Rahim Er

Rahim Er

Yunanistan’a teklifler

Yunanistan’a teklifler

Yunanistan zorda. Zora mı düşürüldü, yönetim beceriksizliği mi, devasa suistimaller mi var? Bilemiyoruz.
AB de ABD de Yunanistan’a karşı oldukça soğuklar. AB belki bundan sonra ortaklıktan ihraç müessesesini de işletecektir. İleride bir kısım eski Demirperde üyelerinin AB’yi zora sokmaları sürpriz olmaz. Türkiye’nin telaş etmesine gerek yok. Şu gün nasıl ki Avrupa’daki Türk nüfus, kıtanın gençleşme sebebiyse yarın da Türk ekonomisi, tez elden üyeliğe kabul edilen devletçikler yüzünden zora girecek AB ekonomisine zindelik kazandıracaktır.
Bu coğrafyada Türk milleti ortada güneş, Kürt, Arap, Ermeni, Rum, Bulgar ve diğerleri etrafta yıldızlardır. Bugünkü onlarca ırk, onlarca devlet asırlarca aynı bayrak altında adaletle bir arada ve huzur içinde yaşadılar.
Bölgemizde üç ana unsur vardır.
Türkiye, Rusya, İran.
Diğerleri talidir.
Rusya ve İran ile komşu olarak kalmak durumundayız. Tarihteki en büyük husumetleri bu komşularla yaşadık. Bugün artık dostuz. Komşuluğumuz devam edecek. Fakat eski Osmanlı teb’ası daha yakındır. Onlarla Osmanlı Milletler Topluluğu’yuz.
Biz 10 küsur sene evvel çevremizle Konfederasyona gitmemiz gerektiği teklif etmiştik. Orada Irak da Bulgaristan da Arnavutluk da İsrail de Azerbaycan da vardı. Önünde sonunda olacak da budur. Dere yatağını bulur. Coğrafyanın tabiî şartları bunu emrediyor. 19. Asır ve 20. Asır başında Düveli Muazzama bu coğrafyanın terekesini çok kötü şekilde tahrip etti.
Anlık, geçici dönemlik başarılar başarı değildir.
Aynı şekildeki başarısızlıklar da başarısızlık sayılmaz. Filistin ne kadar Türkiye ile olmak zorundaysa Yunanistan da diğerleri de aynı ihtiyaçta. Sömürgeci Düveli Muazzama zihniyetinin, Çörçillerin, Lozanların, Stalinlerin dayattığı bozuk yapılanmanın şimdiden sonra aklı selimle düzelmesi günündeyiz. Bu noktada Yunanistan’ın soğukkanlı düşünmesi lazım. Fikrimiz zordaki komşumuzu incitme planı değildir.
Şunları teklif ediyoruz.
Yunanistan, Batı Trakya’yı Türkiye’ye satabilir. İki kulaç ötemizdeki adaları da bize satabilir. Rum tarafıyla birlikte KKTC’yi tanıyabilir. Bunları yapmakla Yunanistan’ın bir kaybı olmaz. Nitekim Rusya da Almanya’ya Doğu Almanya’yı satmıştı. Komşu devlet, 12 Ada, Kıbrıs Batı Trakya’yı iade ederek safra atabilirse, ekonomik olarak kazanır. Kıbrıs ayrı statüde. Tabii ki bu teklif masada olgunlaşır.
Nitekim Bild de adaları sat diye yazdı.
Fakat Atina kızdı.
Hayır, kızmamalı.
Taşıyamayacağın büyüklük, yüktür, batırır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi