Ömer Üründül

Ömer Üründül

Antic'in hatası Zigic!

Antic'in hatası Zigic!

Sırbistan'ın kaliteli kadrosu fiziki açıdan yeterli olmayınca, fiziki açıdan güçlü atletik yapılı Gana karşısında ilk devrede futbol olarak ortaya hiç olumlu bir şey koyamadı. Daha çok hücuma çıkan ve tempolu oynayan Gana'ydı.
Ancak onların da en önemli sorunu Afrika takımlarının çoğunda olduğu gibi atakların olgunlaşma bölümünde yaptıkları yanlış seçimlerdi.
Sırbistan duran toplarda çok etkili bir takım, zaten ilk yarıda gole yaklaştıkları anlar sadece çalışılmış duran top organizasyonlarından oldu. Pozisyonu kısır bir ilk yarı izledik. İkinci yarının başlarında da fazla değişen bir şey yoktu. Görüntü aynıydı.
Sadece Antic ilk yarıdaki hatasından dönüp Zigic ile Pantelic'in yerine değiştirip Zigic'i öne aldı. 60. dakikadan sonra çok koşan Gana'nın temposu düştü. Bu aslında Sırbistan'ın lehine bir durumdu. Ancak bu arada Antic yine hatalı bir değişiklik yaparak Zigic'i oyundan aldı.

SAHADA KUTLAMA YAPILDI
Daha sonra gidişat aslında yorulan rakibi karşısında Sırbistan'ın lehineydi. Ancak Sırbistan 10 kişi kalınca bu avantajını kaybetti. Ama yine de bir kişi eksikle maçın en önemli pozisyonunu yakaladılar. Ganalı defans oyuncusunun büyük hatası sonucu oluşan sürpriz pozisyonda yetenekleriyle bağdaşmayan derecede fiziki yetersizliğinden dolayı olumsuz bir performans sergileyen Klasic, topa çok sert vurdu. Ancak Kingson mükemmel bir refleksle golü önledi. Bu, maçın kırılma noktası oldu.
Ardından Kuzmanovic'in gereksiz müdahalesiyle oluşan penaltı Gana'ya çok önemli bir galibiyeti getirdi. Sonuçta sınırlı kapasitesine rağmen yüreğini sahaya takım, çok kaliteli kadrosuna rağmen düşük tempolu oynayan takımı yendi. Maçtan sonra yaklaşık 100 kadar taraftar sahaya inerek galibiyeti şovlarla kutladılar. Bu, Dünya Kupaları'nda bir ilkti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi