Sevilla da geçti tezgâhtan

Sevilla da geçti tezgâhtan

İnter’i, PSV’yi ve CSKA Moskova’yı yenen Fenerbahçe, Sevilla’yı da ayıkladı.. Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçından 3-2 galip çıktı sarı lacivertli takım..
Bu netice 4 Mart’ta oynanacak rövanş maçı için elbette avantaj!.. 0radaki müsabakada Sevilla mutlak kazanmak için saldıracak, gol için her şeyini ortaya koyacak.. İşte Fenerbahçe’nin avantajı da bu olacak.. Rakibin gol için saldıracağı anlarda Fener’li hızlı adamların kontratağı.. Ardından da atacağı gol ya da goller Sevilla’nın işini bitirir.. Tabiî bu söylediklerim belki kimilerine hayal gelebilir.. “Sevilla’yı evinde yenmek kolay mı?..” diyenler olabilir.. İnanın ki; akıllı bir oyun planıyla, Fenerbahçe Sevilla’yı İspanya’da da götürür..
Gelelim maça.. İlk on beş dakika tutuk oynayan Fenerbahçe, daha sonra açıldı.. Ve Kezman’ın kafasından nefis bir gol buldu.. Bu golde Uğur Boral’ın yaptığı adrese teslim kesme, Kezman’ın attığı gol kadar güzeldi..
Ardından Fener atakları dalga dalga gelmeye başladı.. Fenerbahçe her an 2. golü bulabilecekken, Edu’nun ters bir vuruşuyla kalesinde golü gördü.. İşler bir anda bozuldu, keyifler kaçtı.. Tribünlerin de morali bozuldu..
İkinci devre yine fişek gibi bir Fenerbahçe izledik.. Maç genelinde pek bir varlık gösteremeyen Alex, tek toplarda yine de usta.. İkinci golde öyle klas bir orta yaptı ki; o kadar olur.. O ortaya heykel gibi yükselen Alfredo Lugano, vurduğu kafayla Fener’i yeniden ümitlendirdi.. Ama ah o 66. dakika.. Yine defansımızın bir anlık kademe hatası Sevilla’ya 2. golü getirdi.. üstelik bu golle beraber Roberto Carlos’u da kaybetti Fenerbahçe!.. Fransız futbolcu Escude golü atarken Carlos’un kaval kemiğini de adeta dağıttı..
Fenerbahçe, golden sonra yine yüklendi.. Zico önce Kazım’ı, ardından Semih’i aldı oyuna.. Ve golcü Semih geç de olsa kendisini oyuna sokan Zico’yu mahçup etmeyerek golünü attı.. Yine Alex’in ara pası.. Ve Semih’in rakibine çarptırdığı şutu.. Bu golle Sevilla yıkıldı.. Bu golle mağrur teknik direktör Jimenez dondu kaldı..
Ve Fenerbahçe bu önemli müsabakayı 3-2 kazandı..
Fenerbahçe’de şu futbolcu çok iyiydi, öteki kötüydü muhabbetine girmek istemiyorum.. çünkü Sevilla gibi A kalite bir takıma karşı galibiyet alan takım, iyi oynayan takımdır..
Tebrikler Fenerbahçe..
Devamı 4 Mart Salı gecesine..


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi