Tecrübesizlik

Tecrübesizlik

Sivasspor Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turunda tam bir hayal kırıklığı yaşadı.. Bir başka ifadeyle Anderlecht önünde darmadağın oldu.. Turu da mucizelere bıraktı!..
Avrupa arenasında son derece tecrübesiz bir ekip görüntüsünü veren Sivasspor, Belçika futbolunun her zaman marka takımlarından olan Anderlecht karşısında kayıpları oynadı ve 5-0'lık yenilgiyle Devler Ligi'ne havlu attı..
Havlu attı diyoruz, zira 4 Ağustos Salı tarihinde 4 Eylül Stadı'nda tur için Anderlecht’i 6-0 yenmesi gerekiyor Sivas’ın, ki o da öyle kolay bir iş değil..
Halbuki Sivasspor ümitlendirmişti insanlarımızı.. Sivaslı olsun ya da olmasın bu memlekette yaşayan her futbol sevdalısı Sivasspor’u birkaç yıldan bu yana oynadığı yürekli, cesur futboldan dolayı takdir ediyordu..
Ama Belçika’da öyle berbat bir Sivasspor izledik ki, geçen iki sezonu mumla arattı desek yeridir!.. Neyse ki bir şansı daha var Sivas’ın!.. Elendiği takdirde mücadelesine hiç değilse Avrupa Ligi'nde devam edecek..
Peki bu fotoğrafla edecek de ne olacak?..
Avrupa ligindeki takımlar da öyle koftiden ekipler değil.. 0rada oynanacak maçlar ateşten gömlek!..
Evet değerli dostlarım Sivasspor müsabakaya, Petkoviç, Abdurrahman, Sedat, Yasin, Hayrettin, Mbamba, Onur, İbrahim, Musa, Erman, Ersen Martin on biriyle çıktı ve Proto, Van Damme, Juhasz, Deaxschacht, Wasilewski, Boussoufa, Biglia, Polak, Chatelle, Suarez, De Sutter’den kurulu Anderlecht’e, özellikle göbekten kaçırdığı rakip elemanlardan yediği gollerle teslim oldu..
İş yarım saatte bitti. Kaleci Petkoviç yediği gollerin çoğunda hatalıydı.. Defans elemanları da müsabaka boyu kademe hatası içindeydiler.. Neticede 30 dakika içinde yedikleri 3 gol Sivasspor’un dağılmasına sebep oldu..
İkinci devre, “gol ya da goller bulurum” düşüncesiyle hareketlenen Sivasspor müdafaa disiplininden daha da uzaklaşınca Anderlecht’li futbolcular 4. ve 5. golü de bularak turu garantiye aldılar..
Müsabakayı yaklaşık 1500 Türk taraftar da takip etti.. Çok sayıda gurbetçimiz ise kendilerine bilet satılmadığı için dışarıda kaldı.. Tabii bu insanlarımızın boynu bükük olarak stadyumdan ayrılmış olması da işin ayrı bir trajedik yanı..
RSC Anderlecht'e karşı Avrupa kupalarındaki 5. imtihanındaydı Sivasspor!..
5-0’lık sonuçla da 42 yıllık tarihinin Avrupa ayağındaki en farklı mağlubiyetini aldı..
Netice-i kelam; Sivasspor herkesi üzdü..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi