Rahim Er

Rahim Er

Kışladaki örgüt

Kışladaki örgüt

Bu milletin asırlardır kışladaki örgütle başı beladadır. Kötü olarak ne çekmişse, ne yaşamışsa, iyi olarak neyi kaybetmişse hep kışladaki örgüt yüzünden.
Onlar aklıevveller güruhudur.
Görünmez bir illettir.
28 Şubat kaçak darbesiyle halkı kebapçılara varıncaya dek fişleyerek bölücülük yapıp 10 yılımızı çöpe atan bu cuntadır. Sokaktaki kanlı çatışmaları seyrede seyrede ülkeyi 12 Eylüle sürükleyip kanunla alt kimlikleri yok sayarak Türkçe bilmeyen askerinin anasıyla konuşmasına izin vermeyen, böylece dağdaki örgütün çekirdeğini toprağa düşüren, solcu ve sağcı diye ayırdıkları gençleri hava almaz hapishane koğuşlarına tıkıp onlara her sabah nutuk okutmakla ideolojileri bitireceğini zanneden ve bir 10 yılımızı daha yiyen bu cuntadır. 12 Mart adlı cunta içinde cunta darbesini başımıza sararak yine 10 yılımızı tüketen bu cuntadır. 27 Mayıs adlı adam asma darbesinde bu milletin kalkınma yoluna takoz koyan, arkada Yassıada adlı yüz kızartıcı bir iz bırakan, adalet tarihine kara harflerle geçen “sizi buraya tıkan kuvvet böyle istiyor” emrini yargıçlara buyuran, devlet adamlarıyla birlikte lisanımızı ve bir 10 yılımızı daha idam eden bu cuntadır. “Sanıkların idamına gerekçeli kararın daha sonra yazılmasına” diye hüküm veren sözde istiklal mahkemelerinin dinamiği bu cuntadır. 31 Mart düzmece vak’asını tertipleyerek devleti 10 yılda batıran bu cuntadır. Resneli Niyazi adını alıp dağa çıkan haydut ruh bu cuntadır. Ali Suavi namındaki ihtilal delisi bu cuntadır. Sultan Aziz’i hunharca öldüren bu cuntadır. III. Selim’i katleden bu cuntadır. Genç Osman’ı Yedikule Zindanlarında boğan cephe kaçkınları bu cuntadır. Yavuz Sultan Selim’in çadırına kurşun sıkan Yeniçeri bu cuntadır.
Bu cunta, tarih boyunca hayatımıza nüfuz etmiş bir zehirli mikroptur. O var oldukça bu milletin iflah olması zordur. Bülent Arınç, doğru söylüyor. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, uzaktan yakından bu eylem planına karışmış kim varsa hepsini açığa almalı, kimsenin omuzuna bakmadan her zanlıyı hakime teslim etmelidir. Suçlu korunamaz. Korunursa çirkef her tarafa sıçrar.
“Ya devlet başa, ya kuzgun leşe!” Muhteşem sözü böyle zamanlar için söylenmiştir. Devleti meydana getiren kurumlar, hükümet, meclis, ordu dayanışma içinde hareket ederek bu tarihî fırsatı elden kaçırmayıp bu cerahati deşmelidir.
Devlet olmak bu demektir.
Cunta çökertilirse dağdaki örgüt biter.
Bu devlet, bugün varsa dün, uğruna öz evlatlarını feda eden kahraman üstü kahramanlar yüzü suyu hürmetine vardır.
Ya devlet başa ya cunta leşe!
Ordu da devlet de bu yükün altından kalkmalı.
Haydi Kasımpaşalı delikanlı!
Davran!


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi