Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Yeter artık! Devleti ve milleti yıpratmayınız!

Yeter artık! Devleti ve milleti yıpratmayınız!

“Orduyu yıpratmayınız”, “yargıyı yıpratmayınız”..
Kim yıpratıyor orduyu ve yargıyı?.
Bu haltları yiyenler.. O haltlar neler derseniz, darbelerden tutun, Ergenekon’un borusuna kadar, tank yenileme ihalesine kadar her şey..
Yargıyı yıpratanlar, brifingli yargıçlar. Vicdanı ile cüzdanı arasına sıkışanlar.. Yazmadığı yazıdan dolayı bir yazarı mahkum edenler..
Taraf muhabiri Mehmet Baransu hakkında suç duyurusunda bulunan Genelkurmay Adlî Müşaviri Hıfzı Çubuklu, savcılıktan “etkili ve caydırıcı işlem yapılmasını” istemiş. İşte istedikleri bu.. Eskiden benzer yazıları Çevik Bir yazardı benim için savcılara.. Hıfzı Çubuklu da sonra pişmanlık duyacaktır bu yazdıklarından eminim. Ve bu yazılanlar, uluslararası forumlarda Türkiye’de insan haklarının durumu ile ilgili olarak masaya konulacaktır..
Bu tavır o kişiye, TSK’ya, yargıya ve sanığa zarar veriyor. Dahası Türkiye’ye zarar veriyor.. TSK bu yanlıştan ne zaman vazgeçecek bilmiyorum..
Aslında yargıya müdahale ettiği için Çubuklu hakkında soruşturma açılması lazım. Ama burası Türkiye..
Şimdi şu haberi yazınca ordu yıpranıyor. Askerin morali bozuluyor: “Arınç’a suikast iddiasıyla Seferberlik Tetkik Kurulu’nda arama başlatma emrini veren ve aramayı yapan hakim Kadir Kayan’ı takip ettiği öğrenilen 2 araç tespit edildi. Bu araçlardan birinin yakalandığı öğrenildi.”
Afedersiniz, tabii ki, hakimin güvenliği için peşine takılmışlardı değil mi?
‘Nasname’ isimli sitede, Mumcu suikastı ile ilgili olarak “Azat Ararat” imzasıyla yayınlanan yazıda, “Yalçın Küçük, Doğu Perinçek ve Öcalan, Mumcu’nun ortadan kaldırılmasına karar verdi. Korkut Eken’e havale edildi.” deniyor.. Bu ve benzer iddiaları soruşturmayan savcılar yargıyı yıpratıyor. Mumcu’nun kardeşi ve CHP’li eşi, bu iddianın üzerine gidecek mi bakalım? Göreceğiz. Ergenekon’un avukatlığını üstlenen CHP ve Baykal ne yapacak, onu da göreceğiz..
Diyeceksiniz ki, Şemdinli Savcısı Ferhat Sarıkaya’nın başına gelenleri bilmiyor musunuz, ya da Adana savcısı Sacid Kayasu’nun başına gelenleri?.
Koskoca Genelkurmay Başkanı kalkıp tetikçiye “iyi çocuk” diyor. Ardından bir başka iddia, o “iyi çocuk” Apo’nun koruması imiş. Hadi çık şimdi işin içinden çıkabilirsen..
33 asker işini karıştırmıyorum bile.
Siz “katil bir general”in adını, bir kışlaya isim olarak vererek, nasıl saygınlık kazanırsınız..
Mumcu suikastı ile ilgili olarak yukarıdaki kaynakta başka bilgiler de var: “Mumcu, Öcalan ve devlet ilişkisini deşifre etti. Mumcu, bu olayı araştırmaya başlayınca ve günlük yazılarında bunun sinyalini verince hem Öcalan’ın, hem de onu büyütüp besleyenlerin eteği tutuşmuştu.”
Peki, bu iddiaları kim soruşturacak?.
Yeter artık, asıl milleti daha fazla yıpratmayın. Sütten ağzı yananlar, yoğurdu üfleyerek yiyor artık.
Arınç suikastı ile ilgili son açıklamalara inandık mı sandınız? Bu kadar saf olamazsınız..
