Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Kıyamet mi koptu?

Kıyamet mi koptu?

Başörtülü milletvekili Mahinur Özdemir Belçika Parlamentosunda yemin ederek görevine başladı! Başörtülü milletvekili "yemin etti" diye kıyamet mi koptu?

Her ne kadar bizim fanatik laikler yıllar önce ülkemizde yaşanan başörtülü milletvekiline yemin ettirmeme dayatmasını Belçika'ya ihraç edebilmek için canla başla çalıştılarsa da başarılı olamadılar!

Ne Belçika Başbakanı "Bu hanıma haddini bildirin" diye çığlıklar attı ne de başörtüsü muhalifleri başörtülü hanım milletvekili etrafında çember oluşturdular!

Başörtüsü takmayı onaylamadıkları halde başörtülü bir milletvekiline hoşgörü ile yanaşmanın en güzel örneğini verdiler!

Şimdi Belçika'da ne laiklik elden gitti ne de kıyamet koptu!

Farklı düşünce ve inanç yapısındaki insanlar birbirlerine tahammül ve katlanmanın çok güzel bir örneğini sergilediler!

Peki, bu güzel davranışı biz niye sergileyemedik?

Niye olacak fanatik laiklerin dayatmacılıkları yüzünden birbirimize tahammül ve katlanmanın güzel bir örneğini veremedik!

Bizimkiler başörtülü milletvekilini yemin ettirmeyerek, genel kurul salonundan zorla çıkarttırarak sözüm ona laikliği korumuş oldular!

Yemin ettirmediler de ne oldu?

Başörtülü milletvekiliyle aynı düşünce ve inancı paylaşan erkeklerin şansını daha çok arttırmış oldular!

Hanımlara yasak koyarken beylerin yolunu açtılar!

Ve ilk seçimlerde büyük hezimete uğradılar! Yani ortaya koydukları dayatmacı tavır belli bir düşünce ve inancı dışlamış olmadı!

Sadece hanımlar aleyhine bir gelişmeye sebep oldu, o kadar!

Bir yandan "Haydi kızlar okula" diye kampanyalar açanlar bir yandan da okumuş yazmış kızları sırf başları örtülü olduğu için dışladıklarından ortaya hilkat garibesi bir durum çıktı!

Kamusal alan gibi saçmalığı öne çıkaranlar, çizdikleri çerçevenin içine kendileri gibi düşünmeyenleri asla kabul etmeyenler bu tavırları ile başörtülüleri cezalandırdıklarını sanırken aslında en büyük cezayı kendilerine vermiş oldular!

Hele Belçika'da başörtülü milletvekilinin rahatça yemin edip görevine başlamasından sonra bizimkilerin ne denli çağ dışı kaldıkları bir kez daha tescil edilmiş olmadı mı?

İmrendikleri, hayran oldukları, onlar gibi olmak için can attıkları Batı alemi hiç de onlar gibi dayatmacı davranmıyor!

Bizimkiler de zamanında bu hoşgörü ve tahammülü göstermiş olabilseler şüphesiz bugün çok farklı konumlarda olacaktık!

Ama bizim başbakanımız o gün TBMM çatısı altında feryat figan "Bu hanıma haddini bildirin" diye fanatik laikleri galeyana getirdi ve ardından bilinen olayları birlikte yaşadık.

Biraz tahammül gösterebilselerdi, biraz hoşgörülü davranabilselerdi bizim ülkemizde de kıyamet kopmayacaktı ve vaktimizi yersiz tartışmalar ile harcamış olamayacaktık! Ne tanklara balans ayarı yapılacaktı ne de demokrasimiz böylesine derin yaralar alacaktı!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi