Rahim Er

Rahim Er

Hedef partiler değil

Hedef partiler değil

İktidarda kim olursa olsun, 7 kocalı örgüt, bugünkü söylem ve eylemlerini yine fazlasıyla yapacaktı. MHP genel başkanı, eli kanlı katiller için silahlı taşeron, iktidar için de siyasi taşeron diyor.
Çok çirkin, çok yakışıksız ve çok yersiz bir cümle.
Devlet Bahçeli, Bülent Ecevit’in yardımcısı iken ona saygısından yanında sigara bile içmezdi. Bunu sadece merhum Ecevit’in şahsına olan hürmetinden yapmıyordu. O, devletimizin başbakanıydı. Bu sebeple Devlet Bey, ocaktan aldığı terbiye gereği böyle davranıyordu. Sayın Bahçeli, hangi haklı gerekçeyle Bülent Ecevit’e layık gördüğünün zerresini Tayyip Erdoğan’a çok görmektedir?
Yaptığı tarif, iktidar partisiyle terör örgütünü eşitlemekte.
Bu hiçbir insafa sığmaz.
Türkeş, vefat edene kadar MHP’nin tarihi CHP ile mücadele tarihidir. O kadar ki merhum Başbuğ, bir keresinde Bülent Ecevit’e o kadar kızmıştı ki ona ‘köprü altı zibidisi’ demişti.
Halbuki AK Parti ve MHP tabanı hemen hemen müşterektir. Çok yerde aynıdır. İkisinin de kıblesi aynıdır. Biri belki 5 vakit kılar, diğeri cumaya gider. Ancak ikisinde de vatan, devlet, bayrak, tarih, kültür, İstiklal Marşı ve İslamiyet ortak değerlerdir. Buna rağmen hükümeti dış güçlerin taşeronu olarak ilan asılsız bir yakıştırmadır.
Hiçbir Türk hükümeti taşeron değildir.
Bu ihanet olur.
Böyle bir iftira hiçbir TC Hükümetine yapılamaz. Seçimle gelen, ister AK Parti olsun, İster MHP, isterse komünist partisi. Sonuçta bu memleketin partisidir. Makul eleştiriler hizmet olur. Ama söze sınır tanımamak sadece zarar verir. Kem söz muhataba varmaz. Şu var ki AK Parti ezber bozdu. Kürtçü-Türkçü bölücülüğünün dışında üçüncü bir yolu takip etti, Orta Yol’u tercih etti. Tarihi zemine döndü. Coğrafyayı keşfetti. Açılımlara başladı.
Düveli muazzama, büyüyen Türkiye’yi çekemiyor. Rol kaptırmak istemiyor. Orta Asya, Orta Doğu, Kafkaslar, Balkanlar ve Akdeniz’de sözü geçen, dünyada tanınan bir Türkiye’yi kabullenemiyor.
Ona Lozan’la bir rol biçilmişti.
Tozlu sahnede hep o piyes tekrarlansın istedi.
Devlet Bahçeli, CHP’nin dublör başkanı konumuna düşmemeliydi. Mevzubahis olan devlet ve ülke bütünlüğüdür. Terör, şu bu partiyi değil, devleti ve ülkeyi hedef almış.
Teröristler vatana saldırırken, muhalefetin de hükümete saldırması kime hizmettir?
Kime?


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi