Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Haklıdan yana olmayı öğrenmiştim

Haklıdan yana olmayı öğrenmiştim

20 yıldan beri çalıştığım kurumda tadım tuzum kalmadı. Bir yıldan beri yoğun sorunlar yaşıyorum. Daha doğrusu kuruma bir yıl önce bayan bir müdire geldi. Bu andan itibaren çeşitli sıkıntılar ortaya çıktı. Bayan, kendine yakın gördüğü birkaç kişiyi yanına alıyor ve bizlerle ilgili kulis yapıyor. Buna bağlı olarak, işlerimiz aksıyor, başarımız düşüyor, morallerimiz bozuluyor. Yapılan hataları söyleyen kişiler de hemen işten atılıyorlar. Kurumun genel müdürüne bu sorunlar anlatıldı ama bayan onun akrabası olduğundan göz yumuyor, duymazdan geliyor. Geçenlerde bayan müdür beni çağırdı ve kendisinin karşısında olan kadınlardan haber taşırsam işimin daha iyi olacağını söyledi. Bir yanda çıkarlarım diğer yanda dinim adına öğrendiklerim vardı. Bana haksızlığa uğrayanın yanında olmayı öğretmişlerdi. Ret ettim ve işimle ilgili sıkıntılar yaşamaya başladım. Olsun, bedeli neyse öderim... Yine de tavsiyelerinizi beklerim. M.K.

Aslında kazandınız
Hayatımızın her alanında iyilerle kötülerin bir arada yaşadığına ve sürekli çatışma halinde olduklarına şahit oluruz. İş yerindeki arkadaşlarımızdan tutun da komşularımıza, hatta akrabalarımıza kadar bir çok kişi bu çatışmada yer alabilirler. Burada bize düşen sizin de ifade ettiğiniz gibi, haklıdan yana olmak ve mücadeleye devam etmek olmalıdır. Günümüz insanı para kazanmayı hayatının birincil hedefi olarak gördüğünden, bu tür durumlarda hemen güçlüden yana olmayı tercih ediveriyor. Ancak kaybedeceğimiz şey ne olursa olsun bu tür durumlarda bizler her zaman Allah'ın rızasına uygun olanı tercih etmeliyiz ve haksızlığa uğrayanlara destek vermeliyiz. Kaybetmenin ya da kazanmanın neye göre tanımlandığı önemli. Doğruyu tercih ettiğiniz ve haklının yanında olduğunuz için bence siz burada kazananların safındasınız. Oysa üç günlük çıkarları için haksızlığa göz yumanlar, kazandık sansalar da aslında kaybedenlerden oldular.

Alışamıyorum
15 yıllık memurum. İş yerindeki bir anlaşmazlıktan dolayı başka bir birime yönlendirildim. Buradaki arkadaşlar da çok sıcak kanlı ve iyi insanlar. Ama ben alışamıyorum ve burada kendimi çok kötü hissediyorum. Yapı olarak biraz arkadaş bağımlısıyımdır. Aslında sevdiğim her şeye bağlanırım. Bırakın arkadaşlarımı iş yerindeki masama, defterlerime dahi bağlanıyorum. O yüzden şu anda çok zorlanıyorum. Eski ortama özlem duyduğumdan olsa gerek iş motivasyonum düşüyor ve kendimi iyi hissetmiyorum. Yeni ortama ayak uyduramadığımdan işten ayrılmayı bile düşündüm ama çalışmak zorundaydım. Bulunduğum ortama uyum sağlayabilmem için neler yapabilirim? E. K.

Zaman her şeyin ilacı
Yaşadığımız her yeni durum bazı zorlukları da beraberinde getirir. Taşındığımız ev, iş ortamı, yeni arkadaşlar, yeni komşular uyum sağlayıncaya kadar yabancıdırlar bize... yeni olan her şeye karşı bir uyum sürecinden geçeriz. Ama bu, pek de uzun sürmez, bir zaman sonra, daha önce yabancılık çektiğimiz eve, anlaşamayacağımızı düşündüğümüz arkadaşlara, uyum sağlayamayacağımızı sandığımız ortamlara adapta olur ve onlara da aynı şekilde bağlanırız. Bağlanma insanın doğasında var. Burada dikkate alacağımız şey, bağlandığımız şeylere saplanıp kalmamak olmalıdır. Zira yaşadığımız dünyada her şey yok olmaya mahkum. Ve sevdiklerimiz bir zaman sonra bizden kopabilirler...

Size öncelikle yeni işyerinizdeki arkadaşlarınızla iyi ilişkiler kurmanızı tavsiye ederim. Onlarla ortak kararlar alabilir, eski işyerinizle ilgili duygularınızı paylaşabilir ve onlarla birlikte ortak paylaşım ortamı hazırlayabilirsiniz. İşinize sevgiyle yaklaşabilir, buradan elde ettiğiniz parayla ailenizin geçimine katkı sağladığınızı dolayısıyla faydalı bir iş yaptığınızı düşünerek kendinizi takdir edebilirsiniz. Umarım bir süre sonra buradaki ortama da uyum sağlayacaksınız. Ancak bağımlılıkla ilgili sorununuz üzerinde durun ve bunu iyileştirmeye çalışın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi