Rahim Er

Rahim Er

İsveç’in anladığı dil

İsveç’in anladığı dil

İsveç’in işgüzârlığı malum. Parlamentoları Ermeni ihtilafına “soykırım” dedi. Ne olacak şimdi Türkiye’nin hali? Ne olacak? Hiçbir şey.
İsveç, ateş olsa cirmi kadar yer yakar.
Hadise tipik bir nankörlüktür. Vaktiyle krallarını Rusların elinden kurtardık. İsveç yüzünden Prut Harbine girdik. Üstelik kral, borcunu İstanbul’da demirbaş listesine yazdırarak öylece gitti. Hâlâ ödeyecekler. O paranın bugünkü değeriyle tahsil edilmesi hakkımızdır. 100 sene evvelki Ermeni haklarından söz ediliyorsa 200 sene evvelki alacağımız da baki.
Tarihte Osmanlı Türkünün ekmeğini yiyip de ihanet etmeyen, vefasızlık göstermeyen, nankörlük yapmayan millet yok gibi.
İşte “Demirbaş” dedikleri kaçak kral Şarl.
İşte Françesko nam “vali”.
İyiliğe iyilikle mukabele bir asalet meselesidir. İnsan hayatında da devlet hayatında da ne yazık ki iyilikler çok kere ya vefasızlık veya nankörlük görmekte. Onun için Hazreti Ali’ye falan kimse aleyhinize konuşuyor dendiğinde şu çarpıcı karşılığı vermiş:
- Ama ben ona iyilik yapmadım ki?
İşte o muhteşem söz. Alın duvarınıza levha yapın:
-İnsanda vefa, dünyada beka olmaz.
Ne diye kendimizi yoruyoruz?
Herkesin anladığı bir dil var.
O dil konuşulursa biz yorulacağımıza bizi rahatsız edenler yorulur. Vaktiyle bir Müslüman, bir Yahudi’ye borçludur. Evleri de karşı karşıya. Adam geceler boyu uyuyamıyor. Bir gece hanımı soruyor, bey sana n’oluyor? Biliyorsun, Mişon’a olan borcun vadesi doldu. Çok üzülüyorum, laftan anladığı yok. Kadın bunun üzerine hışımla pencereye koşup kanatları açar ve karşıya bağırıyor. Mişon efendi, Mişon efendi! Mişon, az sonra uyku sersemliğiyle pencerededir. Ne var? Borçlunun hanımı cevabı yapıştırır, bizim sana borcumuz yok! Der ve pencereyi küt diye kapatır. Kocası şaşkındır. Kadın kısa konuşur:
- O düşünsün!.
Boşa nefes tüketmiyelim.
Kim bu densizliği işliyorsa al tedbirini o düşünsün. Bak defterlerine? İsveç’ten ne alıyor, ona ne satıyoruz? Tesbit ettin mi? Aç pencereyi:
-Heyy! Demirbaş Şarlın çocukları!!! Bundan sonra senden otomobil, beyaz eşya, çelik hiçbir şey almayacağız, alış-veriş merkezini de kapatıyoruz, size hiç bir Türk malı da satmayacağız!!!
Böyle bir karar verdiğinde Electro Lux, IKEA, Volvo İsveç parlamenterlerine dünyayı dar ederler.
Batılı insanın bildiği tek dil vardır!
Para.


dil

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi