatmıştır bize”.Naci BOSTANCI.

“Arkamdan gelen var mı diye bakmadan tek başına yürüyen adam. Sizin misyonunuz iktidara gelmek değil, bir referans ve sağlama noktası olmaktı sanırım Başkanım” Yıldız RAMAZANOĞLU.

“İçimizden biriydi, onun için çok sevildi yalın bir ülkücü, sağlam bir alperendi.siyasette fırsatçı davranmadı..Kısa hesapların düşüncelerin esiri değildi.”Ökkeş ŞENDİLLER

“Nedendir bilmem yıllar geçtikçe ikiye bölünen o iki partinin irice olanına değil de ufak ama sevimli olanına kaydı kalbim… Ogün dedim ki içimden ki bunlar kara gün dostlarıdır, Salımıza girecek arkadaşlardır; hatırları büyüktür” Ahmet Turan ALKAN.

“Muhsin YAZICIOĞLU, maneviyatçılık ve demokratlık temelleri üzerinde yükselen Türk milliyetçiliği davasının dava adamıydı ”N.Kemal ZEYBEK.

“Kiminle konuşsam, dertleşsem herkes evimizden bir parça koptu diyordu. gerçekten O her evin bir parçasıydı”.Fatma ERKEN.

“Siyasette çirkinleşmenin zirveye çıktığı anın, bu hazin tabloyla nasıl sakinleştiğini görmemek mümkün mü? güle güle ülkücü hareketin örnek insanı. Hakkını Bizlere Helal Et.

Ukba da görüşürüz İNŞAALLAH” Sıddık DEMİR

“Kim bilir belki –şimdiden birileri” Yazıcıoğlu Muhsin Ata”yı rüyalarında görmeye başlamış ya da kızlarının kısmetinin açılması için sevabı onun ruhuna armağan edilmek üzere adaklar adamaya başlamışlardır.”Hayati BİCE.

“O fani olan her şeye bir parça mesafeli, bir nebze rezervli duruşuyla inandığı yolda sebatla ilerleyenlerden olmayı başardı hiç şüphesiz” Merve KAVAKÇI.

“Yazıcıoğlu önümüzdeki dönemde siyaseti Sivas ve orta Anadolu’dan çıkarıp Türkiye’nin sathına yaymak istiyordu.”.Ali BULAÇ

“Yani sevmeye gelince herkes iyi sevecekte iş mührü taşımaya, emaneti teslim etmeye geldiğinde, kimse sizden yana olmayacak. Bir anlamıyla Muhsin Bey e Kerbela imtihanı yaşatmıştık bu hallerimizle.”Sibel ERASLAN.

“Gençliğini mücadeleye adadı Mamak zindanında dünyanın işkencesini görmek pahasına mazlum komünistlere sahip çıktı.”Hakan ALBAYRAK.

“Çünkü o, en az bir MHP li kadar milliyetçi, en az saadet partili kadar dindar bir isimdi. Sivil ve demokrattı. O Türk sağının ortak paydasıydı” Bahtiyar ASLAN

“Dua eden adam bilir ki, birisi var ki, onun sesini dinler, derdine derman yetiştirip, ona merhamet eder. Onun Kudret eli her şeye yetişir.”Son ölümle gelen sevgi patlaması. Nuh GÖNÜLTAŞ

“O Abdullah Çatlı’nın olamadığı kişiydi. Şeffaflığı seçti. Düzgün yaşamayı, düz yürümeyi savundu, hayatı bütün zorluklarıyla üstlenmiş oldu böylece.” Cihan AKTAŞ

“On yedi yaşında bir sevda düşürdün gönüllerimize kor gibi yakan, yaktıkça haz veren bir sevda, bir yanı yavuz bir yanı yunus olan ağladıkça coşan, coştukça yanmayı özleyen bir sevda. Attığın bu kor yetmezmiş gibi şimdi de sensizliğin ateşini de attın yüreklerimize”Alperen TUNALI

Evet, Aziz dostum Veysi ERKEN’in kitabında ayrıca Yusuf Kaplan, Akif Emre, Cevdet Kara, Beşir Ayvazoğlu, Mustafa Selçuk, Selçuk ÖZDAĞ, Hüseyin Öztürk, Behiç Kılıç, Osman Özsoy, Abdullah Büyük, Celal Güneş, Rıfat Sait, Feyzullah Birışık, Serdar Arseven, Muhsin Meriç, Cemal Nar, Ahmet Mercan, Mahmut Eskil, İrfan Karabulut, İnanç Uysal, Mehmet lütfü Özdemir, Betül Kevelci, Necati Durak Ünlü, Nadir Kılıç, Fatih Altaylı, Gülay Göktürk, Balçiçek Pamir, Nazım Alpman, Mehmet Metiner ve çok seçkin kalem erbabının yazılarının derlendiği kitap tarihe not düşmüş. Teşekkürler Veysi Erken, gönlüne sağlık. Yazımı Merhum Yazıcıoğlu’nun sözleri ile noktalıyorum.

“Açıklık en doğru yoldur”

“Anlarsın bu âlem gerçekte bir serapmış”

“Ruh bedenin gerçeği,

Direnç iman ölçeği.”

Kitap isteme adresi:veysi.erken@ gmail.com

Tel: 0505 316 50 18

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi