Merve Kavakçı İslam

Merve Kavakçı İslam

Üniformalılar var Kavakçı yok

Üniformalılar var Kavakçı yok

Başlığını yukarıya aldığım haber geçtiğimiz hafta sonu bir gazetede yer aldı:
“Meclis’te görev yapan bütün vekillerin toplandığı albümde iki askeri darbenin mimarları ‘üniformalarıyla’ yer alırken Kavakçı’nın ‘fotoğrafı’ veto yedi.
TBMM tarafından yayınlanan, Cumhuriyet’in ilanından bu güne kadar milletvekilliği yapan tüm isimlerin özgeçmişleri ve fotoğraflarının yer aldığı albümde, türbanla Meclis’e giren İstanbul Milletvekili Merve Kavakçı’nın fotoğrafına yer verilmedi. 1923 yılından itibaren tüm vekiller 4 ciltte toplandı. 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin ardından kurulan Milli Birlik Komitesi’nin, Cemal Gürsel başta olmak üzere tüm üyeleri, üniformalı fotoğrafları yer aldı. PKK’DAN ARANAN AYDAR DA VAR
Aynı şekilde 12 Eylül 1980’in mimarları olan MGK üyeleri Kenan Evren ve arkadaşlarının da üniformalı halleri kullanıldı. PKK lider kadrosundaki interpol kanalıyla aranan Zübeyir Aydar da albümde yer buldu. Ancak, 28 Şubat sonrası “Meclis’te türban” krizine yol açan FP Milletvekili Kavakçı’yla ilgili farklı uygulamaya gidildi. Meclis’e başörtüsüyle girdiği için olay yaratan Kavakçı’nın özgeçmiş bilgileri albümde yer aldı ancak türbanlı fotoğrafı kullanılmadı.”
Bu haberi referans alan bir haber sitesi de adı geçen yayında kullanılan özgeçmişimi yayınladı. Verilen bilgiye göre 21. dönem milletvekiliyim. Parantez içerisinde ise 13 Mayıs 1999’da Bakanlar Kurulu kararıyla vatandaşlıktan çıkarıldığım, bu nedenle de milletvekili seçilme yeterliliğimi kaybettiğim ve Mart 2001’de TBMM Başkanlığı’nın genel kurulu bu konuda bilgilendirdiği bilgisi eklenmiş.
Şimdi devletlularımıza bazı sorular:
1) Kavakçı milletvekili seçildi mi?
2) Milletvekilliği mazbatasını almak suretiyle onaylandı mı?
3) 2 Mayıs 1999 tarihinde and içip göreve başlaması keyfi olarak bir grup –tekrar edelim- bir grup tarafından engellendi mi?
4) And içebilmesi için TBMM başkanı (rahmetli Septioğlu) çırpındı mı çırpınmadı mı?
5) Başkan olarak o bir grup gözü dönmüşe sözünü geçirebildi mi?
6) O gün yaşananlar için bir teamüller tartışması aldı başını gitti de kanunlar kale alındı mı alınmadı mı?
7) Kavakçı milletvekili idiyse -ki yukarıda haberi yapılan doküman öyle olduğunu söylüyor- o zaman neden en azından milletvekilliğinden düşürüldüğü söylenen Mart 2001’e kadar olan süre zarfında özlük haklarından istifade edemedi? Ayrıca mesela Ekim 1999’da Türk vatandaşlığını yeniden kazanmış olmasına rağmen Kavakçı’nın bugün neden hâlâ TC pasaportu yoktur? Yetkili mercilere yapmış olduğu başvurusu neden herhangi bir cevaba dahi layık görülmemiştir?
8) Kavakçı milletvekili idiyse -ki yukarıda haberi yapılan doküman öyle olduğunu söylüyor o zaman- neden şimdiye kadar milletvekili arşivlerinde adına rastlanmadı? Şimdiye kadar adı geçmedi de şimdi neden geçiyor? Bu değişikliğin sebebi nedir?
9) Kavakçı milletvekili idiyse -ki yukarıda haberi yapılan doküman öyle olduğunu söylüyor- ve bu dokümanda sağlanan özgeçmişte milletvekilliğinden düşürülme sürecine de değiniliyor ancak aynı doküman neden 2 Mayıs 1999’da TBMM Genel Kurulu’nda yaşananları es geçiyor yani bahsetmiyor yani olmamış kabul ediyor yani Kavakçı’nın başörtülü olduğu için and içme prosedüründen mahrum bırakıldığını görmezden geliyor?
10) Kanunen bir milletvekilinin vekillikten düşürülme prosedürü vatandaşlıktan çıkartılma prosedürü ile ilintilendirilebilir mi yoksa ayrı ele alınması gereken prosedürler midir?
11) Son olarak Kavakçı’nın Nisan 1999’da TBMM’de yaptırdığı kayıt sonrasında çektirdiği Meclis fotoğrafının akıbeti ne olmuştur?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Merve Kavakçı İslam Arşivi