Ziya Şengül

Ziya Şengül

Çeyrek finalin favorisi Fener

Çeyrek finalin favorisi Fener

Ligimizin zirvesine oturmuş iki büyük, dibe vurmuşlara bu hafta kaybettiler. Fenerbahçe kendi sahasında 36 maç sonra kaybeden olurken, Bursaspor’a da yaşam serumu bağlamış oldu.

Fener’de hal ve gidiş böyle gözükürken, lider Galatasaray’ın da ezeli rakibi Fenerbahçe’den pek farkı yoktu. Cim-Bom, hani neredeyse düşmesi kesinleşmeye yakın gözüken Kasımpaşa’ya kendi sahasında yinilirken Kalli de Zico’nun peşine takıldı. Her iki teknik adam bu maçlar sonrasında tepeden tırnağa eleştirildi.

Fortis Türkiye Kupası’nda Ali Sami Yen’de karşı karşıya gelecek olan bu iki büyük takımımızın hangi neticeleri sahipleneceklerini şu anda kestirmek bir hayli zor. Ama serde Fenerbahçeli olduğum için bu maçın favorisi bir kez daha Fenerbahçe diyorum...

Fenerbahçe, Sevilla maçının kadrosunun tamamıyla sahaya çıkmayı düşünürken, Galatasaray iki arada bir derede kaldı. Gençlerden oluşacak, tümüyle Türk oyuncularla mı sahaya çıkacak, yoksa yabancı futbolcularıyla karma bir takımla mı mücadele edecek, merak konusu.

Fener’i favori göstermemin en önemli nedeni, Galatasaray taraftarı ve takımının bu maçta çok gergin olması.

Fenerbahçe’nin arzu etmiş olduğu Fortis Türkiye Kupası için çeyrek asıra dayanan bir özlem içinde... özellikle Alex’in takımı yönlendireceğini ve de gol yollarında Galatasaray’a zor anlar yaşatacağını zannediyorum. Fenerbahçe kadro olarak düşündüğümüz gibi sahaya çıkarsa, Galatasaray’a karşı üstünlük sağlayacak ve kazandığı takdirde Sevilla maçı öncesinde olağanüstü bir moral yakalamış olacak.

Bu maçın hakemine yok saymak istiyorum. Eğer hakem oyuna çomak sokacak yanlış kararlar verirse işi çığırından çıkartabilir. Zannediyorum ki Galatasaray ilk yarıda gol bulamazzsa Fenerbahçe erken atacağı golle fark bile yapabilir. Böylesine derbi maçlar, favorilerin kaybettiğini çok sık göstermiştir bizlere... Ama ben bir kez daha ısrarla bu maçın favorisi Fenerbahçe diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Şengül Arşivi