Ha bu arada, ne tesadüf, kozmik odadaki o takipteki personelin kişisel bilgisayarındaki hart disk yanmış iyi mi? Hani o örgüt dağıtılmıştı, bu nereden çıktı şimdi?. Ne olacak, hakim inceleme yapıp çıkacak mı? Bu örgüt tasfiye edilirken, mevcut bilgi ve belgeler ne olacak? Bu bilgi- belgelerin derhal Başbakanlık tarafından muhafazaya alınması gerek.. Tamamı suç evrakı çünkü.. Bu tür yapılar TSK’nın içinde kaldığı sürece TSK beklediği saygıyı bulamayacak. Hep zan ve şaibe altında kalacak.
Bu yanlışın üzerine gitmezse, yargı da bu suçun ortağı olacak..
Bu arada JİTEM yok değil mi? Güldürmeyin insanı.
TSK’ya inanmıyorum. Sayın Başbakan, sayın İçişleri Bakanı bu konuda sizin söyleyeceğiniz bir şey yok mu?
JİTEM’i kurduğunu, JİTEM personeli olduğunu söyleyen, bu şekilde yargıda işlem gören kişilerin iddialarını ne yapacağız? Mahkemede JİTEM elemanı olarak bu sıfat ile ifadesinin altına imzası alınan personel kimdi?. Böyle bir örgütün varlığından sözeden generaller var. Bu adamlar rüya mı görüyordu?.
Ya da JİTEM elemanları için düzenlenen personel maaş bordroları ne olacak? Bu ödemeleri geri isteyin böyle bir örgüt yoksa. Bu kişileri toplayın..
JİTEM’le ilgili son gelen haber şöyle: Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi; Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şırnak’ta çeşitli tarihlerde birden fazla adam öldürme, kundaklama ve bombalama eylemi gerçekleştirdikleri iddiasıyla yargılanan, aralarında terör örgütü PKK itirafçılarının da bulunduğu 11 sanıklı “JİTEM” davasında görevsizlik kararı verdi. Mahkeme, yargılamanın özel yetkili mahkemede yapılmasını kararlaştırdı.
Zorunlu askerlik ve vicdani ret konusunda bugünkü tavrını sürdürürse, TSK gençlerden zor destek alır.. Sadece bazı çevrelerin gösterişli uğurlama törenleri ile yetinmek zorunda kalır..
Dini gerekçelerle vicdani ret kararı veren Enver Aydemir’in avukatı Davut Erkan, Aydemir’in cezaevinde işkence gördüğünü ve 4 gündür açlık grevinde olduğunu söyledi.. 2010’a girdik, bu konuda bir açılım henüz yok..
İmam-Hatiplilere “sakıncalı piyade” muamelesi yapacaksınız. Sakallı ve başörtülüleri kışlaya, törenlere, lojmanlara, orduevlerine sokmayacaksınız, halkın okuduğu gazetelere-gazetecilere akreditasyon uygulayacaksınız, halkın vekillerine eşsiz davetiye gönderecek, onların törenlerini boykot edeceksiniz, saygı duymadıklarınızdan, saygı bekleyeceksiniz.
Zor saygı kazanırsınız..
Önce siz kendinizi değiştireceksiniz ki, temsil ettiğiniz millet de sizin hakkınızdaki tavrını değiştirsin.. Değişmesi gereken sizsiniz.. Bu milletin, inancına, tarihine, kültürüne, kimliğine saygı duyacaksınız. Kışla duvarına “Orduya sadakat onurumuzdur” diye yazmayacak, “Millete sadakat onurumuzdur” diye yazacaksınız. İçinizde dini ve dindarı aşağılayanlara, dini gerekleri yerine getirenleri aşağılayanlara izin vermeyeceksiniz.. Faili meçhullere, yolsuzluklara karışmış olanları ordudan atacaksınız.. Askeri aşağılayan, hakaret eden, şiddet uygulayanlar varsa onları temizleyeceksiniz.. Çeteleri ve denetim dışı illegal yapıları sistemden tasfiye edeceksiniz.. Hukuk dışı imtiyazları terk edeceksiniz, “Mehmedçik” olacaksınız, “Peygamber ocağı” olacaksınız. O zaman beklediğiniz saygıyı toplumdan fazlası ile göreceksiniz..
Tekrar söylüyorum: Size saygı duymasını istediklerinize önce siz saygı duyacaksınız..
Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi