Yılmaz Vural, Milli Takım’a uyar mı?..

Yılmaz Vural, Milli Takım’a uyar mı?..

Milli Takım’da Fatih Terim devri kapandı, ancak Milli Takım henüz yeni hocasını bulmuş değil..
Futbol Federasyonu arayadursun, ben buldum hocayı.. Kim mi?..
Yılmaz Vural..
Valla isteyen dudak büksün, isteyen de gülsün!..
Açık ve net söyleyeyim, Yılmaz Hoca niye “Milli Hoca” olmasın diyenlerin sayısını, dudak bükücülerden çok fazla görüyorum!..
Geçenlerde bir dost sohbetindeyim... Sohbettekilerin çoğu futbolun kitabını yazabilecek kadar bıçkın futbol sevdalıları..
İş, döndü dolaştı, Milli Takım’ın hoca arayışına geldi.. Bir ara ben aldım sazı elime ve bir tesbitte bulundum;
“Milli Takım fasit daire gibi.. Yıllardır 2-3 kişi tarafından adeta parsellenmiş.. Biri gidiyor, diğeri geliyor.. Sanki ring seferi yapan otobüs!.. Bu yeni süreçte denenmemiş, ancak kalitesi herkes tarafından kabul gören bir yerli hoca gerekir Milli Takım’ımıza!..”
Devam ettim konuşmaya ve sonunda da sordum;
“Peki arkadaşlar, Yılmaz Vural’a ne dersiniz?.. Yılmaz Hoca uyar mı Milli Takım’a?..”
İnanın ki, arkadaşların % 80’i “uyar” dediler... Hem de “Bal gibi uyar” diye de eklediler..
Evet değerli okuyucularım; Yılmaz Vural, gerçekten oyunu iyi okuyan bir hoca!.. Türkiye liglerinde 3 büyükler dışında hemen hemen çalıştırmadığı takım kalmadı.. Çoğunlukla da düşecek olanların dostu.. Kaç takımı elinden tutup kaldırdı.. Kümede kalmasını sağladığı takımların adedini kendisi bile unutmuştur.. Ancak; son yıllarda şansı yaver gitmedi.. Antalyaspor’da ve Manisaspor’da dikişi iyi tutturamadı..
Şu an ise Kasımpaşa’da..
Vural’lı Kasımpaşa, birkaç haftadır atağa kalktı.. Galatasaray’a da, Beşiktaş’a da kök söktürdü.. Son olarak da Denizlispor’u 3’ledi..
Yukarıda da belirttiğim gibi, federasyon kesinlikle yerli bir isim üzerinde durmalıdır.. Fatih Terim gitti ve bir daha gelmesi zor!.. Mustafa Denizli yorgun ve heyecansız.. Ersun Yanal, denendi ve başarısız oldu... Şenol Güneş, Seul’de rahat ve Türk medyasına da son derece bozuk, gelmeye de niyeti yok.. Ertuğrul Sağlam’ın başı Bursa’yla bağlı, Aykut Kocaman’ın da şu an tek düşüncesi Fener!..
Geriye bir tek kişi kalıyor.. O da, kendinden geçecek kadar maçı yaşayan, bu işin Avrupalılar kadar eğitimini görmüş, onlarla yarışabilecek kadar da iddialı, çalıştırdığı takımlarda artısı eksisinden her zaman fazla, oyun taktiğini rakibe göre oyunun her safhasında değiştirebilen iyi bir taktisyen ve de futbolcusuna aragazını çarçabuk veren bir motivasyon ustası, bir moral kondisyon uzmanı olan Yılmaz Vural!..
Yılmaz Vural’ı böyle övüyoruz diye kimse babamızın oğlu sanmasın!..
Sadece dikkat çekiyoruz ve görev verildiğinde başarılı olacağına da inanıyoruz.. Hepsi o!..
Tabii, Yılmaz Vural’ı Milli Takım’ımıza yakıştırıyoruz ama Yılmaz Hoca da şu an İstanbul’umuzun güzide ekiplerinden Kasımpaşa’nın başında..
TFF’den teklif gelir mi, Kasımpaşa bu işe ne der, Vural bu işi ne kadar benimser, o da işin ayrı boyutu..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi