Rahim Er

Rahim Er

Muhsin Yazıcıoğlu’nu kim öldürdü?

Muhsin Yazıcıoğlu’nu kim öldürdü?

25 Mart günü Kahramanmaraş’ta bir helikopter düştü. Şiddetli kar yağışı vardı. Göz gözü görmüyordu. Helikopter, BBP genel başkanıyla arkadaşlarını ve İHA muhabiri İsmail Güneş’i taşımaktaydı.
Yapılan açıklamada Helikopterin kesif kar yağışı sebebiyle bir dağa çarptığı duyurulmuştu. Fakat helikopter ve yolcular bulunamıyordu. Bir hafta sonra donmuş cesetlere varıldı. Türkiye haberi İsmail Güneş’ten öğrenmişti. O efendi genç nereden bilebilirdi ki yaptığı son mesleki çalışma kendi ölüm haberi olacaktı.
Hadise işitilir işitilmez, dağ-taş askerlerle doldu, dağı-taşı Muhsin Yazıcıoğlu’nu sevenler doldurdu fakat kazazedeler bulunamadılar. Bulunduklarında 5 kişinin donmuş cesetleriyle karşılaşıldı. Tek başına İsmail Güneş’in verdiği mücadele filmlere konu olacak cinstendir.
Niçin bulunamadılar? Çünkü oldukları yerin tam aksi istikamette aranıyorlardı. Peki neden kazanın olduğu yerin tam aksi istikamette arama yapılıyordu? İddia şuydu. Helikopterdeki ELT cihazı sinyal vermiyormuş.
Şimdi ise Jandarma Genel Komutanlığı hem ELT cihazının ve hem de İsmail Güneş’in cep telefonunun sinyal verdiğini açıkladı. Böyle olduğu halde yine iddialara göre ısrarla yaralıların olduğu yerin tam zıt tarafı gösterilmiş. Arama yanlış mahalde yapıldığı için de vaktinde kurtarma olamamış. Jandarma her iki sinyalin Başbakanlık Acil Yönetim Merkezi tarafından Genelkurmay Başkanlığına verildiğini kendilerinin Genelkurmay’dan gelen bilgilere göre sahayı taradıklarını açıklıyor.
Genelkurmay tarafından 9 kere aynı noktanın gösterildiği ise yine haberler arasında çıktı.
Bunlar merhumun eşi Gülefer Yazıcıoğlu’nun bu yiğit mücadelesinin eseri.
Şimdi anlaşılıyor ki ortada bir kaza yok. Ortada bir cinayet var.
O halde soru şudur:
Muhsin Yazıcıoğlu’nu kim öldürdü?
Biz Jandarma’nın açıklamasını şöyle tahlil ediyoruz. Güvenlik güçlerinden Başbakanlığa doğru bilgi gitmiş, bu bilgiler oradan da Genelkurmaya naklolmuştur. Fakat bu arada bilgilerde tahrifat yaşanmıştır.
Devlet adaleti tesis kurumunun adıdır.
Devlete düşen her ne pahasına olursa olsun bu ihaneti tesbit etmektir. Kim nerede, ne zaman ne yaptı da netice bu oldu? Kazadan sonra ortaya çıkan iddialardan biri Muhsin Yazıcıoğlu, Ergenekon aleyhine şahadette bulunmuş onun için başına bu kaza getirildi şeklindeydi. İletişimin mega güçlü olduğu bir çağda. Termal kameraların vs. vs. mevcut olduğu bir zamanda yaralılara ulaşıma engellendi. ELT çalışmadı diyelim, İsmail Güneş’in cep telefon şarjı da mı hemen bitti? Az evvel haber geçmişti.
Bu cinayet aydınlanırsa Ergenekon için de esaslı ip uçları ele geçebilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi