Rahim Er

Rahim Er

Ölü doğan lider

Ölü doğan lider

Gürsel Tekin, birkaç yıl evvel, bizi iftara davet etmişti. İtiraf etmeli ki CHP ve iftar fikri ilk anda tezat gibi gelmişti. İşte bir adam bu tezadın üzerini çiziyordu. Onun için kabul edip otele gitmiştik. İlk intibamız Gürsel Tekin’in farklı bir CHP’li tip olduğuydu. Nitekim bir sözümüz üzerine verdiği beklenmedik tepkiyle bizi şaşırtmıştı. CHP’yi mütekaitler kıraathanesine çeviren malum kimselerden bir ikisinin adını vererek bunlar vitrininizde oldukça bir varlık gösteremezsiniz deyince okkalı bir çift sözle haklı olduğumuzu teyit etti.
Sonra Gürsel Tekin, partisi adına dikkat çeken çalışmalara imza attı. CHP aristokrat tavanının anlamayacağı işler yapıyordu. En ses getirense Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul belediye başkan adaylığında onu sürüklemesiydi. Gürsel Tekin olmasa Kılıçdaroğlu’nun o oyları alması imkânsızdı. Ne var ki CHP polit bürosu, halk çocuğu Gürsel Tekin’e karşıydı.
Son olayda da benzeri yaşandı. Tekin, Kılıçdaroğlu’na destek vermeseydi genel başkan seçilmesi zora girerdi. Buna rağmen arkadaşı ona vefa göstermedi. Kendisini parti başkanlığına kadar taşıyan partnerini ilk fırsatta harcadı. Bunu yaparken de hesaplı arka plan Önder Sav’la çalıştı. Eğer genel başkan, Önder Sav’dan talimat aldıysa kötü, ona talimat verdiyse bu da o kadar kötü.
Böylece Gürsel Tekin PM’ye girdi fakat MKYK’ya sokulmadı.
İşin kötüsü bu arada İstanbul il başkanlığını da kaybetti.
Böylece Gürsel Tekin bir anda mağdur duruma düştü. Fakat Tekin, içinde pes etmedi. Hem Kemal Kılıçdaroğlu’na ve hem de Önder Sav’a karşı savaştı.
Kılıçdaroğlu, daha ilk anda mağluptur.
Hiç göz doldurmamıştı. Önder Sav’ın bir anda ve yıldırım hızıyla Deniz Baykal’ın yanından çark ederek destek vermesiyle seçildi. Şatafatlı bir kongre oldu. Bazı gazeteciler bile masa üstüne çıkıp alkış tuttular. Ancak geçen şu kısa süre bir ölü doğumu haber veriyor.
Bir lider ölü doğmuştur.
Hiçbir konuşması hiçbir şey demiyor.
CHP yakında cicim aylarından çıkar.
Olağanüstü kongre çok uzak olmayabilir. O kongrede mücadele herhalde Gürsel Tekin ve Süheyl Batum arasında yaşanır. Belki onlar kapışırken Deniz Baykal, aradan çıkabilir. Kemal Kılıçdaroğlu ise yıpranmış olduğundan hayali kasketli fotoğrafıyla CHP duvarında yerini alır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi