Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Ah!

Ah!

3. Ordu KomutanI Orgeneral SaldIray Berk, Ergenekon davasInIn şüphelisi oldu.. Hani şu şehrin içinden tank geçiren paşa..
İfade vermeye gitmiyor. Gitmediği sürece de bu şüphe daha da derinleşecek.. Bir hafta daha süre verildi kendilerine..
Deniz Kuvvetleri komutanI da yanIldI. CanlarInI bana siper eder dedikleri kişilerin komplolarI deşifre edildi ve şüphelilerin evinde yapIlan aramada, suikast planI ile ilgili belgeler, silahlar ve patlayIcIlar ele geçti..
DKK ya gerçeği biliyordu söylemedi, ya da gerçeğin farkInda değildi. Her iki durumda da kariyeri için hiç de iyi bir durum değil bu.. Hele hele bir hukuksuzluğun üstüne gidenleri, bir cinayet şebekesini ortaya çIkarmaya çalIşanlarI tehdit eden bir üslubla söyledikleri, hep akIllarda kalacak..
Paşanın kendi şüpheli cellatlarInI alkIşlamak istemesini anlamak bana pek kolay gelmiyor.. SakIn bu suça ve suçluya yardIm ve yataklIk anlamIna kullanIlmasIn. Bu iş yeni bir “bizim iyi çocuklar” vakasIna dönüşmesin!
Bunlar hiç gazete okumuyorlar galiba.. Daha önce yazIlmadI mI bunlar, söylenmedi mi, inkar edilecek her gerçek için yeni bir belge konacak masaya, yeni bir tanIk çIkacak.. MIzrak çuvala sIğmIyor paşam..
Bu tür öfkeli açIklamalar, keskin sirke, biraz da suçluluk psikolojisinin tezahürü gibi algIlanIyor toplumda. Yani açIklama sahiplerinin gayesine hizmet eden tepkiler değil bunlar..
Hatta toplumda şöyle bir kanaat oluşuyor: İnsan kendi celladInI aklamaya çalIşIr mI? Demek ki, birileri de onlara karşI tertip içinde. OnlarI korur gibi yaparak aslInda, birileri, kendi aralarIndaki örtülü çatIşmayI gizlemeye çalIşIyor. Çünki taraflardan biri deşifre olursa, öteki kanat da ortaya çIkacak.. Öteki tarafI korur gibi görünürken, birileri, kendi adamlarInI korumaya çalIşIyor.. Hafta hareketli başladI. Erzincan savcIsInIn evine ve makamIna da baskIn yapIldI.. Ve savcI tutuklandI.. Ergenekon soruşturmasI kapsamInda İzmir'de Foça ÇIkarma Gemileri KomutanI Tuğamiral Mehmet Fatih İlhan ile Ege Ordusu Kurmay BaşkanI Tümgeneral Ömer Paç'In ifadeleri alIndI. Kozmik odaya girmek isteyen savcIya engel olunmaya çalIşIldIğI haberleri geliyor. HSYK’da Erzincan savcIsI ile ilgili bir gerginlikten söz ediliyor..
Çetin Doğan’In başIna gelenleri de biliyorsunuz. Yaveri konuştu ve Paşa sustu! BunlarIn Atatürkçülükleri bile sahte imiş, eğer iddialar doğru ise..
Sultanbeyli eski KaymakamI ne yapIyor aceba şimdilerde.
Sahi, faili meçhuller konusunda TBMM yeni bir soruşturma başlatIrsa, bu sefer de Koman Paşa gitmiyorum diyebilir mi?
CevabInI bekleyen o kadar çok soru var ki!
Sahi, o Çanakkale’de bir trafik kazasI sonucu ele geçirilen muvazzaf subaylar nereye gidiyorlardI? SakIn, kaza yollarInI kesmeseydi, durumdan vazife çIkartIp İstanbul’a iş bitirmeye gidiyor olmasInlar bunlar?!.
Bana kalIrsa TÜSİAD BaşkanI Boyner bazI paşalardan daha akIllIca mesajlar verdi ilk açIklamasInda.. Kuşkusuz daha TÜSİAD’In katetmesi gereken uzun bir yol var..
Paşalar inkarIn bir işe yaramadIğInI görmeli artIk.. Demirel de paşalarI kIşkIrtmaktan vazgeçmeli. SIrasInI bekleyen muvazzaf paşalar da..
Birileri maşa varken ateşe el uzatmak yerine, yargIdaki birtakIm unsurlarI harekete geçirme çabalarIndan vazgeçse iyi olur. Çünki Erzincan Cumhuriyet BaşsavcIsInIn başIna gelenler, onlarIn da başIna gelebilir. ArtIk Türkiye’de, yüzünü hukuka, adalete dönen savcIlar var! Dünki, rejimi koruma ve kollama adIna emir komuta zinciri içinde hareket eden brifingli savcIlar dönemi yavaş yavaş sona eriyor artIk..
Hatta ordu içinde bile, militarist darbeci çevrelere karşI olanlar giderek güç kazanIyor..
Ordu içinde bile bu konuda daha makul denecek yeni bir anlayIş giderek güç kazanIrken, Yüksek YargIdaki katI tutumu doğrusu anlamakta güçlük çekiyorum.. Mesela TBB ve İstanbul, İzmir Barosu’nun tutumu da önemli.. Bu gerçekler karşIsInda tüm ülke genelinde tüm avukatlarIn baro seçimlerine daha fazla ilgi göstermeleri, adalet, barIş ve özgürlükten yana olanlar, sağ-sol demeden ittifak etmeleri gerekiyor. Belki de bu katI tutumun bu anlamda en olumlu yanI bu olacaktIr..
Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Erzincan’da Ergenekon tutuklusu bir astsubayIn eşinin sorumluluğunda olan şantiyede bulunan çantadan gizli askeri bilgiler, sabotaj krokileri ve fişlemeler çIktI.. İşe bakar mIsInIz, polis kozmik belgeleri bu defa şantiyelerden topluyor, bu belgeler, astsubay eşlerinin çantasIndan çIkIyor..
Her yerden silah, ceset, bilgi, belge çIkIyor.. Ama işin ilginç yanI henüz çekirdek kadroda bir çözülme, konuşma, itiraf yok.. Genelkurmay, suçlularIn üzerine gitmek yerine, bu bilgilerin, belgelerin, ses kayItlarInIn nasIl dIşarI sIzdIğInIn peşinde.. Genelkurmay koridorlarI meğer BBG evine dönmüş.. Müthiş bir istihbarat zaafI yaşanIyor.. Herkesi fişleyenler, herkesi dinleyenler, kendilerinin de dinlendiğini, izlendiğini ve bu bilgilerin, hatta kIrmIzI kitabIn bile manken kIzlarIn elinde dolaştIğInIn farkIna bile varmamIşlar..
Ah, benim güzel memleketim!.. Kimlerin eline kalmIşIz.. Kendileri himmete muhtaç adamlar bir de darbe tehdidi ile, rejimi koruma ve kollamaktan, iktidarI ve toplumu baskI altIna almaktan söz etmiyorlar mI?
Öyle ya, ellerinde silah var!.. Peki ya yargIdaki birtakIm adamlar. SakIn onlar da tehdit ve şantaj altInda böyle davranIyor olmasInlar.. Bu arada, sahi Encümen-i Daniş’in adI artIk pek duyulmuyor. ToplanmIyorlar mI artIk!
Selâm ve dua ile..
ACİL ve ÖNEMLİ NOT: SayIn Av. Ali Pacci, Vakit gazetesi.. Eruygur hangi doktordan hafIza kaybI ile ilgili rapor aldI ise, lutfen o arkadaşIn adInI bulalIm da, benim için de gerektiğinde bir başvuruda bulunalIm. O belgeye de bir ulaşabiliyorsak ulaşalIm... Ben de de yaşlIlIktan mIdIr nedir, hafIza kaybI başladI. İnsanlarIn isimlerini unutuyorum, tarih unutuyorum.. Bildiğim kadarI ile Eruygur paşa çarşIya çIkIp dolaşIyor, dans ediyor, ama savcIlIğa gidemiyor. O zaman duruma göre, ben de rahatsIz olursam SavcI gelip evimde alsIn ifademi.. Haberal tecrübesinden de yararlanmak gerek.. TIb, hukuk için sanIk açIsIndan büyük önem taşIyor anlaşIlan. Ve bu iş sadece adli tIbla sInIrlI değil demek ki.. Madem bu yapIlanlar hukuki bir yol, neden olmasIn. Bizim için de emsal teşkil eder.. PaşalarIn izinde bu tecrübelerden yararlanmak lazIm.. Netekim Eruygur vakasInda olduğu gibi işe de yarIyor bazen demek ki.. Askerlerin hukuk teknikleri ve takdikleri, savunma kariyeri açIsIndan önemli..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi