Yuvana hoşgeldin Tamer Taşpınar...

Yuvana hoşgeldin Tamer Taşpınar...

Mart 2003-Nisan 2009 yılları arasında İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevini kanaatime göre fevkalâde başarılı bir şekilde yürüten ve ardından da Bursa Gençlik ve Spor il Müdürlüğü’ne atanan Tamer Taşpınar, yeniden İstanbul’a döndü..
Tamer Bey’in Bursa İl Müdürlüğü’ne tayin oluşuna doğrusu bir İstanbullu sporsever olarak üzülmüştüm.. Ancak bu aziz vatanın her köşesinde hizmette bulunmak devletin bir memuru için ancak “şeref” olurdu.. Ve Taşpınar için de Bursa İl Müdürlüğü mutlaka öyle olmuştur..
Ancak, Tamer Taşpınar’ın, Ekim’in 20’sinde, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak’ın ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül’ün onayıyla İstanbul’a geri döndüğünü öğrendik..
Yine aynı kişilerin onayıyla İstanbul’da görev yapan Ömer Gümüş ise yeniden eski görevine, yani Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne atandı..
Şunu da sırası gelmişken belirteyim; Başbakan Tayyip Erdoğan’ın hükümetlerinde, validen kaymakama, müdürden en ufak amire kadar vefakâr milletimizin hassasiyetlerine tercüman olma gayretinde bulunan kişilerin iş başına getirildiklerini memnuniyetle görüyoruz..
Ancak, koltuklar gelip geçicidir.. Önemli olan hizmettir.. Ve yine mühim olan, görev sonrası hayırla anılmaktır..
Yeniden mevzumuza devam edecek olursak; 6 yılı aşkın İstanbul’a ve İstanbulluya sportif anlamda hizmet eden Taşpınar’ın geri dönmesiyle kazananın yine İstanbul olacağı kesin!.. Tamer Bey’in 20 milyonluk bu şehre sportif anlamda kazandırdıklarının takipçisi bir kişi olarak tayinine sebep olan kişileri de ayrıca kutluyorum..
Tamer Taşpınar Bey’e altı aylık bir aradan sonra “Hoşgeldin aziz kardeşim” diyor ve yapacağı işlerin yaptıklarının teminatı olacağına da bütün kalbimle inanıyorum..
Fakat, benim de İstanbullu bir sporsever olarak görevi esnasında 50’den fazla projeyi Türk sporuna kazandıran Tamer Bey’den öncelikli olarak istediklerim var..
Umarım ilk yapacağı icraatı, Ataköy’deki yüzme havuzunu “yüzme merkezi” haline getirmesi olur.. Merkezi biraz açacak olursak; içerisinde olimpik ve yarı olimpik yüzme havuzu, test havuzu ve kapalı atlama havuzu.. Neticede, komple ve devasa bir yüzme seti..
Mesela; Burhan Felek Spor Kompleksi’ne yepyeni bir “atletizm pisti” yapmak, vs..
Evet, değerli kardeşim Tamer Bey;
Görev yaptığın 6.5 yıllık dönemde “sporu tabana yayma projesi” ile yüz binlerce gencin sağlık taramasından geçmelerine nasıl vesile olduysan, yeni döneminde de aynısına imza atmanı bekliyoruz..
Gençlik ve Spor Kulübü’nü kurarak nasıl 23 branşta faaliyet gösterilmesini sağladıysan, bu branşların sayılarını da arttırmayı yeni döneminde mutlaka denemelisin..
Devr-i idarende akademisyenlerden oluşan Bilim Kurulu ile İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü nasıl proje üreten bir yapıya kavuştuysa ve TSE Kalite Belgesi aldıysa ve de 26 bin lisanslı sporcu sayısı 130 bin gibi rekor bir sayıya ulaştıysa, İstanbul’daki sahalar sentetik çimle kaplandıysa, bunların çok daha fazlasını yeni döneminde de gerçekleştirmelisin..
Söyleyeceklerim şimdilik bu kadar!..
Aziz İstanbul sana yeniden hayırlar getirsin hizmet ehli Tamer Taşpınar..

TAZİYE: Siirt eşrafından ehli Kur’ân (Seyyid) Misbah Seven’in vefatını teessürle öğrenmiş bulunuyorum..
Merhuma Allah’tan (cc) rahmet yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyorum..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi