Abdulkadir Özkan

Abdulkadir Özkan

Barış ödülüne Obama bile şaşırdı!..

Barış ödülüne Obama bile şaşırdı!..

Nobel Barış Ödülü ABD Başkanı Obama'ya verilmiş. Adı üzerinde Barış Ödülü ama savaştaki bir ABD Başkanı'na veriliyorsa ve barış ödülünü alan kişi bile bu işe şaşırtmış ki "Beni çok şaşırttı ve mahcup etti" demekten kendisini alamıyorsa bu işin içinde bir iş, bir cinlik var demektir. Nedir bu işin içindeki iş ve cinlik?

Her olayda elbette bir art niyet aramak ilk bakışta anlamsız gibi gelebilir. Ancak, günümüzün hakim güçlerini biraz olsun bilenler ve dünya üzerindeki emelleri için yüz yıllar öncesinde yapılmış planlardan haberdar olan ve bugüne gelene kadar ki uygulamaları gören ve bilinler için Nobel Barış ödülünün Obama'ya verilmesinin arkasında bir cinlik aramaları kadar doğal bir şey olamaz.

Şimdi Obama'nın ABD Başkanlığına gelişinden bu yana dünya üzerinde nelerin değiştiği ya da değişmediğini hatırlamaya çalışalım.

Obama geldiğinde Irak ABD işgali altındaydı, şimdi de işgal sürüyor. Yani bu cephede değişen bir şey yok... Yine Obama'dan öncede Irak'ta kan akıyordu şimdide kan akıyor.

Obama'dan öncede Afganistan işgal altındaydı ve kan akıyordu şimdi de işgal sürüyor ve kan akıyor. Öncesi ve sonrası arasında bu yönde değişen bir şey yok. Buna karşılık Afganistan'daki ABD askerlerinin sayısı artırıldı, sivilleri hedef alan ABD bombardımanlarında da artış oldu, ölenlerin sayısında öylesine bir artış gözleniyor ki sanki bir soykırım uygulanıyor.

Filistin-İsrail ilişkilerinde Obama sonrasında barış yönünde bir gelişme söz konusu olmadığı gibi İsrail saldırıları önceye göre artmış, hatta Müslümanlar Mescid-i Aksa'ya sokulmaz olmuştur. Kısacası İsrail Mescid-i Aksa'yı kuşatmış buna karşılık Barış ödülü sahibi Obama sesini çıkaramamaktadır.

Obama öncesi de İsrail'in elindeki nükleer silahlara söz edilemiyordu şimdi de edilemiyor.

Bunlara ilaveten ABD Pakistan'ı da savaş alanı içine almış, her gün ABD insansız uçaklarından atılan bombalarla yüzlerce Pakistanlı hayatını kaybediyor.

İran, Obama öncesi de ABD ve İsrail tehdidine hedef oluyordu şimdide aynı durum devam ediyor. Hatta şimdi eskiye göre tehditlerin dozu biraz daha artmış durumda.

Yani İslam ülkeleri ya ABD işgali altında ya da tehdit ediliyor. Peki bunun barış neresinde? Nasıl oluyor da Obama barış ödülü alabiliyor?

Bunun bir tek sebebi olabilir oda Nobel ödlünü dağıtanların oylarını Siyonistler belirliyordur. Bunun başka türlü izahı olamaz. Barış yönünde atılmış hiçbir adımı olmayan, ABD'nin dünya siyaseti üzerinde Bush'tan farklı çizgiye girmediği bir noktada barış ödülü Obama'ya veriliyorsa bunun anlamı barışı sağlaması değil, "Sende Bush'un yolunda git. Elinden geldiği kadar Müslüman kanı dök. Özelikle Ortadoğu'da İsrail'in karşısında direnecek güç bırakma" demektir.

Yani Nobel ödülünü dağıtanlar için önemli olan Müslüman kanı akması, ne kadar çok Müslüman öldürülürse bu ödülü dağıtanlar için o kadar Barışa yaklaşılmış oluyor!. Bir diğer ifade ile Siyonistlerin karşısında güç bırakılmamasına hizmet edenler her türlü ödüle layıklar.

Bir hususa dikkat çekmekte yarar var... Belli ki her şeye rağmen Obama kendisine barış ödülü verenlerden daha simimi ve hala utanma mahcup olmak gibi duygularını yitirmemiş. Ödülü dağıtanlar için bu tür duygular fazla bir şey ifade etmiyor.

Bir de gazetelerde Obama'ya Nobel Barış Ödülü verilmesine İsrail'in bozulduğu yolunda haberler vardı. Hemen belirteyim ki İsrail'den bu tür yapılan açıklamalar oyunun özünü dünya kamuoyunun dikkatinden kaçırmak. Hepsi bu..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulkadir Özkan Arşivi