Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Ne olacak bu Yahudilerin hali?

Ne olacak bu Yahudilerin hali?

Dün kaldığımız yerden devam edelim..
Şimdi sormamız gereken asıl soru şu: Ne olacak bu Yahudilerin hali? Kudüs’ü, Filistin’i, İsrail’in zulmünden kurtarmanın yanında Yahudilerin Siyonizmden nasıl kurtarılacakları da bir insanlık sorunu olarak önümüzde duruyor..
İsrail’in Siyonist yöneticileri ve mankafa Yahudi lobisinin saldırgan militanları dünyanın İsrail’den nefret etmesi için gereken her şeyi büyük bir cesaret, aymazlık ve coşku ile yapıyorlar.. İnsanlık, ahlak, hukuk…’ hiçbir şeyi taktıkları yok.. Yahudilerin Türkiye’deki dostları, Ergenekoncu, “malum kayınpederler” ise, onlar “kendisi himmete muhtaç bir dede, nerde ki gayrıya himmet ede”. Bu vesile ile anlamak istemeyenler de anlıyorlar terör, ekonomik kriz ve siyasi krizin arkasındaki karanlık yüzleri..
Siyonistler, zaten Musevi inancını baskı altına aldılar. Zaten Yahudi halkı siyonizmin elinde tutsak, şimdi tüm dünya Yahudileri için yeni bir felaketin kapısını aralamak için var güçleri ile çalışıyorlar..
Eğer aklı başındaki Yahudiler kendi halkları, ırkları ve dinleri adına yeni bir tarihi trajediyi önlemek istiyorlarsa, ellerini çabuk tutmak zorundalar..
İsrail giderek Yahudiler için emin bir sığınak olmaktan hızla çıkıyor. Aksine insanlığın öfke şimşeklerini üzerine çeken bir ölüm tarlasına dönüşüyor..
İsrail’den kurtulmak Yahudiler için en az Filistinliler için olduğu kadar önemli.. Birbiri ile savaşan iki halkın kaderi, her ikisi için de aynı yerde düğümleniyor, ne ilginç değil mi?
İsrail’den kurtulmak, Filistinliler ve Museviler için olduğu kadar bölge ve dünya barışı için de bir kazanım olacak.. Bu işte asıl sorumluluk bu belayı bölgenin başına saran İngiltere ve bu belayı bugüne kadar himaye eden Amerika’ya ait..
Bu çerçevede AYM’den çıkan karar, yüksek yargı ile ilgili tartışmalar, YAŞ ve referandum, Baykal’ın ve CHP’nin derin ilişkileri, Ergenekon davası daha farklı ve derin yeni bir anlam kazanıyor..
Gelin bir de şu habere bir göz atalım: “Siyonizm karşıtı Yahudiler, Beyaz Saray önünde Türk bayrakları ile İsrail'i protesto etti. Protesto sırasında bir Yahudi'nin, sırtına bağladığı Türk bayrağı ile dua etmesi dikkat çekti. İsrail devletinin varlığına karşı çıkan Siyonizm Karşıtı Yahudiler Birliği üyesi bir grup Yahudi, ABD'yi ziyaret eden İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşme öncesi Beyaz Saray önünde toplandı. Görüşme sırasında protestolarını sürdüren Yahudilerin, Türk ve Filistin bayrakları taşıdıkları görüldü. İsrail karşıtı slogan atan grup, Amerika'dan da İsrail'e yapılan yardımların kesilmesini istediler.”
Eskiden yoğ idi, bu işler yeni çıktı.. Siyonistlerin işi artık eskisi kadar kolay değil.. Siyonistlerin yalanlarına artık insaf sahibi Yahudiler bile inanmıyor.. “Anti Semitizm” kalkanı da artık Siyonistler için arkasına saklanacakları bir siper olma özelliği taşımıyor..
İsrail, içine düştüğü derin yalnızlığın farkında değil..
İsrail’in yöneticileri, kuruluş felsefesine büyük ölçüde yabancılaştıklarının da farkında değiller..
Sözde Musevilerin hakkını savunacaklardı, Musevilik en büyük darbeyi Siyonistlerden yedi..
İsrail halkı dinden uzaklaştı.. Siyonizm ölümcül bir ideolojidir. Zehri dermanında gizlidir..
İsrail yönetimi, Filistin halkının geleceğini bir kenara bırakıp önce kendi geleceğini konuşsun.. İsrail artık ancak yok oluşunu geciktirebilir.. Varlığını geleceğe taşıma iddiası gerçekçi bir iddia değil artık..
Kabbalistler geleceği okuyarak dünyayı yeniden dizayn etmeye yoğunlaşacaklarına, önce burunlarının dibindeki çukura bakmalıdır..
Bundan sonra İsrail’den kaçış hızlanacaktır.. “Kim gerçek Yahudi?” tartışması önümüzdeki dönemde daha çok konuşulacak..
O kadar çok Yahudi var ki… “13 Kabile” sadece kitaplarda kaldı. Amerikan, İngiliz, İspanyol, Alman, Arap, Türk, Kürt, Rus, Selanik, Fransız, Hadramud, İran, Selanik Yahudisi var.. Siyonistler ayrı bir alem. Rabbiler de öyle. O kadar çok mezhep ve tarikat var ki.. Kimsenin de diğerine güveni yok.. Sefarat, Eşkinazi, Afrika’da Falaşa, Magrebim’ler, Asya’da Buharalılar, Koçin Yahudileri, Paradesi Yahudileri. Avrupa’da Aşkenaz, İtalkimler, Sefaradlar. Kafkasya’da Cuhoro, Gurjim, Karaylar, Orta Doğu’da Kürt Yahudileri, Mizrahiler, Parsimiler, Romanyotlar, Samaritler, Temaniler.
Tutucu Musevilik, Ortodoks Musevilik, Hasidizm, Reformist Musevilik, Hümanist Musevilik, Yeniden Yapılanmacı Rekonstrüksiyonist Musevilik.. O kadar çok Yahudi mezhebi, tarikatı var ki.
Ferisiler, Sadukiler, Ananiler, Samiriler. Bunların inançları arasında oldukça farklılıklar vardır. Misal olarak Sadikîler Ferisilerin aksine ahirete, meleklere, kadere, Mesih diye bir peygamberin geleceğine ve Talmut kitabına inanmazlar..
Kendi aralarında o kadar çok dini, ideolojik, felsefi, siyasi fraksiyon var ki. Mesela “Ülkede yaşayan Filistinlilere savaş açan İsrail devletinin ırkçı politikaları, Yahudi toplumu içinde de gerilimin yeniden su yüzüne çıkmasına neden oldu. Aşkenaz Yahudileri, çocuklarını Aşkenaz olmayan, yani Sefaradi Yahudilerle aynı okula göndermeyi kabul etmiyor.” İsrail Anayasa Mahkemesi’nin Avrupa kökenli Yahudilerle (Aşkenaziler) Ortadoğu kökenli Yahudilerin (Sefaradlar) ayrı sınıflarda okumalarını yasaklayan kararı, bu çelişkinin küçük bir dışa vurumu anlamını taşıyor.. Sanayi bakanının dışişleri bakanını “şişe geçirme” tehdidinin arkasında da bu rekabet var. Zaten Falaşalılardan hastalarına kan bile almıyorlar..
Faşizm sınır tanımıyor. Siyonizm Yahudileri bugüne kadar topluma korku salarak, baskıyla, tehditle, soykırımı toplumsal bir fobiye dönüştürerek, sürekli savaş içinde bir arada tutmaya çalışıyor.. Ama artık bu oyun bitti..
Türkiye’de Kemalist, ulusalcı solun, Ergenekon’un başına gelenler, Siyonistlerin de başına gelecek..
Aslında her ikisi de aynı damardan besleniyor.. Derin gerçek ortaya çıktı ve yalan rüzgarı bitti..
İsrail sadece Filistinliler için değil, Museviler için de bir tehdittir.
İsrail için bugün başlayan tartışmalar, sonun başını işaret ediyor..
Adalet, barış ve özgürlüğün kazanması için, yanlış başlayan, yanlış devam eden İsrail’in kaybetmesi gerekiyor..
Selam ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi