Rahim Er

Rahim Er

Albay Çiçek sen git!

Albay Çiçek sen git!

“İrticayla mücadele eylem planı” denen belgenin altındaki imza, Dursun Çiçek adlı bir albaya aitmiş. “Aitmiş” diyoruz çünkü Adli Tıbbın yaptığı bir teknik incelemedir. Karar yetkisi mahkemeye aittir. Mahkeme hükmü olmadan kimse mahkum değildir. Hatta meşhur hukuk kaidesidir. “Şüpheden sanık faydalanır”. Bunlar doğru. Fakat şu da doğru, kamuoyu günlerdir bir albayı konuşmakta. Mevcut iktidarı devirmek, destek olanları bitirmek maksadını güden bu planın altındaki imza sahibinin savcı sorgusuna, hakim huzuruna çıkması tartışılmakta. Bir “ıslak imza” lafıdır almış başını gidiyor. Önce celp yazısı çıkartıldı dendi. Günlerce bu yazılıp çizildi. Sonra cumaya kadar gelmezse zorla getirilecek dendi. Şimdi savcılığın celp yazısı çıkartmadığı haberi verildi.
Bakınız kaç türlü yıpranma var.
TSK yıpranıyor.
Güçlüye gücü yetmiyormuş intibaı veren adliye yıpranıyor.
Vatandaşın adalet duygusu yıpranıyor.
Şüphesiz ki Dursun Çiçek’in ailesi yıpranıyor.
En kötüsü Türkiye’nin dünyaya karşı prestiji yıpranıyor.
Başbakan Erdoğan, gruptaki konuşmasında genelkurmay başkanı Başbuğ’dan ifade vermesi gerekenleri teslim etmesini istiyor. Aklın emrettiği bu. Yoksa polis kışla basacak değil herhalde.
Darbe yapmak, hükümet devirmek insanda mangal gibi yürek ister. Öyle ise Dursun Çiçek ne kadar yürekli olduğunu göstermeli. Askerlik vatan menfaatini kendi menfaatine tercih mesleği ise hem de kıdemli albay Çiçek’in yapması gereken şudur. Önce emekliliğini istemesi. Sonra da savcılığa gidip ifade vermesidir. Belki de ifadesi alındıktan sonra gayrı mevkuf olarak muhakeme edilmek üzere serbest bırakılacaktır. Her ne olursa olsun. Böylesi onurlu olur. Yoksa halk, koca albay kaçıp saklanıyor inancındadır. Belki mahkemede beraat etmek varken vicdanlarda mahkum olmaktasın. Haydi sayın albay, altına imza koyduğun evraka sahip çık.
Polis, celp şu bu demeden git savcıya ver ifadeni.
Bu vatanın için katlanacağın bir mecburiyettir.
İstifa etmeden, emekli olmadan da bunu yapabilirsin. Fakat emekli olursan tamamen kendi iradenle hareket kabiliyetine kavuşursun.
Bunu yap tansiyonu düşür.
Bunu yap gündemden çık.
Gündemi bu kadar meşgul etmeye hakkın yok. Kendine güveniyorsan adalete de güven. Türk adliyesi, Türk hakimi suçsuz olanı mahkum etmez. Yargılanmadan mahkum olmak daha kötü. Adalet tarihine kötü örnek olarak geçmekse çok daha kötü.
İmzana sahip çık.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi