Rahim Er

Rahim Er

Darbeci parti

Darbeci parti

12 Eylül darbesinden sonra. Emir-komutayla iki parti kurulmuştu. Amerika’da iki parti vardı. Demokrasinin tılsımı iki partili hayattaydı. Partilerden biri Halkçı Partiydi. Güya solu temsil edecekti. Bu partinin başına Necdet Calp isminde bir isim getirilmişti. Bu zat, İsmet İnönü’nün kalemi mahsus/özel kalem müdürüymüş..
Meşhur 1983 Seçimlerinden evvel TRT’de bir açık oturum yapıldı.
TRT’de diyoruz.
Sanki başka tv mi vardı?
Açık oturumda Turgut Özal’la Necdet Calp karşı karşıya geldi. ANAP lideri, projelerini açıklama meyanında Boğaz Köprüsünü satmaktan da söz etti. Necdet Calp, karşısındakini Sülün Osman sanmış olabilirdi. Bunu işitir işitmez masaya yumruğunu vurarak hışımla “sattırmam!” diye bağırdı. Turgut Özal’sa sükunet içinde cevap verdi “bal gibi satarım”.
Seçimler yapıldı. ANAP kahir ekseriyetle kazandı. 4 Eğilimi birleştirmiş Turgut Özal, Başbakan oldu. Boğaz Köprüsü hisseleri satıldı. Borsa açıldı. Türkiye, hızlı adımlarla çağı kovalamaya başladı. Halkçı Parti de onun başındaki insan da silinip gittiler.
Bugün bazı siyasi partiler “sattırmam!” mantığındalar.
Onlar da bu defa “değiştirmem!” diyorlar.
Değiştirmem dedikleri bir darbe anayasası.
Darbeciler, 11 Eylülde 30 kişi ölüp 30 yer kundaklanırken darbe yapmış, darbe sabahından itibaren peynirin bıçakla kesilmesi gibi terör bitmişti. Darbecilerse suçluları bulmuştu. Süleyman Demirel, Bülent Ecevit ve Alparslan Türkeş.
Darbeciler, liderleri hapse yolladı.
Alparslan Türkeş uzun seneler içeride yattı.
Bu isimlerin partileri bugün darbeci anayasaya sahip çıkıyorlar. Değişime, dönüşüme, yenileşmeye neredeyse kazan kaldıracaklar.
Projeleri yok.
Teklifleri yok.
Ağızlarında o söz “değiştirmem!” Bunu diyen kabul etse de etmese de darbeci parti olmakta. Darbeci Baro hesap verir de darbeci parti hesap vermez mi? Vermeseydi Halkçı Parti ve onun refiki/partneri MDP hesap vermezdi. Onlar sandıkta halka hesap veremediler. Devir artık meydan nutuklu, bol bağırmalı, nutuk devri değil. İletişim çağındayız. Anadolu’nun en kervan geçmez köylerindeki bir vatandaş bile ülke problemlerinin nabzını tutmakta.
Bu sebeple:
Darbeci parti hesap verecek!
Teşekkürler Genç Siviller.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi