Asıl skandal Genelkurmay'ın sitesinde!

Asıl skandal Genelkurmay'ın sitesinde!

Türkiye, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 7 askeri şehit eden mayınların TSK'ya ait olduğunun ortaya çıkmasının şokunu yaşarken; Genelkurmay Başkanlığı'nın intirnet sitesinde 5 Haziran 2009 tarihli Basın Bilgilendirme Toplantısı'nın detaylarının ilk haliyle barındırılması akılları karıştırıyor.

Hatırlanacağı gibi, Türkiye'yi yasa boğan gelişmeden çok kısa bir süre sonra mayınların TSK'ya ait olduğuna dair ŞOK bir ses kaydı yayınlanmış, Van Cumhuriyet Başsavcılığı da yazılı açıklamayla teyit etmişti.

Ancak skandan bununla da bitmedi., Kısa bir süre önce jandarmanın da, olay yerine gitmeden masa başında rapor tuttukları ile ilgili skandal patlak verdi.

Tüm bu skandal gelişmelere ve olayın üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen, Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki bilgi notunun halen duruyor olması, konu ile ilgili ciddiyet konusunda ipuçları veriyor.

İŞTE O NOT:

Tarih: 5 Haziran 2009

HAFTALIK BASIN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

"27 Mayıs 2009 tarihinde saat 23:40' da, Hakkari ili Çukurca bölgesinde arazide yaya olarak operasyon icra eden birliğimizden 6 personelimiz, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olmuş, 8 personelimiz yaralanmıştır.

Olay yerinde yapılan incelemede;

- Patlayıcının basma düzenekli olarak hazırlandığı,

- Tuzaklamayı yapan teröristlerin Irak kuzeyinden sızdıkları tespit edilmiştir."


Aslında asıl skandal, Genelkurmay'ın ortaya çıkan bilgi, belge, ses kayıtları, yargıya intikal eden konuları da dikkate almayarak, bu bilgi notunu değiştirmemesi.

Tıpkı, Jandarma'nın olay yerine gitmeden rapor hazırlaması gibi...

Şimdi sormak lazım, 'bunun gibi hazırlanmış kaç rapor var?' Belki de Genelkurmay Başkanlığı'nın, bilgi notlarının büyük bir kısmını yeniden gözden geçirmesi lazım.

Ne dersiniz?

NOT: Skandal notun orjinal halini görmek isteyenler bu linki kullanabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi