Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Kudüs, ey Kudüs!

Kudüs, ey Kudüs!

İsrail 100'den fazla Gazzeli kadın, çocuk, yaşlı, genç insanı katlettikten sonra geri çekildi..
Batıdan gelen tepkiler, en az İsrail saldırısı kadar utanç verici. Amerikan yönetimi, olanlardan Hamas'ı sorumlu tuttu.. BM Güvenlik Konseyi ise İran'a karşı yeni daha ağır yaptırım kararları aldı..
Katliamdan sonra Gazze'de değişen bir durum yok. Yine açlık kol geziyor. Filistin halkının hastasına ilaç almasına izin verilmiyor. Yine elektirik yok..
Bölgeden gelen haberler, İsrail'in yeni bir saldırı hazırlığı içinde olduğunu gösteriyor..
Barak Hitler gibi... İsrail Filistililere Nazi Almanyasında Hitler'in Yahudilere davrandığı gibi davranıyor..
Bugün Gazze halkı, Firavunun zulmü altında inleyen Hz. Musa ve Hz. Harun aleyhisselamın dostlarına, İsrail yönetimi ise Firavun yönetimine ne kadar da çok benziyor..
Firavun ve Hitler'e ilham kaynağı olan şeytan şimdiler de Bush ve Barak’ın ilham kaynağı sanki..
Bu iddiayı ilk söyleyen kişi ben değilim.. Kendilerine “Rabbiler” denilen ruhani Yahudilerin bir kısmı da, İsrail'i suçluyor ve aynı şeyi söylüyor.. Tüm samimi insan hakları savunucularının ortak kanaati bu.. Yani bu iddialar antisemitik iddialar değil..
Ortaya çıkan vahşet, siyonizmin gerçek yüzünü gösteriyor..
İsrail'in öyle görülüyor ki, yeni hedefi Mescidi Aksa olacak. Mescidi Aksa ve ömer Mescidi.. Mescidi Aksa yıkıldıktan sonra sıra ömer Mescidi'ne gelecek.
Lütfen bu ayırıma dikkat. Genelde Müslümanlar ömer Mescidi ya da diğer adı ile Kubbetüssahra ile Mescidi Aksa'yı karıştırıyorlar. Altın renkli kubbesi ile, duvarları çinili çokgen şeklindeki yapı Mescidi Aksa değil, ömer Mescidi'dir.
O mescidde de bizim için kutsal olan Hz. Peygamber'in üzerinden Mirac'a yükseldiği ve adına “Hacer-i Muallaka” denilen taş vardır..
İlk kıblemiz olan Mescidi Aksa ise kubbesiz, dikdörtgen şeklinde, dik çatılı, eski, mütevazı bir yapıdır..
Zaten bugün Müslümanlar bırakın Mescidi Aksa'ya, Kudüs'e bile zor giriyorlar.. Mescidi Aksa'nın bir bölümü kapalı, altı ve çevresi kazılmış durumda ve yer yer çökmeler başlamış.. Her an yıkılabilir.. O zaman da kızılca kıyamet kopar..
Bir iddiaya göre İsrail, bir deprem ya da tabii bir olay beklemeden, sun’i bir sarsıntı ile Mescidi Aksa'yı yıkmaya hazırlanıyor.. Ya da bir sabotajla.. Mescidi Aksa'nın altı boşaltılmış durumda. Oraya Süleyman Mabedi'ni inşa etmeye hazırlanıyorlar, kendilerince.
Sonra sıra bugün kendilerine destek veren Evengalistlere gelecek tabii fırsat bulurlarsa.. Orada bulunan Doğuş ve Kıyamet Kiliseleri de bugün olmasa da yarın İsrail'in hedefinde olacak.
Zaten kendileri de onu söylüyor. Bu yıkım kıyamet savaşının başlangıcı olacak. Yani dünyanın sonunu hazırlayacak bir savaş tehdidi ile karşı karşıyayız..
Bu gidiş kötü. İKO'nun derhal toplanıp bu tehdidi görüşmesi gerek.. BM'nin kutsal mekanların statüsünü ele almak üzere toplanması şart.. Aksi halde bu ateş herkesi yakar..
Ankara İsrail'i bu konuda uyarmalı.. Türkiye, İsrail'e komşu ülkelerle bu konuyu masaya yatırmalı. Afrika Birliği bu konuyu ele almalı.. Yarın bazı şeyler için çok geç olabilir.. Yine Ankara, AB ülkelerini İsrail'in saldırgan politikaları konusunda uyarabilir. Rusya, çin, Japonya, Hindistan gibi ülkelerle bir dizi istişare toplantıları gerçekleştirebilir..
İsrail'in maceracı siyaseti sadece bölgeyi değil, dünyayı bir felaketle karşı karşıya bırakır..
İsrail'in böyle bir girişimi, tüm dünyada İsraillilerin ve İsraillilerin sahibi olduğu işletmeler ve markalar için bir felakete dönüşebilir.. İsrail'e destek veren ABD, İngiltere, Fransa gibi ülkelerde trajik gelişmeler yaşanabilir.. Partileri bu konuda uyarmalıyız.. Boykota devam.
İsrail sanki bundan sonra Hizbullah'ı test edecek gibi. ABD ise Suriye ve İran üzerindeki baskılarını artıracak..
Basın olarak, STK'lar olarak bize düşen görevler var.. Daha çok bu konuyu yazmak ve okumak zorundayız. STK'ların hepsi bu konuda insani yardım ve bilgilendirme toplantıları yapabilirler. Evlerde bu toplantıları yapabiliriz. İşyerlerinde komşular, müşteriler ve çalışanlarla toplantılar yapıp konunun hassasiyeti anlatılmalı.. Vitrinlerinize, Filistin'i, Mescidi Aksa'yı hatırlatan bir şeyler koyun..
TBMM bu konuda bir heyet gönderebilir ya da konuyu kapalı oturumda müzakere edebilir.. Mescidi Aksa yıkılırsa olacakları kimse tahmin edemez..
Bu konuda bilgi almak isteyenler, haberleri daha yakından izlemeli. İnternetten bu konuya duyarlı siteleri takip etmeli ve çalışmalar hakkında daha fazla bilgi almak ve çalışmalara yardımcı olmak için İHH ile temasa geçmeli. İHH'nın erişim bilgileri şöyle: İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, Büyük Karaman cd. Taylasan sk. No: 3 34230 Fatih / İstanbul, Telefon: 0212 631 21 21 Faks: 0212 621 70 51, www.ihh.org.tr E-mail: info@ihh.org.tr
Allahım bizi affet. Bizim ellerimizle zalimleri cezalandır ve mazlumlara yardım et.. Selâm ve dua ile.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi