Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Hayal kırıklığına uğradım

Hayal kırıklığına uğradım

Eşimle anlaşarak evlendik... Kendisi evlenmeden önce de çok baskıcı bir insandı ve bu duruma bağlı olarak zaman zaman tartışıyorduk. Ama o zamanlar onun bu davranışları bana pek itici gelmiyordu, ne yapsa affedebiliyordum. Şimdi ise, yaptığı her şey batıyor ve bu yüzden sık sık kavga ediyoruz, tartışıyoruz. Tartışmalarımız yüzünden birbirimizden soğuduk, evimizin tadı tuzu kalmadı... Evlenmeden önce, bu sorunun beni bu kadar yoracağını hiç tahmin etmemiştim ama gerçekten yoruluyorum, mutluluğu ve huzuru bir türlü yakalayamıyorum. Biliyorum benim de hatalarım var fakat ilişkimiz daha en başından çok yıprandı. Eşime saygı duymak istiyorum, onu kırmak istemiyorum ama sorunları her ikimiz de çözemiyoruz... Bu durumdan kurtulmak için ikimizde dua ediyoruz başka neler yapabiliriz? S, M

Ailede saygı esastır

Eş adayları evlenmeden önce, evlilikten neler beklediklerini ifade ederek, birbirilerini tanımaya çalışırlar. Ancak evlilik öncesinde kişiler birbirlerini pek tanıyamayabiliyorlar ya da olduğundan farklı gösterebiliyorlar... Bazen de kişi, duygularının seline kapılarak kabul edemeyeceği şeylere dahi göz yumarak kendini daha büyük sorunların içine sürükleyebiliyor... Çünkü böyle durumlarda potansiyel sorunlar bütün çıplaklığıyla ortaya çıkıyor ve eşler bu sorunların birer versiyonu oluyorlar. Bunun için, evlenmeden önce şahısların birbirini tanımaları ve şartlarını gözden geçirmeleri önemlidir.

Anladığıma göre, eşiniz evlenmeden önce de, şu an rahatsız olduğunuz davranışlarını göstermiş ama o dönem bu durumdan rahatsız olmamışsınız. Ama şimdi bu durum sizi çok yoruyor ve çözüm arıyorsunuz. Bunun için, eşinizle konuşmanızı tavsiye ederim. Ona, yaşadığınız baskı ve rahatsızlığı ifade edebilir ve niçin bu kadar baskı yapma ihtiyacı hissettiğini sorabilirsiniz. Bunun nedeni eşinizin kıskançlığı ise ona çok değer verdiğinizi ve güvendiğinizi kendisinin de size güvenmesini beklediğinizi belirtebilirsiniz.

Ayrıca, mutluluğu yakalamak ve yeni bir hayat kurabilmek için neler yapmanız gerektiğini eşinizle istişare edin ve bu konuda kendisine güvendiğinizi ifade edin. Konuşarak eşinize ulaşabileceğinizi ve sorununuzu çözebileceğinizi düşünüyorum.

Kararsızım
23 yaşında bir erkeğim. Hayatımda ilk defa, bir kızla evlenmeyi düşünecek kadar aşık oldum. Aşık olduğum kız annemin yakın arkadaşının kızıydı. Ona kendimi açılabilirdim ama annem madem niyetin ciddi annesiyle ben gider konuşurum dedi. Ben de kabul ettim. Ama aksilikler üst üste geldi ve gitme tarihleri sürekli ertelendi. En sonunda hiç beklemediğim bir haber aldım. Yani, kız dünyayı etkisi altına alan bir hastalığa yakalanmış ve tedavi görüyormuş... Allah'tan erken teşhis edilmiş de şu an sorun yokmuş ama beklemek, bu işin sonunun ne olacağını düşünmek ve yaşanan aksilikler canımı fazlasıyla sıkmayı yetiyor. Aslında bu işten vazgeçmek istiyorum ama onu da yapamıyorum şu an çok çaresiz ve umutsuzum. Ne yapabilirim? M. K

Pek anlayamadım

Açıkçası tam olarak ne istediğinizi pek anlayamadım. Bir kıza aşık olduğunuzu fakat onun bir hastalığa yakalandığını ve buna bağlı olarak beklemekten sıkıldığınızı ifade ediyorsunuz. Burada bizden neler beklediğinizi bilemiyorum. Ama size, evlenmeyi düşündüğünüz kıza anneniz aracılığıyla ulaşarak, niyetinizi haberdar etmenizi ve evlilikten beklentilerinizi ortaya koymanızı tavsiye ederim. Ancak önce, gerçekten bu kızla evlenmek isteyip istemediğinize karar verin ve niyetiniz gerçekten ciddiyse harekete geçin. Aksilikler dediğiniz şeyler hemen her zaman hepimizin başına gelen şeylerdir. Ve hepimiz bu türden sorunları sabır ve dua iler savarız... Evlenmeyi düşündüğünüz kız hasta olmuşsa burada ona geçmiş olsun demeniz ve yardımcı olmanız en doğru yaklaşım olacaktır. Bu aşamadan sonra da, ona evlilik düşüncenizi açabilir ve onu tanımaya çalışabilirsiniz. Evlilik öncesinde eş adaylarının birbirlerini tanımaları ve beklentilerini net bir şekilde ortaya koymaları önemlidir. Bunun için, görüşlerinizde net olun ve bu konuda çelişkilere fırsat vermeyin. Ayrıca evliliğiniz konusunda aile büyüklerinizle de istişare etmeyi ihmal etmeyin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi