Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

ABD seçimlerini kim kazanır?

ABD seçimlerini kim kazanır?

Hani Türkiye'de bir anket yapılsa göreceksiniz Obama kazanır.
Obama Demokrat bir aday
Obama zenci
Obama Müslüman toplumla dirsek teması içinde..
Diyorlar ki, Amerikan derin devleti asla bir zencinin Cumhurbaşkanlığına izin vermez. OBAMA SEçİLİRSE öLDüRüLüR!! Bu iddia sokaktaki insandan politikacısına kadar herkes için yaygın bir kanı. Nobel Edebiyat ödülü sahibi İngiliz yazar Doris Lessing de, Barak Obama'nın ABD başkanı seçilmesi durumunda öldürüleceğini söyledi. Bakın Obama'nın adaylığı ve seçimlerdeki başarısı, aynı zamanda Amerikan halkının kendi derin devleti ile yüzleşmesi sonucunu doğurdu.. Bu yeni bir durum.. Obama da herhalde riskin farkındadır.. Obama'nın Ortadoğu ve Irak politikası ve İran konusundaki tavrı da henüz netlik kazanmış değil, ama bu seçimlerin sürprizlerle dolu olacağını söylemek artık bir kehanet değil..
Orada da derin devlet var..
Amerikalılar bu işin yabancısı değil..
Ama benim oyum Obama'ya..
Ha! Şu da var, zenci olmak “iyi adam” olmak için yetmiyor. Nasıl her Amerikalı “Kötü Adam” değilse..
"Ortak Düşman Amerika'dır" sloganına katılmıyorum mesela. Mesela “Amerika'ya Kafa Tutan Şarkılar Oyunlar”daki asıl amaca, anlatılmak istenen şeye sonuna kadar destek veriyorum ama bu ifade bana göre bu maksadı tam ifade etmiyor. Hatta maksadı aşan bir anlam da taşıyor.. Niye Amerika'ya, Amerikalılara düşman olacağım ki! Biz ne doğduğumuz toprağı seçtik, ne doğduğumuz ana babayı, ne de doğduğumuz zamanı..
Hep söylüyorum: Mekke'de Hz. Ali zamanında doğup cehenneme gitmek, Stalin zamanında Moskova'da doğup cennete gitmek mümkün..
Zulüme karşı olmak da her yerde, her zaman!
Zulüm tek bir millettir bana göre.. Zalimin de mazlumun da rengine, cinsiyetine bakılmaz. Ben her zaman haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, mazlumdan yana, zalime karşı duracağım. Hatta bir konuda haksızlık yapan bir kişiye olan öfkem, bir başka konuda onun hakkını savunmama engel olmamalı.. Allah (cc) öyle buyurmadı mı: Bir kavme olan düşmanlığınız sizi onlar hakkında adaletsizliğe sevk etmemeli! Bir suçlu, bir zalim bile bir başka konuda haklı ve mazlum durumunda olabilir!
Şeytanın ırkı ve vatanı yoktur.. Ve o bizim nefislerimizde de taht kurup oturmak için hazır beklemektedir.. Düşmanımız nefsimizdeki bu şeytani unsurlar olmalıdır.. Heva ve heveslerimiz olmalıdır.. Hannasın vesvesesi olmalıdır..
Condolezza Rice'ı biliyorum. O da siyahi ama beyazdan ne farkı var.. İnsanların değeri renginden anlaşılmıyor.. Obama da öyle biri olabilir. Ama ben yine de Obama'yı destekliyorum.
Obama gelirse Afrika'ya yönelecek.. Afrika bakir bir alan.. Afrika konusunda ABD, Rusya ve AB rekabet edecek.. Birçok yerli Amerikalı ülkelerinin geleceği açısından bu projeyi BOP'a alternatif olarak görüyor.. Bakmayın bugün yardıma muhtaç durumda olmalarına, 2010 sonrası giderek artan bir tempo ile Asya kaplanları yanında Afrika kaplanlarının önlenemeyen yükselişine tanık olacağız.
ABD Afrika'ya yeniden giderken İsrail'i yanına almayacak.. Rusya da öyle.. Bu süreçte İsrail yalnızlaştırılacak. İngiltere, Almanya, Hollanda, Fransa, Rusya ve hatta ABD'de bile ciddi bir İsrail karşıtlığı oluşmaya başladı.. Yahudiler için bu kötü bir haber.. Ve 2010 sonrası İsrail için tersine göçün başlangıcı olacak!
Şunu da not edeyim; bize hayır gibi gelende şer, şer gibi gelende Allah hayır murat etmiş olabilir. O gerçek hüküm sahibidir. İşleri evirip çevirendir.
Peki Obama'yı niye destekliyorum. Bir kere Obama zenci aday olarak ortaya çıkınca zenciler kendi adaylarını desteklemek için sandığa koştu. Bu Demokratlar için olumlu bir sonuç doğuracak, ama bu şekilde zenciler de oyuna katılmış, sistem içinde bir ağırlık merkezi olarak belirleyici bir role kavuşacaklar
WASP'lar ya da Klu Klax Klanlar için bu tarihi bir kavşak ve kırılma noktası olacak.
Yoksa adayların sistem için kişilerden seçildiğini, stratejik konularda Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında fazla bir fark olmadığını, Amerikan siyasetinin raylarının döşeli olduğunu, 1 Numara'nın bu raylar üzerinde hareket eden bir makinistten başka bir şey olmadığını biliyorum.
Kuşkusuz Obama'nın Demokrat olması, İslâm toplumunu ve geleneğini bir ölçüde biliyor olmasını da önemsemiyor değilim.
Obama'ya sadece zenci olduğu için karşı çıkanların onu itelediklerinde kayacağı zemin ve kendini savunma refleksinin referansları açısından ve siyahilerin siyasi sürece figüran olarak değil aktör olarak katılmasından yola çıkarak bu tercihi yapıyorum..
Amerikan seçimleri, sadece ABD için değil, dünya için bir milad olacak. Obama seçilse de seçilmese de, ya da Obama seçilirse öldürülse de öldürülmese de dünya için 2010 önemli kritik bir eşik.. Ve bu seçimlerin sonucu ne olursa olsun, görünen o ki, Türkiye yükselecek.. Bu süreçte, değişen şartlara uyum sağlayamaması halinde kaybedecek olan iki blok var AB ve ABD.. Başarınızın anahtarı ise Türkiye'nin elinde.
Bu arada Putin’i izliyor musunuz? Putin ilginç bir politika izliyor.. Göreceksiniz adım adım İslâm dünyası ile yakınlaşacak. Yani ilişkisi İran'la sınırlı kalmayacak. Kıbrıs Rum kesimini yakına alıp, Türkiye'yi karşısına alacak kadar basit düşünmüyor.. Onun için geçtiğimiz günlerde AB'nin Rum kesimine gösterdiği ilgiyi KKTC'ye göstermemesinin sebebini sordu.. ABD'nin bölgede gördüğünü artık Rusya da görüyor.. Rusya yakında ABD'ye Guantanamo'yu, savaş suçlarını ve insan hakları ile ilgili bazı sorular sorarsa şaşmayın. Göreceksiniz, aile, fuhuş ve uyuşturucu konusunda da ahlakçı bir çıkış yapacak ve Batının laiklik anlayışına karşı çıkacak.. Obama'nın da siyasetinde daha ahlakçı bir dil kullanacağını şimdiden söyleyebilirim.. Batı giderek geleceğini kaybediyor. Sadece parasını değil, mutluluğunu kaybediyor, ailesini kaybediyor, gençler fuhuş, alkol ve uyuşturucu bataklığında ve intihara koşuyorlar.
Selâm ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi