Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Ordo Ab Chao..

Ordo Ab Chao..

Cheney’in gelişi boşuna değil. “Ordo Ab Chao / Kaos-Kargaşa iyidir” yani..
Ergenekon olayı da durup dururken patlamadı öyle.
Büyük birader “Tavşana kaç, tazıya tut” diyor.. “ölen ölür, kalan sağlar bizimdir” misali.
Cheney dolaşa dolaşa geliyor.. Ajandasında Filistin, Lübnan, Suriye, Irak ve Afganistan var..
Afganistan'da İslâmi muhalefet ülke genelinde duruma hakim ve yabancı güçlere karşı kuşatma devam ediyor.. Amerikan askerleri bir Kabil ve birkaç stratejik nokta dışında hiçbir yerde yok.. Bırakın Afganistan'ı korumayı, kendisini koruyacak gücü bile yok..
ABD'nin kendisi için ölecek ve kendisine kalkan olacak, kendisine yardımcı olacak ülkelere ihtiyacı var..
Daha fazla Amerikan askeri mümkün değil.. Seçim öncesi böyle bir şeyler Amerikan yönetimi için intihar olur.
Daha önce Irak'a ve Afganistan'a asker gönderen hemen hiçbir ülke de asker göndermeye yanaşmayacak. Sütten ağzı yanan şimdi yoğurdu üfleyerek yiyor.. Saplandıkları batağın farkındalar. Mevcut askerlerini geri çekme konusunda Amerika'ya rağmen hayır diyemeyecekler ve orada bulunmak açısından seslerini kısacaklar, ama daha fazla bu batağa saplanmak istemeyecekler. Yani ABD'nin çağrısına uymayacaklar..
ABD bölgede yeni bir operasyon için Türkiye'ye muhtaç.. Bir de Avrupa'nın 3’lüsünden birini yanına alması şart.. Bu, Almanya olmayacak. İngiltere, ABD'nin elinden yakasını zor kurtardı. Geriye kalıyor Fransa..
Fransa, Sarkozy yönetiminde İsrail'e daha yakın. ABD İsrail üzerinden, Yahudi lobisinin yönlendirmesi ile, Blair zamanında İngiltere ile kurduğu ilişkiyi şimdi Fransa ile kuruyor..
Zaten Lübnan ve Suriye Fransız inisiyatif bölgesi olduğu için, bölgeye yönelik bir operasyonda Fransa'nın yanında olması önemli.
Tabiî bu işin sonunda Blair'in başına gelen Sarkozy'nin de başına gelecek.. Kolu kanadı kırılan Fransa, sonunda gelip Türkiye'nin kapısını çalacak..
Fransa için bundan sonra hiçbir şey daha iyi olmayacak. Laiklik bile Fransa'ya yük olacak.. ABD yakınlaşması, İsrail'le yakınlaşma fayda vermeyecek. Rusya'ya da yaklaşamaz. Kuzey Afrika da tam bir hayal..
Bir kaynak, Türkiye'deki krizin arkasında Fransız ve İsrail istihbaratının olduğunu söylüyor..
Bu arada ABD'nin öfkelenmesine yol açan İsviçre'nin İran'la yaptığı petrol anlaşmasına da dikkatinizi çekerim.
İsviçre'de işler kötü. Bankaların içi boşaldı.. Araplar parasını çekti. MAFİA Paralarına da ABD, Dünya Bankası'nı kullanarak ve bu paraları TERöR ve UYUŞTURUCU ile ilişkilendirerek el koydu.. Para suyunu çekti. Saat sektörü zaten önemini kaybetti. Takı sektöründe Pazar Türkiye'ye kaydı.. İlaç ve kimya sektörü var, ama pazarda rekabet giderek kızışıyor. çin, İsviçre'nin de tahtını sarsıyor. İsviçre'nin soğuk kış günlerinde üşümemesi için ucuz petrol bulması gerek..
Fransa, İsrail'le birlikte ABD'nin yardımına koşarken, güçlü bir İslâm ülkesi ve bölgede etkili Türkiye'yi de bir şekilde yanlarına alarak, çin, Rusya ve İran'dan oluşan Şankay zirvesine karşı bir dörtlü cephe kurmak istiyor..
Cheney bunun için bölgede ve çete hesaplaşması onun için bu denli canhıraş.
ABD'nin kendilerini terk ettiğini düşünen Kemalist-Ulusalcı cephe, bir histeri krizi içinde Rusya'ya sarılırken, Rusya da, iktidar üzerinde baskı kurmak için, ABD gibi iki taraflı oynayarak sürece dahil oluyor..
ABD, görünen o ki; “İki taraf da birbirini yıpratsın, yorgun ve zayıf düşsünler, kim ayakta kalır ve işbirliğine yanaşırsa onunla yoluma devam ederim” diyor..
Putin, Ulusalcılar ve Kemalistler ile yola çıkacak kadar cahil ve saf biri değil.
Zaten aylardır yazıyorum, Putin ve yeni Rus yönetimi İslâm ülkelerine rağmen bölgede etkili olamayacaklarının farkındalar.. Onlar da Müslümanlarla yakınlaşacaklar.
ABD de şunu fark etmiyor: “Fazla naz, aşık usandırır.” ABD, Türkiye'ye mecbur ve muhtaç. Ama Türkiye, ABD'ye mecbur ve muhtaç değil.. ABD İsrail'le böylesine işbirliği içinde iken, bölgede var olma gücüne sahip değildir. Bu cephede kaybettikten sonra da bir daha dünyanın hiçbir yerinde var olamaz.
İsrail ile işbirliği ABD'ye çok pahalıya mâl olacak.
Zaten bu seçimler Bush’un sonu olacak.. Ve ardından ABD kendi can derdine düşecek..
Şu anda ABD yönetimi kendi içinde bölünmüş durumda. Ekonomisi berbat.. Artık savaş çıkartmak eskisi kadar kolay değil.. ülkelere silah satarak da onları borçlandıramayacak.. Piyasada rakipsiz değil ve savaşan ülkeler artık kendi silahlarını üretebiliyorlar..
Globalistler kaçacak ülke arıyorlar. Demokratlar kendi içinde, Cumhuriyetçiler kendi içinde bölünmüş durumda..
İstihbarat örgütleri bölünmüş.. Toplum hızla çözülüyor. Aile ciddi bir çöküşün içinde.
Beş kişilik bir ailede bir kişi psikolojik sorunlu, biri uyuşturucu kullanıyor ya da alkolik, biri en az bir defa intihara teşebbüs etmiş. Birisinin cinsel sorunları var. Evlilik sayısı düşüyor, boşanma artıyor, Ailede mutluluk katsayısı giderek düşüyor. çocuk yapmıyorlar. Batı toplumu çözülüyor.. Hastalıklarını dünyaya yayıyorlar..
Bu iş böyle gitmeyecek.. Bu kez karmaşa / fitne ateşini tutuşturanlar, tutuşturdukları ateşin içine düşecekler.. Tuzak kazanlar, kazdıkları tuzağa düşecekler.. Ordo Ab Chao fitnesi, bu cehenneme odun taşıyanları yakacak..
Tarihin kavşak noktalarından birindeyiz.. Tarihin akış yönü bellidir..
Ve bizler, tarihin yaşayan tanıklarıyız.
Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve “istikbal inkılabatı içinde en gür sâda İslâm'ın sâdası olacaktır.”
Yaşayan görür..
Selâm ve dua ile..


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi