Rahim Er

Rahim Er

Düşmanlık İslam’a

Düşmanlık İslam’a

Sözde Türk aydınlarının hastalıklarından biri de Arap düşmanlığıdır. Sözde Arap aydınlarının illeti ise Türk düşmanlığı. Her iki taraf da bu şekilde yetiştirilmiştir. Osmanlı sonrasında İslam dünyasında yazılan tarih kitapları tek elden çıkmış gibidir. Türkiye’dekilerde Araplar kötülenir, Araplardakinde Türkler. Türkiye’dekilerde Araplar ihanetle suçlanır. Araplarda Türkler işgalle. Bazı Arap devletlerinde bugün de Türklerden kurtuluş bayramları var. Kurtuluş sandıkları İngiliz’in buyruğuna girmektir. Bazı Arap devletlerinde Türk zulmüne dair anıtlar ayaktadır.
18. asrın başından itibaren bütün Orta Şark/Orta Doğu casus ve misyoner kaynar. İngiliz imparatorluğu önce Hindistan İslam devletini yıkar. Sonra Osmanlı ülkesine girer. Müslümanlar arasına fitne tohumları ekilir. Casus Lawrence akıl almaz hilelerle türlü tezgâhlar kurar.
Bazı İttihat Terakki Paşalarının bazı Arap şehirlerindeki zulümleri, idamları hatta ahlaksızlıkları tarihle biraz meşgul olanlar tarafından bilinmektedir. Keza I. Dünya Harbinde bazı yozlaşmış Araplar, İngilizlerin güdümünde en berbat utanmazlık numuneleri göstermişlerdir. Bugün çekilenlerin arkasında büyük ahlar vardır. Peygamber müdafii, Medine Müdafii Fahreddin Paşa ve kahraman askerlerinin destanı bir türlü Türkiye gündemine oturmamıştır.
Hem yöneten Türkler... Ve hem de yönetilen Araplardan bazıları çok ağır hatalar işlemişlerdir. Bu bir vakıadır. Fakat halklar masumdur. Genelleme yaparak bunu topyekûn Türklere ve topyekûn Araplara mal etmek art niyetin tâ kendisidir. Ümmete sabotedir. Aydın ihaneti, aydın karartması, aydın cehaleti bu anlamda bir asırdır devrede.
İki tarafta da bir asırdır beyinler yıkandı. Bazı Arap denilenler körü körüne Türk düşmanlığı yaparken bizdekiler ikiye ayrılmakta. Bir kısmı düşmanlık budalasıdır. Diğerleri ise sinsidir. Sinsilerin asıl niyetleri farklıdır. Arap sadece bahane. Düşmanlık İslam’adır. Laikliği de Atatürkçülüğü de hatta düne kadar Avrupalılığı da bu gaye ile kullandılar.
Şu günlerde ezberler bozuluyor.
İki tarafta da öz eleştiriler yapıldı.
Yerli aydınlar yetişti.
Arap dünyası sanki tek ses, tek özür iken bizde çatlak sesler çıktı ve çıkacak. Onlar yalnızca dinimizin düşmanıdır. Kendilerine sorsanız biz de Müslüman’ız derler. Ancak İslamiyet neyi emrediyorsa ona nefretle muhaliflerdir. Bundan böyle İsrail onlara bütün yatırımları yapacaktır. Tel Aviv’in asıl silahı içimizdeki adamları olacaktır.
Okurken, dinlerken seyrederken bu şekilde bakın.
Senin dilinle konuşsa da senin gönlünde değil. Ne Kudüs’ü bilirler ve ne de Gazze’yi. Senden çok İsrailli onlara yakındır.
Onlar müstemleke beyinlidir.
Onlar besleme aydındır.
Besleme aydın ve besleme basın bu memleketin kanser urudur.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi