Rahim Er

Rahim Er

Kozmik yazı

Kozmik yazı

Kozmik, TDK’ya göre “evren ve onun genel düzeniyle ilgili”. Buradaki “evren” tabiî ki Kenan Evren değil. Garabete bakınız. Bizim millet, evladına Menderes adını verir. O asılınca bu defa doğan çocuklarına, hokkabaz darbeci Gürsel’in adını koyar. Kimse de sormaz. Sen kime niçin hayransın?
Necip halkımızın böyle bir mümtaz tarafı vardır. Aynı halk oğluna Süleyman ismini vermişken darbe üzerine, bu defa yeni doğanlara Evren ismini layık görmüştü. O gün Evren adı verilen, bugün ismini aldığı zata faşist demekte.
Bazı aklıevveller vardır, durup dururken bir teklif ortaya atarlar. Cumhuriyet mitingcisi zihniyetindeki bu kimseler derler ki çocuk ergin olunca nüfus kâğıdına dini yazılsın. Hani medeni kanuna göre rüşd 18 yaşın ikmaliyle başlar ya. Sanki bu yaşa gelen delikanlı birdenbire akil adam oluverir.
O hesap şöyle mi yapmalı?
Çocuk, reşid olunca mı ismi konmalı. Eski Türklerde uygulaması da var. Bebek doğar, gürbüzleşir, büyür, boğayı yere serer ismi Boğaç Han olur.
O gün ‘Evren Han’a yüzde 95’le anayasası ile birlikte itimatname sunanlar, bugün hem kendini ve hem de anayasasını beğenmiyorlar...
Toplumun, çelişkileri, tiyatro tarafları, aczi veya samimiyetsizliği yahut suistimalleri az değil. Şu günler aynı zamanda bu tarafların açığa çıktığı, çürümüşlüğün görüldüğü zamanlar.
1952’de komünist istilaya set çekmek için kurulan Seferberlik/Özel Harp Dairesi, sonraki zamanlarda raydan çıkarak darbeler ve suikastlerle anılır oluyor.
Sırları kozmik odada.
Ama o sırların bir kısmı kozmik fırında aleve dönüşmüş.
Kırmız kitap dedikleri gizli anayasa bu kozmik âlemin mahsulü olmalı.
Derin devlet zahir bu odada mukim.
Abdullah Çatlılar, Abdullah Öcalanlar buraların keşfi. Önce sahaya sürüp sonra hakimiyeti kaybettikleri adamlar.
Nihat Erim, Gün Sazak, Abdi İpekçi, Eşref Bitlis, Gaffar Okkan katliamları şimdi daha iyi anlaşılıyor. 13 Eylül sabahı terörün neden bıçakla kesilir gibi durduğu artık izah edilebilir.
Bülent Ecevit, başbakanken birdenbire hastalanmıştı. Şaşırtıcı gelişmeler oldu. Eşi, kocasını yani TC başbakanını hastaneden kaçırarak hayatını kurtarabildi.
Kozmik oda, ‘Mavi Sakal’ın odası değildir.
Devlet içinde devlet olanlar her yanda derebeylik kurmuşlar. Merkezî hükümet Bolu Beyi, kendileri Köroğlu. Onlara göre demokrasi avam içindir. Tek doğru kendi doğrularıdır.
Bülent Ecevit’i de harcarlar Bülent Arınç’ı da.
MGK’nın sözü taahhüttür.
Hudutları içinde her şeye hakim olamayan devlet olur mu?
Çomak soktuğunuz kovandaki arılara hakim olamazsanız o arılar sizi mahveder.
Bülent Ecevit’in yapamadığını Tayyip Erdoğan yapma kararlılığında..
Kozmik değil, şeffaf yönetime ihtiyaç var.
Bu da devletin kendine açılımıdır.
Kozmik açılım.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi