Rahim Er

Rahim Er

Söz biter, söz başlar

Söz biter, söz başlar

Teröristleri köylü sanmak vahamettir. 50 metre ötede kekik toplayan köylüyü terörist sanmak daha büyük vahamettir.
Anayasa değişim paketinin seçim barajını düşürmemesi eksikliktir. Bu hata konuşulmazken BDP vekillerine dağa gidin demek doğru değildir. Mecliste layıkıyla temsil edildiğinde problemler diyalogla çözülme şansını yakalayabilir. 90’larda meclisten kovulmaları sonraki olayları tetikledi. Şimdi bu vekiller topluca istifa edip dağa çıksalar iyi mi olur?
Gün hesap kitap günü. Nerde ihmal, hata, ihanet var? Bunlar sorulmalı ve sayım-döküm yapılmalı. Nitekim bir dönem için terör bitti algımız yanlış oldu itirafı doğrudur. Başka yanlışlar da var. Şehidin tesettürlü anasına dışlayıcı muameleler yapılıyordu. Pimi çekili bomba askerin eline verilerek kayıplara yol açıldı. Taksirli ölümler ‘olur böyle kazalar’ diyerek örtüldü. O çocuklar emanet değil mi? Bunlar ve daha niceleri şu haddini ve kendini bilmez bazı rütbelilerin bu millete, onun değerlerine sövmesine kadar her şey masaya yatırılmalı.
Hiç bir kanı temiz, sütü temiz kimse askerimizin hain bölücü önünde başarısız olmasını istemez. Her kurumda iki yüzlüler, hainler, çapsızlar çıkar. Hiç bir kurum mensubu tabiat üstü değil. Bu sebeple ne mahkemelere müdahale edilsin ve ne de vazifesini yapan polise. küsülsün. Aksine zanlıları bulup çıkarttığı için polise teşekkür edilmeli. Nitekim şu da teslim etmeli. Bu kadar emekli veya muvazzaf subay içerdeyse, hesap veriyorsa bunda İlker Başbuğ’un tarafsızlık anlayışının rolü vardır.
Şartlar bütün kurumları şeffaflaştırıyor.
TSK bunun dışında kalamaz.
TSK profesyonelleşecek. Asker kendi işine bakacak, darbeciliği meslek edinmişler tabii ki ayıklanacaktır. Genelkurmay, ortaya konan yazı ve konuşmaları başka niyetlere bağlamasın. Onlardan istifade etmeli.
Bazen kelimeler tükenir, buna sözün bittiği yer deriz.
Ne var ki tarihin kader kavşağındayız.
Söz bitse de yeni sözler bulacağız.
Konuşacağız.
Silahlar değil, insanlar konuşsun.
Aynı evden ikinci şehidi vermeye başladık. Üstelik de Kürt asıllı bir ailemiz, kardeşlerimiz. İş zor, ancak her şeye rağmen aklı selim şart. Analar ağlamamalı. Onlar gülerse anavatan güler.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi