Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Sevgili Hitler!

Sevgili Hitler!

Rusların ünlü askeri tarihçisi ve Sovyet Askeri Bilimler Akademisi öğretim görevlisi Lev Bezımenski, “TÜRKİYE'Yİ HİTLER KURTARDI” diyor. Yazara göre Stalin bu hesaplamaları yapmakla hata yaptı. Öncelikle boğazlarda Sovyet üslerinin kurulmasına İtalya karşı çıkıyordu. İkincisi ise Hitler'e göre SSCB'yi boğazlar konusunda oyalamak ve Hindistan konusuna itmek gerekiyordu. Tarihçiye göre, Hitler, Molotov'la yaptığı konuşmada Moskova'nın Türkiye'yi ortadan kaldırması planlarına engel oldu. Bezımenski, Stalin'in Molotov'un Berlin ziyareti öncesinde Türkiye ile ilgili planlarının altüst olduğunu da belirtti.
Ankara’nın bir dönem Rusya’ya yakın olduğunu, daha sonra Hitler’le yakınlaştığını, ardından Amerika ile birlikte olunduğunu, her zaman İngilizlerle dirsek teması içinde olunduğunu biliyoruz..
Bu arada Taksim anıtında, Mustafa Kemal’in hemen arkasında kimlerin heykeli var biliyor musunuz? Hiç hoşunuza gitmeyecek ama Rus generallerin de heykelleri var orada.. Ne olmuş yani, hem Sarayburnu’na dikilen Mustafa Kemal’in o öfkeli, yumruğu sıkılmış heykelini kim yaptı o zaman, bir İtalyan heykeltraş değil mi?
Mustafa Kemal Samsun’a çıkarken İngilizlerden kaçarak gitmedi. Padişahın fermanı ve İngilizlerin bilgisi ve onayı vardı aslında.. Hatta İngiliz donanmasına ait bir gemiden gelip Bandırma vapurunu inceleyip seyir defterini de mühürlemişlerdi..
Yunanlıları İzmir’e İngilizler çıkardı çıkarmasına da, Sakarya’da İngilizler Yunan kuvvetlerinin ilerlemesini durdurmak için Ruslarla birlikte bize destek verdiler..
Evet evet, aynen böyle. Braslav ve Goben bizim bayrağımızla ateş açtı Rusya’ya. Rusya da Kafkaslardan girip Kars’ı aldı, Sıvas’a kadar ilerledi. Daha sonra Kars’da bir İslâm Cumhuriyeti kuruldu biliyor musunuz. Türkiye Cumhuriyeti aslında 4 Cumhuriyetin bileşkesidir.. Hadi bilin bakalım diğer 2 Cumhuriyet hangileri.. Bir soru daha Kars İslâm Cumhuriyeti’nin bayrağı neydi? Meraklanmayın, hemen söyleyeyim, Uzan’ın Genç Parti’sinin amblemi. İyi mi?
Revan hanlığı topraklarında bir Ermenistan devletçiği nasıl doğdu; okursak öğreniriz.. O zaman Karabağ’ı ve bugünki açılım çabalarını daha iyi anlarız. 1914’ü de..
Küçük Hüseyin Efendinin müridi Fevzi Çakmak, Cumhuriyetin başlangıcında Komünist Partisinin kurucusu idi. Sonra gitti Millet Partisine girdi.. Hatta kurucu idi. İsmet Paşayı Mustafa Kemal’in elinden kurtarıp, sonra da Başbakan yapan adam gitti muhalefet partisinin kurucusu oldu..
Bu işler öyle o zaman. Mustafa Kemal hem mason locasını kapatır, hem de meşriki azamı kendine başmüşavir yapar.. Hem zaten aynı gayeye hizmet edecek iki ayrı cemiyete ne gerek vardır ki!?
Bir zamanlar birbirlerini yoldaş diye selamlayan Kemalistler, daha sonra “dağ başını duman almış” şarkısını nereden aldılar sanıyorsunuz.. Peki o “kara gömlekliler” “Grizedliler” neyin nesi idi? Türkiyeyi demokrasi cehenneminden kurtarmak için Mussolini’nin ‘terbiye diktatörlüğü’ne ihtiyaç vardı değil mi? Bizim Kemalistler o zamanlar, Anadolu yaylalarında, Normandiya dağlarında ayakları ile şaraplık üzüm ezen İtalyan köylülerini arıyorlardı..
Köy Enstitüleri, bir kolhoz denemesi değil mi idi, bizim Sovyet için..
Gün geldi, hep birlikte Almancı olduk.. “Ulu önder’in Almancası nedir? Ya da “Tek adam” kime denir? Kimler “führer” diye kartvizit bastırdı biliyor musunuz? Bir anda Ankara sokaklarında Hitler bıyıklı bir sürü adam, bir anda nasıl çıktı dersiniz? Şapka devrimi gibi bir de bıyık devrimi var bizde. Bu devrim etkisini uzun yıllar sürdürdü. Solcuların, ülkücülerin, Alevilerin bıyıkları suratlarına yapıştırılmış bir rozet gibi idi.. Askeri çözüm basit ve netti, bıyıklar kesildi bitti.
Hadi biraz daha kafanızı karıştırayım. Bizim Kayseri Uçak Fabrikasında kimler vardı? Ya da Devrim otomobilinin parça ve planları nereden gelmişti? Hatırlatalım: Almanya’dan. Hitler’in hava ve kara nakil vasıtalarının üretildiği tesisler vurulacak olsaydı, Türkiye’deki yedek tesisler devreye sokulacaktı..
Tamam Almanya’dan kaçan Yahudilere kucak açtık ama, Hitler’i de ihmal etmedik..
25 Kasım 1940 yılında Stalin, "Türkleri Asya'ya kovacağız. Zaten orada topu topu 6-7 milyon Türk var" derken, Ankara bir yandan da hem Rusya’nın ittifak ettiği ülkeler hem de karşısındaki ülkelerle dirsek teması kurmaya çalışıyordu..
O zaman ise buyurun 1939 tarihli, Cumhuriyetin 10. Yıl albümüne alıntılanan Hitler’den bir söz; hem de “Bütün mazlum milletlerin kabesi: Ankara” başlığı yanında “Almanya ve Türkiye aynı zamanda ve aynı derecede çökmüşlerdi. Türkiye mukaddes bir hamle ile kurtuldu. Bu netice, Almanya’nın kurtuluşu için başladığımız milli hareketin mes’ut netice vereceği hakkında bize derin bir kanaat vermiştir. Filhakika Türkiye’de doğan ve parlayan yıldız bize yolu gösteriyordu. Gazi öyle bir şahsiyettir ki, Ebediyyen asrımızın en büyük adamlarının en ön safında bulunacaktır. Bu mevki tarihin ona verdiği haktır.”
10. Yıl Albümünü kim hazırlamışsa “Ümmet leşi” ve “Örümcekli kafa” yaftaları ile yaftaladığı insanlara demediğini bırakmamış.. Öyle ya “Taassub örümceğinin ördüğü ağlar milleti daima ahirete bağlardı.” “Örümcekli kafa” ise “Osmanlı vatandaşının kafası” idi. “Bu kafanın içinde iki kocaman örümcek otururdu: İslâm taassubu ve garp hayranlığı”, “Osmanlı imparatorluğunda kadın kümes hayvanı telakki olunurdu” değil mi? Bakmayın bugün Mevlana’yı anma törenleri yaptığımıza, 10. Yıl Albümünde Semazenlerin adı “soytarı” idi.
İnanmayabilirsiniz, ama “Uyanık gençliği boğan, zindanlarda çürüten Yıldız Baykuşu Abdulhamid” ya da “Tahtını kurtarmak için memleketini satan Sevr mimarı Vahdettin”i okumak için, bulabilirseniz kaynak “Osmanlı İmparatorluğundan Türkiye Cumhuriyetine Nasıldı, Nasıl oldu? 10- Devlet Matbaası 1933. Ya da, daha fazlası için “Cumhuriyetin Şeref Kitabı / Derleyen A.Dilipak”
Ha bu arada “Hilafet mana ve mefhum olarak, Cumhuriyet ve TBMM’nin şahsı manevisinde mündemiçtir” değil mi?
Sahi şimdi biz kimiz? Nereden geldik, nereye gidiyoruz? Hitler bizim neyimiz olur? Biliyorsunuz ben zalimlere karşıyım, onlara hakkımı helal etmem. Allah (cc) buyurdu ki, “zalimlere yardım etmeyin, sonra ateş size de dokunur..”
Sanırım önce bu sorunun cevabını bulmamız gerek. Gerisi çorab söküğü gibi gelir.
Hayırlı Ramazanlar.. Selâm ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi