Bursaspor.. Bir olsun bizim olsun...

Bursaspor.. Bir olsun bizim olsun...

Cumartesi günü Bursa’daydık.. Hem de sabahtan gecenin yarısına kadar.. Yılların spor adamı, değerli kardeşim Ayhan Bölükbaşı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) temsilcisi olarak Bursaspor-Ankaragücü maçına atanınca biz de durumdan kendimize vazife çıkardık ve Bölükbaşı’yla birlikte kalktık Bursa’ya gittik..
Bursa bizim için önemli.. Önce rahmetli anacığımın memleketi olması hasebiyle önemli.. Hele bir de hanım tarafından da bu şehirle münasebetimiz olunca, önemi katmerleşiyor yeşil Bursa’nın!.. Üstelik rahmet ayı Ramazan’ın mübarek ikliminden de fazlasıyla yararlanıyorsunuz bu ecdad diyarı şehirde.. 0 da işin manevi lezzet boyutu..
Tabii, bizim Bursa seferine çıktığımızı duyan bazı “SAMİÖZEYSEVERLER” ki, onların başında Esenköy Belediye Başkanı Özer Kaptan ve Belediye Meclis Üyesi 0sman Akın geliyor.. Bu ikili anında Yalova’dan Bursa’ya sarkmışlar ve Bursaspor-Ankaragücü maçındaki yerlerini almışlar.. Ayrıca, Bursa Vali Yardımcısı Selman Yenigün, AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan, AK Parti Bursa İl Başkanı Nagip Vardar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, İsmail Hakkı Arslan, Mustafa Yedikardeş, İlhan Satık, Ercan Özel, maçı protokol tribününde birlikte izlediğimiz dostlarımızdandı..
Ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe..
Sporun ve sporcunun dostu, değerli bir başkan..
Bir başka ifadeyle pek çok ecdad yadigârı eseri yaptığı restorasyonlarla mezbelelikten kurtarıp asli değerine kavuşturan insan!..
Bu yaptığı hamiyetli hizmetler sonucunda da vefakâr Bursa halkı, Altepe’yi hak ettiği yere, yani; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na getirdi..
Recep Bey de her Bursaspor maçında Bursalı sporseverlerle birlikte tribünlerde oluyor..
Evet, Başkan Altepe’nin sımsıcak bir dost olduğunu sohbet esnasında anlıyorsunuz.. Kibir, azamet, gösteriş, yok... Ancak, tevazu ve nezaket var..
Gerek devre arasında, gerekse maç sonrası Kültürpark’ta yaptığımız çay muhabbetinde Başkanla sohbetimiz sürdü.. Tabii, ağırlık merkezi Bursaspor’du.. Başkana, Bursaspor’un Ankaragücü önünde pek de iyi oynamadığını söyleyince; “Sami Bey, geçmişte şahane oynadığımız ancak kaybettiğimiz çok maç hatırlıyorum.. Varsın bu gece de böyle olsun!.. İyi oynayıp puan kaybedeceğimize kötü oynayalım 3 puanı alalım” dedi..
Düşündüm, başkan da haklı.. Farzedelim ki, takım on numara bir oyun çıkarıyor ama bir yanlış hareketin neticesinde golü yiyip mağlup oluyor.. Ne yapayım böyle iyi oyunu?..
Gelelim Bursa-Ankaragücü maçına..
İbrahim Yazıcı başkanlığındaki Bursaspor yönetimi aslında iyi bir takım kurmuş.. Saha dizilişlerine baktım, oldukça da uzun boylu buldum Bursa’yı.. En az 6-7 oyuncusu 1.85’in üzerinde..
Bursaspor’da en beğendiğim futbolcu, oyundan çıktığı ana kadar sahada basmadık yer bırakmayan Volkan Şen’di..
Ertuğrul Hoca’nın ön libero olarak oynattığı, ancak oldukça ağır gördüğüm İvan Ergiç ve Hüseyin Cimşir’le bu iş nasıl yürüyecek?.. Ankaragü vasat ve mecalsiz bir futbol oynadı.. Hızlı oyuncuları olan takımlara karşı bu bölgede kanaatimce zorlanır Bursaspor!..
Sercan, maçın kaybolan isimlerindendi.. Bursaspor bir de oyunu kenarlara yayamadı.. 0rtada sıkıştırdı.. Bereket, tecrübeli Ömer Erdoğan’la bir kafa golü buldu da hiç değilse 3 puanı aldı..
Ankaragücü ise birkaç saman alevi misali parlayışlarla gol aradı fakat Bursa kalecisi İvankov geçit vermedi.. Ankara ekibinde göze batan tek bir futbolcu vardı.. Aston Villa’da ve Manchester City’de bir zamanlar fırtına gibi esen İngiliz forvet Darius Vassel..
Kuruluşunun 100. yılında başarılı bir sezon geçirmek için arayış içinde olan Ankaragücü’nün transfer etme becerisini gösterdiği Vassel çok çabaladı ama yalnız kaldı..
Aynı Vassel’i Bursa takımına koyun, garanti iki tane çakardı..
Bu maç için diyeceğimiz bu kadar!.. Tabii henüz sezon başı olduğu ve takımların arayış içerisinde oldukları da unutulmamalı..
Bursaspor seyircileri için de iki kelam edeyim; Tribün şovları mükemmel.. Teksas tribünü 90 dakika susmadı.. Kapalı tribün de aynı şekilde.. Ancak, iki gurup Bursa taraftarının birbirlerine girmeleri akıl alacak gibi değil.. Netice itibariyle; geneli temiz geçen ve de futbolcuların birbirlerine saygı gösterdiği bir maç izledik Bursa’da..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi