Kemal Belgin

Kemal Belgin

Milli Takım böyle mi açıklanır?

Milli Takım böyle mi açıklanır?

Hayret ki hayret! Türkiye Süper Ligi’nin startına sadece bir hafta kala ülkenin ilk kupası için şampiyon Bursaspor’la kupa şampiyonu Trabzonspor karşı karşıya gelecekler. Yani Rumen özel milli maçından beş gün önce... Ve Hollandalı patronumuz Hiddink bu maçı izlemeden aday kadroyu açıkladı. Ne ülkenin en iyi yerli orta sahası Trabzonsporlu Selçuk vardı, ne de o maçın en iyilerinden Ceyhun... Üstelik Volkan Şen de yoktu, ama sahanın en kötüsü ve bana göre de
Bursaspor’un ilerdeki en zayıf oyuncusu Ozan İpek kadrodaydı. Kazım var, Selçuk var, oynamayan Gökhan Zan var... Neresinden tutsanız elinizde kalır. Sormak gerekmez mi; Ne acelen vardı da kadroyu cumartesi maçtan önce açıkladınız Mr.Hiddink?

Sergen; acaba kim ayıp ediyor?
Sergen Yalçın, NTV’de demiş ki, “Bu Quaresma ayıp ediyor. Yaptığı hareketlerle rakiplerini küçük düşürüyor...” Hadi canım sen de! Zat-ı alileriniz bacak arası atarken ayıp etmiyorlar mıydı?

F.Bahçe’nin asıl rakibi!
Kim diye merak ettiniz değil mi? Tabii ki, tartışmasız spor medyası... Tabii ki büyükçe bir kısmı... Tabii ki hâlâ Alex’siz takım olamaz narasını atanlar... Tabii ki, Young Boys maçı günü çıkan Hürriyet’in spor sayfası manşeti gibileri... Tabii ki Rıdvan Dilmen’in “Bir haftalık süre F.Bahçe’ye yarar” başlıklı yazısı ve örnekleri gibi... Yani, taraftara narkoz verip uyuşturanlar... Yani, belki de Aziz Bey’e yaranmak adına yazılanlar gibi... Ben ne dedim peki? Şunu; Şayet Alex’le vites yükseltemeye çalışırsa ve de seyircinin gazına gelirse F.Bahçe bu maçı kaybedip elenir... Yazık!

G.Saray çıkmaz yolda!
İnanılır gibi değil... Bizim spor medyasına ve de zaman zaman bazı G.Saraylı yöneticilerin söylemlerine göre transfer henüz bitmemiş, ama asıl gereken, kaleciden söz eden yok... G.Saray şöyle dönüp tarihine bir baksın. Ne mi görecek? Büyük başarıların hep büyük kalecilerle geldiğini...
Simoviç gibi,
Taffarel gibi, Mondragon gibi... Büyük bir kaleci alınamazsa Ufuk’tan da, Aykut’tan bir şey olmaz... Çünkü bu tip kaleciler hep büyüklerin arkasında durarak büyürler... Tabii kumaşları da iyiyse... Haaa bir de, sakın ola ki o 5-1’lik Sırp sunumu kimseyi aldatmasın...

Nu mutlu Antu Com!
Antu.Com, yani F.Bahçeli taraftarların sitesi... Düne kadar Aziz Bey baş tacı idi şimdi, “Aziz Führer istifa” satırları var sitede... Gerçekten de ben bu sitedekilerin akıl sağlığından kuşkuluyum... Bugün Aziz Bey führerse, o zaman Kemal Belgin neden F.Bahçe düşmanı ilan edildiydi yahu? Hülya Koçyiğit’in torununa hapis, başkalarına bal-börek! Sevgili dostum Selim Soydan’ın torunu Neslişah, ehliyet sınavına kendi yerine başkasını sokmuş. Piyastos olunca da 1 yıl 8 ay hapis yemiş. Tabii paraya çevrilmiş ceza... Peki, kendi yerine askeri heyetlere başkalarını sokup, vatani görevden yırtanlara ne zaman piyastos işleyecek? Sorunuz, Yaşar Paşa cevaplasın!

Eyüp Karadayı’nın işi fıkradır!
Eyüp Karadayı ağabeyimiz, bu ülkenin fıkra üretme şampiyonudur. Tercüman’ın parlak yıllarında, en yoğun yaşadığımız süreçlerde fıkralarıyla bize soluk aldırırdı Karadayı... Şimdi de para gibi kitap basıyor. Ayıptır Söylemesi (3) çıktı, haberiniz olsun ki, sıkıntılarınızı dağıtınız!

Q7 ve müthiş Beşiktaş sinyalleri!
Villarreal maçını 20. dakikasından sonra izledim. 65. dakikaya kadar izlediğim Beşiktaş, yani oyuncu değişikliği furyasına kadar, yabancı kontenjanını problem çıkmadan akılcı çözüp de, büyük talihsizlikler de yaşamazsa, G.Saray’dan sonra ülkeye bir Avrupa Kupası getiren takım olursa, ya da oraya kadar dayanırsa, beni
hatırlayınız!

Ne tuhaf bir atv!
Efendim, Atv kanalı hem Süper Kupa finalini, hem de Beşiktaş’ın Villarreal maçını canlı olarak verdi. Ne mi olmuş? Daha ne olsun ki! Bu televizyon kanalının, bırakın spor programının olmayışını, iki kelamlık spor haberleri bile yok. Sonra kupa, reyting ölçümlerinde final oyununda ikinci, Beşiktaş maçında birinci ol! İşte futbolun gücü! Dolayısıyla reklamlardan götür... Ama haber ve programı es geç... Varsa benzeri, ne olur bilgilendirin... Haaa bir de her iki maçta da yorumları teknik direktörler ve gerçek spor yazarları yaptı. Peki, bu kanalın gazetesinin pahalı yorumcusu neredeydi? Yoksa üç ayda bir, bir takımı şampiyonluğun en güçlü adayı olarak gösterdiği kanalı izin mi vermedi? Yakışır be Atv!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi