Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

SPAM

SPAM

Yine bilgisayar konusu. Ama bu defa başka açdan..
Ergenekoncular bu günlerde internete saldryor galiba.
“Ülke satlyor, Allah’n kitabn seversen bu mesaj en az 10 kişiye gönder” diye başlayan her gün onlarca mail geliyor..
Bir de internette dolaşan meczublar var. “Bu mesaj on kişiye gönderen 10 kişi zengin oldu, göndermeyeni ise cin çarpt” gibi abuk subuk şeyler. Bir rüya görmüş, ak sakall biri kendine böyle demiş..
Kimi mal satma derdinde, kimi aklnda insanlğn problemlerine kalc çözüm bulma iddiasnda. Kimi ise bilmem hangi üniversitede çalşan bilmem kimdir, dünyadan gizlenen bir srr size haber vermektedir.
Kontör dolandrclarndan misyonerlere, siyaset pazarlamaclarndan mucize ilaç pazarlamaclarna kadar herkes internette av peşinde..
En muhteşemleri Ergenekoncular.. Kahramanlk taslarken savunduklar değerleri de yerle bir ettiklerinin farknda bile değiller..
Herhalde bu şekilde bir şeyler yaparak ya amirlerine rapor sunuyor ya da kendilerini tatmin ediyorlar..
1000 kişiye mail attm, onlar da 10 kişiye, o on kişi de onar kişiye gönderse, 10.000, 100.000, 1.000.000, 10.000.000, 100.000.000. 6 devirde, Türkiye’nin toplam nüfusunun iki katna ulaşyorsunuz.
Düşünün ki, bu iş için toplam ayrmanz gereken süre 5 dakika bile değil.
Herkes ald, okudu, inand değil mi?
Hemen her gün belli bir süre SPAM temizliği ile uğraşyor insanlar. Çoğunun kimse başlğn bile okumuyor. Birkaç grup, ya ücretli, ya sempatizan bu işi kendilerine iş edinmişler anlaşlan.
Zaten kaç kişiler belli değil. Herhalde en çok kendi arkadaşlarna gönderiyorlar, onlar da bkyorlardr. Çünkü bir kişiye ayn mesajdan ayn zaman aralğnda onlarca geliyor.
Maksat vatan kurtulsun, komutanlar psikolojik savaşçlar alşverişte görsün kabilinden bir şey..
Hani kafes plannda ortaya çkmşt Genelkurmay’n internet sitelerinin olduğu.
Bunlarn çoğu hâlâ aktif..
Kim yazyorsa o yazlar.. O ne iddialar öyle. Derin analizler, uluslararas siyaset belgelerinden alntlar, atflar...
Hani kendi sempatizanlarn bile bezdirecek türden şeyler.. Demek bunlara da inanan var ki, hâlâ sürdürüyorlar. Sanrm birilerinin bu iddialara inanmasndan çok, birileri kendilerini bir şeyler yaptklarna inandrmak istiyor..
Ne demişler: Haddinden fazla şiddet gayedeki hikmeti yok eder..
Birileri şecaat arzederken kendi günahlarn da söylüyor bu arada..
Güya satc klğna girmiş srarc bir dilenci gibi, ayn iddiay size kabul ettirmek için taciz edici bir dil kullanyorlar ki.. Hani bazlar vardr karnca duas satan. Ayn dili kullanyorlar..
Artk millet bunları kanksad. Temcit pilav gibi hep ayn şeyler milletin önüne getirile getirile, insanlar bunlar tand.. Ancak sarhoş birtakm delikanllar peşlerine takabiliyorlar.. Bir de korku belasna bunlarn peşine takılyordur birileri..
Hani Sovyetler dağlmadan bir gün önce Kzlordu ad bile hâlâ korkutuyordu insanlar, bir gün sonra ne oldu biliyorsunuz..
“Bizim Sovyet”te de durum pek farkl değil.. Yarn çevrelerinde kimse kalmayabilir. Her şey bir korku tünelinde olup bitiyormuş gibi..
Bu kocaman iddialardan sonra, yarn insanlar sarsabilecek hangi iddiada bulunabilirsiniz ki! Kim inanr artk size?. Daha yüksek sesle hangi gerçeği haykrabilirsiniz?.
Artk piyasalar bile satn almyor bu iddialar..
Birkaç malum media tetikçisinden başka kim ciddiye alyor ki bu iddialarn sahiplerini?.
Genelkurmay’n kozmik odasna giriyor, o gün borsa rekor kryor..
Malum media her gün tiraj kaybediyor.. Malum sermaye grubu kendine başkanlk edecek kimseyi bulamyor artk.. Bu iddialar dillendiren politikaclar inandrclğn ve ciddiyetini kaybediyor. Hayat, bu iddialar ve iddiaclarn yalanlyor çünkü.
Baykal ve Bahçeli, daha ne zamana kadar bu iddialar ciddiye alacaklar bilmiyorum.. Sanki Bahçeli Baykal’dan daha önce farkna vard gibi bu kötü gidişatn.. Aleviler oynanan oyunun farkna vard. Kürtler de artk yavaş yavaş farkna varmaya başladlar..
Baykal görmek mi istemiyor, yoksa bizim görmediğimiz başka şeyler mi görünüyor gözüne, korkuyor mu birilerinden, bir yerlerden, bir şeylerden bilmiyorum, ama yokuşaşağ koşar gibi gidiyor..
Birilerinin öfkeleri gözlerini kör etmiş sanki..
Bundan sonra da interneti kullanmak isteyen istihbarat örgütleri olacaktr.
Toplum mühendisleri için kolay ve ucuz bir yol gibi gözükebilir.
Yarn bu makine mehdi olay için de kullanlabilir..
Daha şimdiden internet ajanlarn cirit attğ bir yer.. Balta girmemiş bir orman gibi.. Mafia buradan sex ya da uyuşturucu, silah pazarlayabilir. Karanlk örgütler chat salonlarndan uygun gençleri avlayabilir..
Kim kimdir bilmiyorsunuz.. Herkes maskeli bu mahallede maske ile dolaşyor..
İnternet bir yan ile de hayatmza dşardan gelip giren bir virüs gibi.
Sizi şeytanlarla ve meleklerle komşu yapyor. Cennet de, cehennem de bir “tk” ötede, sizi bekliyor..
İnternete gözünüzü dikmiş bakarken, birileri beyninizi kontrol edebilir. İpnotik etkiyle uyutulup yönlendirilebilirsiniz. Ya da gizli reklamlarla ihtiyacnz olmayan mal ve hizmetleri tüketmeye yönlendirilebilirsiniz..
Aman dikkat.
Selam ve dua ile..





Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi