Rahim Er

Rahim Er

Diyarbakır’dan yükselen sağduyu sesi

Diyarbakır’dan yükselen sağduyu sesi

Kanlı terör örgütünün arka arkaya işlediği cinayetler üzerine Diyarbakır’da tam 90 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek bir bildiri yayınladılar. Neşredilen bu beyanname aklıselimin sesidir.
Cinayetler lanetleniyor.
Örgüte şartsız olarak silah bırak deniyor.
Türkiye ortak akla davet ediliyor.
Bu sesin yükseldiği toplantıyı organize edenleri, oraya imza koyanları, bildiriyi çıkıp milletin huzurunda okuyanları kalbden takdir ve tebrik etmek lazım. Onların yaptığı bir kahramanlıktır. Ne yazık ki bu taşeron örgüte kananlar var. Fakat görüldüğü gibi esas nüfus unsuru, esas ağırlık birlik, beraberlik ve devletten yanadır.
Onların bu cesur çıkışları anında komşu vilayetlerde de yankısını buldu.
Oralarda da teröre lanet sesleri yükseldi, benzer açıklamalar yapıldı.
Terörden hepimiz ziyan görüyoruz. Batıda şehitler veriliyor. O şehitlerimizle içimiz yanıyor. Fakat en fazla ziyan Güneydoğu’dadır.
1-Güneydoğulu örgütün baskısı altındadır. Kısmen bile olsa halkı sindirmiştir.
2-Güneydoğu asıllı iş adamı bile memleketine, bölgesine gidip yatırım yapmamaktadır. Bölge maddi yoksulluklar içindedir.
3-Şehit sadece batıda verilmiyor. Güneydoğulu aileler de şehit veriyor. Şehitlerimizin yarısı olmasa bile üçte bir gibi yüksek bir miktarı bu bölge çocuklarımızdır.
Bu 90 sivil toplum kuruluşunun her şerri göze alarak böylesi bir çıkış yapmaları hakikaten kahramanlıktır. Onların bu sağduyulu çağrıları Abant Platformunda benimsendiği gibi bütün Türkiye’de de takdir topladı. İşte Güneydoğu, Diyarbakır, Siirt, Batman ve diğerleri. Asla genelleme yapmamak lazım. Onlar da bir Adana, Samsun ve Edirneli gibi düşünüyor.
Dertleri problemleri var.
Onlara eğilmek lazım.
Son senelerde bölgeye yapılan kalkınmaya dönük bütün teşvik ve yatırımlar aynen devam etmeli. Ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tez elden bu 90 kuruluş temsilcisini kabul etmeli. Başbakan ve Cumhurbaşkanı ilk fırsatta bölgeye ziyarete gitmelidir. Bölgeyi örgütle karşı karşıya bırakmamak lazım.
Ne yazık ki bölgeden Ankara’ya gelmiş temsilcilerin çoğu bölgeyi, bölge insanını değil örgütü temsil ediyor, ideoloji iliklerine işlemiş.
Bugün bu kahramanlığı gösterenler lazım gelen desteği göremezlerse yarın çözülme zorunda kalırlar. Üzerlerine daha fazla baskı uygulanır. Kapıları işaretlenir. Birer ikişer göçmek zorunda kalırlar.
Bir tarafta askerî tedbirler.
Diğer tarafta ticari, sosyal tedbirler alınmalı. İşsizliğin beli kırılmalı.
Aman sakın ola ki bu Diyarbakır bildirisi gündem kesafeti içinde kaybolup gitmesin.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi