Rahim Er

Rahim Er

TBMM zorlu bir işi başardı

TBMM zorlu bir işi başardı

Anayasa değişiklik paketi yasama meclisinden geçti.
Bu değişikliğin kazançlısı hangi partidir?
Kazanan yalnız millettir.
Her türlü bürokratik imtiyazlarla jüristokratik oligarşi bundan böyle tarihe gömülüyor. Bundan böyle vatandaşın Anayasa Mahkemesinde dava açabilmesi bile tek başına büyük tasarruftur. Artık her sene AİHM üzerinden trilyonlar tazminat olarak ödenmeyecektir.
Şüphesiz ki millete hukuki menfaatler temin ettiği, onun insan olma haysiyetine hürmet ettiği için de AK Parti kazançtadır. Referandumdan geçtikten sonra ülkemiz dünden çok daha demokrat ve daha çok özgür olacaktır. Bir darbe anayasası sivil iradeyle değişmiştir. Darbeciler yargılanabilecektir. Bu anayasa değişikliğinin ne anlama geldiği ileride daha iyi anlaşılır. Türkiye bir ayıptan kurtulmuştur.
Bir sessiz devrim yaşandı.
Demek ki meclisimiz anayasa yapabiliyormuş. Bir rüşd/siyasi erginlik isbatlandı. Bazı tuhaf zekâların arzu ettikleri gibi Kurucu Meclis abesliklerine düşülmedi. Bu süreçten büyük zararla çıkansa malum yerel parti. En çok kendileri kapatıldığı halde hiç olmazsa parti kapatmanın zorlaştırılmasına bile destek vermediler. İki sebebi var. Terör reisinden talimat almaları. Ve kapatılmalardan gıdalanmaları. Kapatılmayınca tabela partisine dönüşürler. Bunu bilmekteler.
Seçmen, her partiye aktif ve pasifiyle hükmünü verdi.
Tıraş zamanı saçlarının rengini görecekler.
Hakkı teslim adına söylemek lazım ki Anayasa değişikliğinin iki de yıldızı oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu. Başbakan, idealin sahip ve fikrin ısrarlı takipçilerindendir. Sayın Erdoğan’ın en karakteristik hususiyetlerinden biri kararlılığıdır. İnandığını hayata geçirmede taviz vermemesi muvaffakiyetinin arakasındaki sebeplerdendir. Anayasa değişikliğini baştan beri zaruri görmesi ayrı konu. Onun kadar mühim olan diğer husus parti kapatmaya dair 8. maddenin düşmesi üzerine ortaya koyduğu hem kararlı ve hem de itidalli tavrıdır. Eğer Başbakan öfkelenseydi partide fırtına kopardı. Serbest iradelerini kullanmışlardır diyerek kırılan kolu yen içinde tutulabilmesi HSYK ve Anayasa Mahkemesi değişikliğini temin etmiştir. Yoksa bu anayasa değişikliği millete ömür olurdu.
İkinci yıldız Burhan Kuzu’dur. Paket, komisyona gelmeden önce yazdığımız gibi Burhan Hoca artık tecrübeli bir kaptandır. O şimdi hem değerli bir akademisyen hem de duayen siyasetçidir. Değişiklik paketinin gerçekleşmesinde en ağır yükü Burhan kuzu çekti.
Tayyip Erdoğan, Burhan Kuzu ve diğer emek sahiplerinin öncülüğünde TBMM tarihî bir hizmete imza attı.
Hizmetin çapını tarih ölçer.
Gün dalgındır.
Bazen de nankör.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi