Rahim Er

Rahim Er

Türkiye’nin keşfi

Türkiye’nin keşfi

> Washington DC

Irak işgali ve 11 Eylülle başlayan terör saldırıları, Amerika başta olmak üzere dünyanın söz sahibi devletlerine Türkiye gerçeğini kabul ettirdi. Amerika ve ötekiler Türkiye’yi âdeta yeniden keşfediyorlar. Bir kere anlamış olmalılar ki suçta genelleme olamaz. Bu en basit hukuk kaidesidir. Terörist kimse odur. Aidiyet üzerinden genelleme yapmak bizatihi teröre katkıdır. Terör, mazlum milletlerin asırlarca batılı güçler tarafından sömürülmelerinin, işgal ve talan edilmelerinin eseridir. Bumerangın dönüşüdür. Normal yollardan ümidini kesenler farklı yollara başvurmuşlardır.
Terörü besleyen Garbın müstemleke kültürüdür.
Sömürü düzeni yeryüzünde nasırlaşmıştır.
İslam terör kaynağı değildir.
Hiçbir semavi din de değildir.
Batı dünyasında Papalık var. İhtiyaç olduğunda Hristiyan dünya adına meselelerine sahip çıkıyor, açıklama yapıyor, itiraz ediyor vs. İslam dünyası ise o ortak yüksek sesten mahrum bırakıldı. Batının baskısıyla Hilafet müessesesi gündemden çekildiğinden bir boşluk doğdu. Bir düşünülmeli. Herhangi bir terör eylemine karşı Hilafet kurumunun vereceği reddiye fetvası nasıl bir etki yapardı? Bugün dünya o etkinin yokluğunun neticelerine maruz. İslam dünyasında dengeleyici bir müessese olmayınca ortaya önce kargaşa çıkmış sonra da kendinden menkul sözde ruhsatlarla ele silah alınmıştır. Bu noktada cemaatlerin hizmetini unutmamak lazım. Onların itidalli hayat üslubu olmasaydı dünya bugün felaket manzaralarındaydı.
Türkiye bütün İslam dünyasının bileşke noktasıdır.
Türkiye bütün İslam dünyasının tabii dere yatağıdır.
Türkiye bütün İslam ırmaklarının aktığı denizin adıdır.
Türkler, İslam’la tanıştıklarının hemen ertesinden bu yana İslam coğrafyasının kalkanı ve sözcüsüdür. Genlere, dimağlara işlemiş bu itikadi, siyasi ve içtimai hakikati yok saymak dünyaya yüz yıllık bir ziyan yaşatmıştır. Osmanlı Türklerinin başına büyük dertler açılmasaydı belki de dünya faşizm ve komünizm belalarına uğramazdı. Onlar Osmanlı sonrası ilahi cezalar gibi gelmiştir. Cezaların sonuncusu terörizmdir.
Ondan kurtulmak Türkiye’nin elektromanyetik dalga boyunun artmasına bağlı. İnandırılmak istenenin aksine Hilafeti lağvetmedi. TBMM’nin mânevi sorumluluğunda.. Şu ân bu manevi sorumluğun dirilişi yaşanıyor.
Türkiye, evinin çatı katını ve bodrum katını keşfetti. Türkiye yalanların sırrını çözmeye başladı. Dünya, Türkiye’yi keşfediyor.
Zirve bu keşfin örtülü adıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi