Behiç Kılıç

Behiç Kılıç

“Tam siper”e vatandaş tepkisi

“Tam siper”e vatandaş tepkisi

Sayın Dr. Oğuz Zoroğlu diyor ki;
“Basında çıkan haberlerdeki fotoğrafı görünce hayretler içinde kaldım ve kimsenin bu resmi doğru okumadığına ya da okumak istemediğine şahit oldum. Dünyanın sayılı ordularından birinin komutanı ile birlikte gündüz gözüne siperde, siper alarak görüntü vereceksiniz! Bu kadar aciz midir devletimiz ki “one minute” diyerek efelenirken göğsü gerilen başlar, neden kendi vatan toprağında siper alarak eğilir? Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün cephelerde sergilemiş olduğu asil duruşla poz verirsiniz objektiflere ve tüm dünya alır gereken mesajı, fakat içimizi sızlattı cephede sinmiş görüntüsü verilmesi. Kırmızı çizgilerimizi sildiler sustuk, başımıza çuval geçirdiler sustuk, evlatlarımızın şehit cenazeleri geliyor ve biz yine susuyoruz...”

***

Sayın Murat Karahan, “Ben bir şehit yakını olarak, şehit görmekten gözlerimde yaş kalmadı inanın” diyor. Yetişme çağındaki evladına hitap ederek bir yazı yazmış, satırları şöyle...
“Adını duyanlar bilirler ki, her gafleti ve her ihaneti yapanların yanına kâr kalmayacaktır, bir gün gelecek bu hesap da görülecektir şehit kanıyla suladığım cennet vatanımda... Şimdi vatanımızın her yerinde kalleşler tıpkı 95 yıl önceki gibi cirit atıyorlar. El birliği ile parsel parsel satılıyor senin büyüyeceğin, senin hüküm süreceğin bu topraklar. Şanlı Türk Ordusunun başkomutanının kurmuş olduğu bu vatanı üç kuruşluk onuru olmayanlar ne hale getirdiler. Eşkıya piçleri yüz kişilik grupla gelip teslim alıyorlar vatanın her yerini. Kanlı pusulara düşürüyorlar ana kuzularını, şehitler al yıldızlı bayrağa sarılı geliyorlar katar katar. Sen çabuk büyü, çabuk yetiş tez oğlum, çakal gezen şu dağlarda gez oğlum...”

***

Sayın Uğur Serkan’ın satırları..
“Yemin ederim ciğerim yanıyor. Allahaşkına söyleyin dünyada hangi ülkenin Başbakanı ve Genelkurmay Başkanı, dünyanın sayılı askeri gücüne sahip olduğu halde oluk oluk kanını akıtan itlerin istikametine mevzilerden bakar, ordumuzun gücüyle sadece milli bayramlarda mı övüneceğiz, bu kadar mı aciziz, bu kadar mı onurumuzu kaybettik, bir ülke hangi durumda gücünü ortaya koyar? Türkiye Cumhuriyeti’nin Kandil’i ve tüm yuvaları kurutacak gücü vardır, bu gücü kullanmayıp hâlâ demokratik projelerden bahsedenlere ne bu dünyada ne ahrette hakkımı helal ediyorum. O bölgenin sorumlusuna halılar serip
“abi” diye sarılan diplomasi dahilerinden bahsetmek bile istemiyorum. Bir milletin onuru bu kadar kırılamaz. Türk’ün ayağa kalkma zamanı gelmiş hatta geçmektedir. İspanya kadar olamıyorsak bize de yazıklar olsun.”

***

Sayın Adnan Türkmen’den...
“26 yıldır sadece terörle mücadele edecek 5000 kişilik bir özel ordu neden kurulmamıştır bu ülkede. Eğitimli 5000 kişilik bir kuvvet kurmak çok mu zordur bu ülkede? Niçin hâlâ 3 aylık eğitimsiz askerle yürütüyoruz bu mücadeleyi anlamış değilim. Bunları dile getirirseniz çok müteşekkir oluruz.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Behiç Kılıç Arşivi