İbrahim Karagül

İbrahim Karagül

İsrail, İskenderun'u neden hedef alıyor?

İsrail, İskenderun'u neden hedef alıyor?

Türkiye İskenderun'a hava savunma sistemi kurmuş, bölgeyi askeri merkeze dönüştürmüş, kurulan füze üssü İsrail'in potansiyel saldırılarına hazırlıkmış, I-Hawk füzelerinin amacı Suriye ve Hizbullah'ı korumakmış...

İsrail kaynakları Türkiye'yi dünyaya şikayet ediyor. Türkiye neden İskenderun'a füze sistemi kurar? İnanılmaz, insanı çıldırtan bir şey bu. Bir ülkenin kendi egemenlik alanında güvenlik önlemleri almasını bile dünyaya suç gibi göstermeye çalışan bu ülkeye ne denir?

Siz değil miydiniz; 16 Eylül 2007'de, Türk hava sahasından geçip Suriye'yi bombalayan? Savaş uçaklarının yakıt tanklarını Türkiye topraklarına atan. Türkiye'nin "açıklama" beklentisine pişkinlikle cevap veren. Siz değil miydiniz, Türk hava sahasını kullanıp İran'a saldırı planları hazırlayan, Türk hava sahasında uzun menzilli uçuş talimleri yapan?

Siz değil miydiniz; geçtiğimiz Şubat ayında Sudan topraklarında bir konvoyu bombalayıp 40 kişiyi öldüren? Sudan limanına yaklaşan İran gemisini batıran. "Hiçbir yer müdahale alanımız dışında değildir" açıklaması yapan. İskenderun da sizin müdahale alanlarınızdan biri mi oldu şimdi?

Siz değil misiniz, Akdeniz'de seyreden Türk gemisine saldıran, o kadar insanı öldüren? Akdeniz'deki Türk vatandaşlarına da "hiçbir yer müdahale alanımız dışında değil" diyerek mi saldırdınız?

Burada açıkça söyleyelim; siz değil misiniz, gemiye saldırdığınız gece İskenderun'da deniz üssüne saldıran, yedi askeri şehit eden? Biz bu örnekleri daha önce de yaşadık... Ve buna inanıyoruz artık!

Siz değil miydiniz, 18 Ocak 2007'de ve daha bir çok kez, Kuzey Irak'a silah sevkiyatları yapan. O zaman ve şimdi, o bölgedeki füze üsleri, depoları size ait değil mi? Hadi yok deyin, Irak'ın kuzeyinde füze stoklarımız, mühimmat depolarımız yok deyin! Ne için, hangi tehdit için hazırladınız bu füzeleri?

Türkiye, Kale köyüne kurduğu savunma teçhizatıyla Hizbullah ve Suriye'yi koruyormuş. Kime karşı? İsrail saldırısına karşı? İskenderun'dan Hizbullah'ı nasıl savunuyormuş? Hadi söyleyin! Türk hava sahasını kullanıp Suriye ve Hizbullah'a saldırı planları yapıyorsunuz anlamına gelmiyor mu bu? Ne utanmazlık!

Bu ülke, sizin terör üzerinden ve doğrudan saldırılarınıza, kendi hava sahasını kullanıp bir komşusuna saldırı hazırlıklarınıza karşı önlem alıyor, almalı. Çok geç bile kaldı?

İskenderun neresi? Doğu Akdeniz. Türkiye'nin geleceğe yönelik en büyük proje merkezlerinden biri, büyük umutlar ve emeklerle hazırlanan enerji kavşağı. Türkiye'yi buradan vurmanın ne anlama geldiğini çok iyi biliyorsunuz. Elbette biz de biliyoruz. "Size Doğu Akdeniz'i dar ederiz" diyorsunuz. "Projelerinizi yerle bir ederiz" diyorsunuz. "Bu bölgenin güvenliği de güvensizliği de bizden sorulur" diyorsunuz... Kuzey Irak'tan İskenderun'a, Doğu Akdeniz'e koridor açmaya çalışıyorsunuz. Biz bu dili çok iyi biliyoruz...

Türkiye'nin zaaf alanına müdahale edip can damarını kesmeye çalışıyorsunuz. Bilmiyor muyuz sanıyorsunuz?

Emin olun bütün Türkiye mesajı aldı. Aldığı için de savunma hazırlıkları, olası provokasyonları önleme hazırlıkları yapıyor. Türkiye'yi kaybettiniz. Kaybetmekle kalmadınız, açık savaş ilan ettiniz.

Başbakan Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Aralık ayında, "İsrail savaş uçakları İran'a karşı casusluk/keşif amacıyla Türk hava sahasını kullanırsa ne olur" sorusuna; "Depreme benzer bir cevap alır" dedi. Böyle bir açıklama, bu kuşku, ihtimal nereden çıktı sizce? Önce buna cevap verin!

Türkiye, İsrail'in bölgesel terör bağlantılarının kanıtlarını ortaya koymalı. Türkiye'ye yönelik büyük ölçekli terör saldırılarındaki rolünü açık etmeli. Türkiye, İsrail'in bundan sonra bölgeyi Türkiye üzerinden vuracak şekilde provokasyonlarına tedbir almalı. Türkiye içinde örtülü operasyonlarına, suikastlerine hazırlıklı olmalı.

İsrail'in saldırı ve terör yöntemlerine karşı kendi topraklarını, denizini korumaya, Türkiye'yi savaşa sokacak provokasyonları önlemeye, kendini korumaya yönelik tedbirlerini "teröre destek" gibi gösteren bir ülkeye ne denir?

Yuh denir sadece!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Karagül Arşivi