Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Yanlış hesap

Yanlış hesap

Anlaşıldı birileri batıyor.. Tek umutları bir darbe olur mu?
Kanlı ya da kansız farketmiyor. Şartların oluşması için beklemiyorlar, şartları oluşturmaya çalışıyorlar..
İçe ulusalcı, dışa Tapınakçı, Ramazan'da kafayı çekip oruç tutmayan solcu avına çıkan tetikçi gibi..
Biz bunu Menemen'de de yaşadık. Adam esrarkeş, ama şeriat ilan etmeye kalkıyor.. Bu komployu gerekçe yapıp, “aleme ibret olsun” diye, tüm ülkeden topladıkları hacıları hocaları sehbada sallandırıyorlar..
Adamlar açık açık hukuku askıya almaktan ve birilerini sallandırmaktan söz ediyorlar..
Egeseller, Başollar, Kılıç Aliler, Kel Aliler ölmemişler, hâlâ aramızda dolaşıyorlar.. Tehdit ediyorlar, bildiri yayınlıyorlar, ahkâm kesiyorlar..
Hani bir ihtilal olur da, borçları sildirirlerse, hani enflasyon patlar da bir gecelik faizlerle köşe olurlarsa, Faiz / Kur, borsa derken malı götürürlerse, yeniden gümrük duvarları örülür ve bunlar kötü mallarını millete pahalıya kakalarlarsa..
Bunlar servetlerini böyle elde etmediler mi?
Aylar öncesinden paranızı yatırır, malı sıranız gelince alırsınız. Hem de bahtınıza ne çıkarsa, mavi dedin, beyaz çıkmış, alacaksın. Yüksek enflasyonda, sıranın kendisine gelmesi için bir yıl bekleyen olur. Bedava para, al kullan. Enflasyon yüksek. çifte kavrulmuş.
Hani darbe olsa, ara rejimde hükümeti kim kuracak. Her darbeden sonra olduğu gibi Mason localarından seçilecek üyelerin üçte ikisi. Onlar da zaten “birader”; İşi kardeş kardeşe çözecekler..
Zaten localar da seslerini yükseltmeye başladılar bu arada..
Lale Mansur bazı Media grublarının neden Ergenekon konusunun üzerine gitmediğini soruyor? Her şey açık değil mi?
Erdoğan'ı darbe Anayasası'nı değiştirmek istediği için rejimi değiştirmekle suçlayanlar, hukuku askıya almaktan söz ediyorlar açık açık, hem de üniversite kampusunda, kimseden tıs yok..
Aynı sözü bir türbanlı söylese herhalde, Yargıtay Başsavcısı bildiri yayınlardı..
Bağırmalarının sebebi; mamaları kesildi de ondan.
Oysa bunlar darbe bile kurtaramaz.
MGK'da gürleyen, Erdil Paşa'nın Erdoğan'ın yolsuzluk dosyasını masaya koyması ile sonunun nasıl olduğunu biliyorsunuz..
Erdil Paşa tek değil, ama kalmadı. Adamın karısı, mahkemede “Herkes yapıyor, biz yapınca mı suç oluyor..” demedi mi?
Varsa yoksa ucuz komplolar üreterek ortamı germeye çalışıyorlar. En iyi bildikleri bu iş: Andıçlama, ihbar, tetikçilik ve komplo üretmek.
Boğaz Köprüsü'nde adamları Kuzeye döndürüp namaz kıldırıyorlar.. Bunlar kıbleyi de bilmez örnekte görüldüğü gibi.
Hani Akmerkez'de Suudi dedikleri kimseyi araştırsak, Allah bilir İranlı bir rejim muhalifi çıkar.. 1 Mayıs Taksim olayında Şah zamanında İran'dan tetikçi ithal etmediler mi?
Onların bir kısmı daha sonra buraya geldi, kimileri hâlâ aramızda dolaşıyor. Ticaret yapıyorlar.. Mediaya konu mankeni geldiğinde belki de yardımcı oluyorlardır.
Şimdi en flaş gelişme Kezzap işi. Bu konuda da deneyimlidirler..
Tekrar söylüyorum, darbe de olsa bu onlar için çare olmayacak.. Aksine kışkırttıkları darbecilerle birlikte aynı kaderi paylaşacaklar..
öfkeyle kalkan zararla oturur derler ya, bunların hali öyle.
Yazdıkları, söyledikleri, yaptıkları hep ters tepiyor.. Battıkça öfkeleri artıyor, öfkeleri arttıkça daha çok yanlış yapıyorlar..
Bakalım bu iş nerede duracak..
Yine Ankara'da, İstanbul'da sağda solda toplanmaya başladılar.. Sendika, Vakıf, Dernek, işadamı, gazeteci kim varsa yedekleri ile birlikte göreve çağırıyorlar. Ama vatandaşın kulağına kar suyu kaçtı bir kere..
Ancak her adımları izleniyor. İlişkileri, hedefleri, kadroları biliniyor artık.
Darbeciler BBG evinde gibi.
Kendi aralarında da bir uyum yok.
Millet olanlara bakıp, işin perde gerisinde olup bitenleri okuyor artık. Tabiî görmek istemeyenler hariç.. Onlar kibriti gözlerine çok yaklaştırdıklarından arkasındaki ormanı göremiyorlar.. Kendi çevresinde kandırdıkları dar bir kadronun içinde darbe planları yapıyorlar..
Şu başörtüsü olayı, Dink, Şemdinli, Yargıtay, Ergenekon olayı birçok gerçeği büyük ölçüde aydınlattı. Apo ve PKK gerçeği sorgulanmaya başlandı. Ağar'la birlikte Susurluk dosyası yeniden açıklanıyor.
Cumhuriyet Mitingleri, Emekli paşalar, ADD, çYDD, CHP, bazı sendikalar, emekli kanun adamları, yaşlı politikacıların gizli kimlikleri ortaya bir bir dökülmeye başladı. Demirel ve onun yavruvatan versiyonu Denktaş'ın öteki yüzü ortaya çıktı..
Başörtüsü Maşallah turnusol kağıdı gibi. Derin devletin MR’ını çekiyor sanki.. Gerçeklerin üzerine başörtüsünü çekin, hakikat çıkıyor ortaya. Başörtüsünü üzerine örtün, maskeler anında kayboluyor.. Mikrofona örtün, hoparlörden çıkan ses, konuşanın gerçek fikrini, zihnini, sözünü ortaya koyuyor. Siyasete örtün, Milli İrade çıkıyor ortaya..
Gazetenin üzerine başörtüsü örtün, bazılarında gerçek namına nerede ise hiçbir şey kalmıyor..
Başörtüsü bu anlamda kripto özelliği taşıyor..
Malum Media, bu sırrı çözemedi, çözemeyecek.. Başörtüsü ona el uzatanların ayağına dolanıyor, elini bağlıyor..
Yanlış hesap bu gidişle özgürlüğün ve iffetin sembolü olan başörtüsünden dönecek gibi..
Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi