İnegöl’den Bursa’ya.. BUSKİ’den Gölyazı’ya..

İnegöl’den Bursa’ya.. BUSKİ’den Gölyazı’ya..

Yaz ayları geldiğinde kendimi Marmara merkezli bir hareketlenmenin içinde buluyorum.. Aslında Marmara da değil, Esenköy ağırlıklı desek daha doğru olur..
Esenköy son yerel seçimlerde yeni bir başkana kavuştu..
Özer Kaptan..
29 Mart 2009 seçimlerinde AK Parti’den Esenköy Belediye Başkanı seçildi..
Özer Kaptan, gerek Yalova’da, gerekse de doğup büyüdüğü Esenköy’de sevilen birisi.. Belediye meclis üyeleri de halkın tasvip ettiği ciddi ve düzgün isimlerden oluşunca, Kaptan, ekibiyle birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi “Durmak yok yola devam” diyor..
Esenköy şu anda yeniden yapılanma günlerini yaşıyor.. 2008’in Mart ayında trafik kazası sebebiyle Rahmeti Rahmana kavuşan eski Belediye Başkanı Adnan Kaptan’ın başlattığı su ve kanalizasyon çalışmalarında sona gelindi.. Tabii her doğum öncesi sancı çekildiği gibi Esenköy de yaza sıkıntılı girdi.. Ancak Özer Başkan beldesini mamur bir hale getirmek için var gücüyle ve de imkanı nisbetince çalışıyor..
Hatta o kadar çalışıyor ki “Esenköy’e bir taş daha fazla koyalım” düşüncesiyle, ekibiyle beraber diyar diyar geziyor.. Hemşehrilerine “müreffeh bir Esenköy” sunmak için imkan araştırıyor.. Biz de geçen hafta başkanla böyle bir organizasyonun içinde olduk..
Yaz aylarını mümkün mertebe Esenköy’de geçirmeye gayret eden AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz’le birlikte, Özer Başkan, Meclis Üyesi 0sman Akın ve Belde Başkanı Ali Toraman’ı da alarak, bir başarılı insanı ziyarete gittik..
Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak kardeşim de bu yaz Esenköy’le tanışan ünlülerden olduğu için, ziyaret kadromuzun içinde bulunma nezaketini gösterdiler..
Maksat, bölgedeki çalışkan belediye başkanlarının hizmetlerini yakından görmek.. Bir bakıma onları motive etmek.. İşte bu duygu ve düşüncelerle İnegöl’e gittik.. Maşallah, başkan Alinur Aktaş İnegöl’e kalıcı ve ciddi imzalar atmış.. Alinur Bey’in ikinci dönemi.. 0ylarını katlayarak kazanmış son seçimi..
İnegöl tertemiz.. Şu an yeni bir İnegöl kuruluyor.. Eski İnegöl nostalji oluyor.. Aslında İnegöl şehir olma vasfını ve hakkını çok önceden kazanmış bir ilçe.. Nüfusu 160 bin.. Köylerle birlikte 200 bini aşıyor..
Alinur Başkan bizi bu yıl açılışı yapılan Kent Müzesi’ne götürdü.. Gerçekten çok etkileyiciydi.. Meclis Üyesi Nedim Bayram’ın verdiği bilgilerle İnegöl’ü öğrendik.. Bakıldığında sahici zannedilen balmumu figürlerle birlikte inanın ki maziye seyahat ettik.. İnegöl’ün tarihi karşımızdaydı sanki.. İnegöl halkı belediyesine ve de başkanına güvenmiş ve babalarından atalarından kalan ne kadar hatıra varsa hepsini Kent Müzesi’ne hediye etmiş.. Belediye de, Başkan Alinur Aktaş’ın önderliğinde bu emanetlere sahip çıkmış..
Daha önce birkaç kere gittiğim İnegöl’den her zaman olduğu gibi bu defa da memnun ayrıldım..
Alinur Başkan işinin ehli.. Halkının da emrinde.. Halkın emrinde olan elbette ki Hakk’ın da emrinde olur..
Böyle başkanların adedi artsın!.. Kalbi düşüncem bu şekilde..
İnegöl’den ayrıldık, ardından ver elini Bursa..
Bursa’da bir güzel insanla daha görüşmemiz gerekiyordu.. Bu kişi tanımaktan son derece keyif aldığım BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’ydı..
Çetinavcı’nın ekibi de kendisi gibi.. BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Haluk Kurt’la ve Dr. Mustafa Uysal’la tanıştık.. BUSKİ bizim İSKİ gibi.. İşlevleri aynı..
Bir kaç saat sohbet ettik.. BUSKİ’nin Bursa için ne derece önem arzeden bir kurum olduğunu anladık..
Ziyaretimizin son durağı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ydi..Başkanla akşam saatlerinde buluşacak olmamız dolayısıyla biraz zamanımız vardı.. ‘Hadi kalkın’ dedim, arkadaşlara, “takılın bana, sizleri eski ismi Apolyont yeni adı ise Gölyazı olan cennetten bir köşeye götüreyim!..”
Uzatmayalım.. Gölyazı’ya gittik.. Eskiden belediye olan bir beldeydi.. Şimdi ise mahalle olmuş ve Nilüfer ilçesine bağlanmış.. Bursa’ya 30 km.. İzmir yolu istikametinde.. Bizans’tan günümüze kalan kalıntılar var.. Gölyazı sit alanı.. İzinsiz bir çivi bile çakamıyorsunuz!.. Gölün ortasında bir ada.. Adanın karşı kıyıya köprüyle bağlantısı var.. Tablo gibi.. Gölyazı’nın güzelliği karşısında Nuh Albayrak adeta kendinden geçti.. Fotoğraf makinasını kaptığı gibi çekmedik kare bırakmadı.. Hele de köylülerin “vakit poyrazı” dedikleri bir esinti var ki, Bursa’da insanlar sıcaktan kavrulurken Gölyazı’nın rüzgarı insanı mest ediyor..
Gölyazı Camii’nin imamı Konyalı İsmail Hoca cömert bir din adamı.. Cemaatten İsmail Yayan.. Yine Gölyazılı iş adamı Cemal Yayanlar, bizi nasıl ağırlayacaklarını bilemediler..
Ve Gölyazı’ya bir kere daha uğramak üzere veda ettik..
Ardından yeniden Bursa!.. Gönüllerin başkanı Altepe bizi bekliyordu.. Ve Tayyare Kültür Merkezi’nde Bursalıların 29 Mart seçimlerinde emaneti teslim ettikleri “tarihi ayağa kaldıran adam” olarak da anılan Recep Başkanla Esenköy ekibi olarak kucaklaştık.. Bursa’da bizi bir an bile bırakmayan kıymetli kardeşim, Abdüssamed Sürmeli’nin yanı sıra, İsmail Hakkı Arslan, Abdullah Karadağ, Mehmet Semih Pala kardeşlerimizle de sohbet etmek imkanı bulduk..
Başkan Altepe’nin bir an bile boş vakti yok.. Oradan oraya koşup duruyor.. Onca yoğunluğuna rağmen beraber olalım, dedi.. Bir başka sefere değerli başkan, dedik ve doğruca Dobruca’da ki BUSKİ tesislerine gittik.. BUSKİ Genel Müdürü ve yönetimi bizleri akşam yemeği için bekliyordu.. Tesis, Uludağ eteklerinde asude bir yer.. İkram gönüldendi ve güzeldi.. Ortam samimiydi..
Yemekte Bursa AK Parti eski Milletvekili Niyazi Pakyürek’te vardı.. Evlad-ı fatihan Niyazi Bey’in Meclis hatıralarını dinledik.. Neler neler.. Ara sıra da Ömer Faruk Öz’ü konuşturduk.. Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz nereye gitse iki dakikada dostluk kuruyor.. Ne de olsa geçmişte İETT’nin rahle-i tedrisinden geçmiş..
Biz de zaman zaman muhabbete karıştık.. Baktık ki zaman noktasında ipin ucu kaçıyor.. İzin isteyip kalktık..
Ayrılırken de BUSKİ Genel Müdürü, cömert ve zarif insan İsmail Hakkı Çetinavcı kardeşimle bir kere daha kucaklaştık..
Evet değerli okuyucularım.. Dolu dolu geçen bir günün anatomisi böyle..
Allah dostlardan ayırmasın.. Sağlıkla.. Afiyetle.. Bereketle..
¥
TEBRİK: Esenköy AK Parti Belde Başkanı Ali Toraman, maşallah diyelim, genç yaşta dedeler kervanına katıldı..
Ali kardeşim bir torun sahibi oldu.. “Ali Miraç” adı verilen yavru, inşallah hayırlı, bereketli ve vatana yarayışlı bir evlat olur..
Annesi Figen’i, babası Uğur’u tebrik ediyorum..
¥
TEBRİK: Değerli komşum, iş adamı 0rhan Savaş, 4 Temmuz Cumartesi gecesi İBB Sosyal Tesisleri Florya Havuzlu Park’ta yapılan bir düğünle kızını evlendirdi..
Sümeyra ve Yasin kardeşlerimi tebrik ediyor, kendilerine ömür boyu mutluluklar diliyorum..
¥
TEBRİK: Kıymetli hemşehrim, aziz kardeşim, Prof. Dr. Halit Pastacı da 5 Temmuz Pazar günü kızı Hilal’i evlendiren mutlu babalardan oldu..
Bu vesileyle Hilal ve Kamran’ı tebrik ediyorum.. Huzur ve saadet dolu bir ömür diliyorum..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi