Rahim Er

Rahim Er

CHP inanç dokuna muhaliftir

CHP inanç dokuna muhaliftir

Kemal Kılıçdaroğlu, diyesiymiş ki bre partidaşlarım, bre yoldaşlarım sakın ola ki aman ha, zinhar ha ramazan ayında içki içmeyin.
Hani, mübarek 3 Aylarda içki içmeyin demiyor. Hiç içki içmeyin de demiyor. İddiaya göre ramazanda içki içmeyin, iftar sofralarına oturun demişmiş.
Bir anlamda bundan daha tabii ne olabilir?
Bir genel başkan, üstelik kendini çok aşan ümitlerle partinin başına devşirildi. Her genel başkan gibi onun da hedefi iktidar. Bu sebeple sayın Kılıçdaroğlu’nun oy getirecek mavi boncuk dağıtmalarına ihtiyacı var.
Şu yorum, bir bakış açısı.
Diğer bakış açısına gelince...
3 Aylara, oruca, iftara, ramazana, cumaya, İslamın emir ve yasaklarına orta çağ âdeti diye bakan, birer dernek oldukları halde camiye inat cemevlerine dini mahiyet vermeye çalışan bir zihniyetin sırf oy almak için rol icabı içki içmiyor gibi yapması, oruçsuz olduğu halde iftar sofrasına oturması düpedüz din istismarı, en daniskasından laiklik ihlali değil midir?
El cevap:
Aynen öyledir!
Ramazanda içki içmeyin, vatandaşla iftar sofralarına oturun sözü Kemal Kılıçdaroğlu’na atfen ortalığa çıkar çıkmaz polit büro, derhal genel başkanın ağzına kırmızı Maraş biberi sürdü. Şükretsin ki vatandaşlar dendiği şayiası yayıldı. Ya bir de genel başkan demiş ki müminlerle birlikte siz de o gün olsun oruç tutun, iftar edin ve camilerimize teravihe gidin şeklinde bir haber çıksaydı?
Abariii!!!
Ol vakit CHP’de deprem yaşanırdı.
Nitekim o kadar sıradan bir politik söz üzerine bile acilen yalanlama yapıldı. Genel başkanımız, böyle bir şey demedi dendi. O mutlaka denmişti de kameralar önünde söylenmemişti. Onun için Kemal Bey de iddiayı rahatlıkla tekzip etti.
Bu olay iki ay içinde ikinci yalanlamadır.
Birincisi, üniversiteye başörtüsüyle gitme meselesiyle alakalı gelişmeydi.
Kılıçdaroğlu, onu biz çözeriz demiş, bir gazetede de manşet yapmıştı. Anında yalanlandı. Kemal Beyin ayağına basıldı, o da yalanladı. Halbuki CHP’ye oy patlaması yaptırırdı. Fakat şaşmayın. İktidarın tapusu bile verilse CHP ilkelerinden asla taviz vermez. Her partide genel başkan, genel başkandır. CHP’de genel başkan genel başkanlardan biridir.
Şunu bilmemek ahmaklıktır. CHP’nin, senin 14 asırlık inanç dokunla başı hoş değildir. Çıkış gayesi onları bu topraklardan atmak içindir.
Eğer kısmen olsun kavuştuğun din hürriyetini kaybetmek istiyorsan 12 Eylülde Referanduma ya gitme veya hayır de...
Referandum bir parti oylaması değildir.
Bir öze dönme veya dönmeme oylamasıdır.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi