Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Unutamıyorum

Unutamıyorum

2 yıl önce nişanlımla aramda bir tartışma oldu ve nişanı attım. Ama daha sonra çok pişman oldum, onunla yeniden barışmayı düşündüm kabul etmedi. Bu bayram tekrar aradım ve onunla tekrar nişanlanmak istediğimi belirttim. Biraz yumuşadı ve " bana güven vermelisin, güvenimi sarstın" dedi. Bir hata yaptım, bunu biliyorum ama hatanın telafisi yok mudur? Onun güvenini kazanmak için neler yapabilirim? M. Z

Düşüncelerinizi onunla paylaşın

Aranızdaki tartışmanın konusunu bilmediğim için bu konuda yorum yapamayacağım ama bizler iyi işlere meyilli olduğumuz gibi hata yapmaya da yatkınızdır. Bu anlamda bazen istemediğimiz davranışlarda bulunabilir, sevdiğimiz insanlara haksızlık yapabiliriz. Burada önemli olan hatayı anlamak ve geri dönmektir. Anladığıma göre, bu tartışmadan sonra pişmanlık duyuyor ve nişanlınızla aranızı iyileştirmek istiyorsunuz. Size, bu duygunuzu ona açarak, pişmanlık duyduğunuzu, kendisine sevgi ve saygı beslediğinizi ifade etmenizi tavsiye ederim.

Yaşadığınız bu tatsız olaydan sonra nişanlınızın size karşı güven duygusu zedelenmiş olabilir. Bu durumda aynı tatsız olayın bir daha olmayacağına ve evlendiğiniz takdirde kendisine yeterince değer verebileceğinize dair duygularınızı ona ileterek güvenini sağlayabilirsiniz. Ancak bütün bunlar sadece söylemlerde kalmamalı, onunla görüştüğünüzde ve karşılıklı ilişkilerinizde de söylediğiniz şeyleri yansıtmalı ve ona değer verdiğinizi hissettirmelisiniz. Elbette hataların telafisi vardır, ama aynı hatanın birkaç kere tekrar etmesi kişinin güvenilirliğini zedeler. O yüzden onunla ilişkilerinizde saygı ve sevgi unsurlarını zedelememeye gayret gösterin.

Yaşamaktan hiç zevk almıyorum
45 yaşında bir bayanım. Annem şizofren hastasıydı ben on sekiz yaşındayken vefat etti. Biz iki kardeştik, kardeşim de şizofren o da ilaç kullanıyor. Hamdolsun ben de böyle bir şey yok ama annemin ölümünden sonra hayattan hiç keyif alamıyorum. Hiçbir şey beni mutlu edemiyor. Sabahları kalkamıyorum, yemek yemek, dışarı çıkmak istemiyorum. Evlenmedim, arkadaşlarımı gördüğümde çok üzülüyorum. Onların mutlu bir aileleri var, ben ise, şizofren bir çocuğum olur diye korktuğumdan evlenmemiştim. Hayattan zevk almak mutlu olmak istiyorum acaba bunu başarabilir miyim? F. L

Yardım alabilirsiniz

İfadelerinizden anladığıma göre, annenin rahatsızlığı ve buna bağlı olarak yaşadığınız zorluklar sizi etkiliyor. Annenin vefatı ise, sizin için bir travma olmuş... Sanırım bu dönem yas sürecini olması gereken şekilde atlamadınız ve bu süreçten sonra nükseden depresyon durumunuz için ise yardım almadınız. Her şeyden önce size bir psikiyatriste giderek yardım almanızı tavsiye ederim. Yaşadığız sorunları pek te kolay değil ve yorgunsunuz... Anneden sonra kardeşinizde de aynı rahatsızlığın olması sanırım sizi korkutuyor ve bu yüzden evlenmeyi dahi düşünmemişsiniz. Ama bu konuda kimin nasıl çocuğunun doğacağını hiç bilemeyiz. Belki de çok sağlıklı bir çocuğunuz olacaktı...! O yüzden bu korkunuzun üzerine gidin ve tedaviye başlayın. Tedaviyle birlikte yavaş yavaş dışarı çıkın, sosyal aktivitelere katılmaya çalışın, yürüyüş yapın... Doktorunuza devam edin ve onun tavsiyelerine uyun. Ayrıca tedavi sürecinizden sonra evliliği yeniden düşünebilirsiniz, bunun için geç kalmış ta sayılmazsınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi