Rahim Er

Rahim Er

İstikbalini oylayacaksın -II-

İstikbalini oylayacaksın -II-

14 mayıs 1950’den sonra bu iktidarı sahibine vermeme hadisesi bir kere daha yaşandı Bunu da yazmıştık. Ama hafızayı beşer nisyan ile maluldür. İnsan hafızasının özrü unutmaktır. ANAP 1983’te iktidarı kahredici bir çoğunlukla kazandı. Tıpkı DP gibi. Ama Kenan Evren, Turgut Özal’a Başbakanlık mazbatasını bir ay bekleterek verdi. Devlet bir ay patinaj yaptı. Peki bir ay sonra niçin verdi? Kendisi aynen tv’de anlattı. Şöyle diyordu. ‘Karısı yanımda rakıyı susuz içti. Buna kandım. Nerden bilecektim. Meğerse şu kadar boyu olan Turgut Özal’ın bir o kadar da yerin altında boyu varmış. Bilseydim, iktidarı teslim etmezdim’.
O gün ANAP iktidar olmasaydı bugün vatandaş cebinde 1 dolar çıktı diye yine mahkemelerde sürünürdü. Cebinde bir paket yabancı sigara çıkan insanın yargılandığını bizzat gördüm.
İşte 1950, 1973 ve 1983 Manzaraları.
2010’da olmak sakın ola ki sizi kandırmasın.
CHP 1925’te, 1945’te 1975’te 1995’te ne ise bugün de odur.
Asla demokrat olamaz. 1960 darbesini yaptıran zihniyet bugün de darbe mahsulü bir anayasayı savunuyor. Vatandaşa insanca yaşama hakkını çok görüyor.
O asla gerçek hukuka saygı göstermez.
Adı halk partisidir fakat halkı Haso Memo olarak görme illeti şifa bulmamıştır.
80 senede vardığı tekamül ancak merdiven altındaki başörtülü kızları görmekten ibarettir. Bülent Ecevit’e sordum, ‘hapse girerken CHP genel başkanıydınız, içerde iken DSP’yi kurdunuz. Neden CHP’yi terk ettiniz?’ CHP kendine nahsus bir partidir, bazı şeyleri değiştiremedim, dedi. CHP geni değişmez. Özünde mezhepçilik de vardır. Bunu ben değil 27 Mayıs’ın asli manevi suçlusu Ord. Prof. Dr. Sıddık Sami Onar, İdare Hukuku kitabında söylüyor.
Hangi partiden olursan ol!
Bil ki 12 Eylüle kadar en mühim gündem madden referandumdur. Bil ki sen bu referandumda istikbalini oylayacaksın. Ya yarınlarını kurtaracak veya onu yele vereceksin. Ya özgürlüğün, kalkınmanın, gelişmenin dünya ile bütünleşmenin yolunu açacak veya ülkenin etrafına duvarlar çevirerek açık hava hapishanesine döneceksin.
Ya bölgende lider ve dünyada aktör olacaksın veya bayat sloganlarla yerinde sayacaksın. Yine IMF’lerin güdümüne gireceksin. Yine enflasyon yüzde 70-80’lere fırlayacak. Çağ gelip geçecek, evlatların kaybedecek. Deden kaybetti. Evlatların kaybetmesin. Etrafında 70’i aşmış insanları bul ve halk partisini dinle. Bu partinin siciline dikkat etmeli. Huylu huyundan vaz geçmez. CHP’nin lider değiştirmesi ne yazar? O kendini değiştirmedikçe lider sadece sahne oyuncusudur. Kaldı ki cümle alem Kılıçdaroğlu’nun değil Podgorni soğukluğundaki Önder Sav’ın şef olduğunu bilmekte.
Bu referandumda bir vatandaş olarak sen imtihandasın.
Kaybeden AK Parti değil sen olursun
İstikbalin olur.
Evladın olur.
Uyuma!


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi