Ahmet Kekeç

Ahmet Kekeç

Bu Süheyl’den çok ekmek çıkacak!

Bu Süheyl’den çok ekmek çıkacak!

Bu Ramazan sıcağında hiçbiri çekilmez ama ekmek parası, naçar katlanacağız.

Konu ne?

Değerli “anayasa hukuku profesörü” ve CHP’nin çiçeği burnunda MYK üyesi Süheyl Batum, bir yerlerde şuna benzer laflar etmiş: “Biz iktidara geldiğimizde yargılayacağız dedik diye, Yaşar Büyükanıt’a ve e-muhtıraya sahip çıktılar...”

Motamot böyle değil de, buna yakın laflar...

Bizi kastediyor...

Hadi biraz alınganlık göstereyim: Beni kastediyor...

Hani, birdenbire anti-militarist ve “Yaşar Büyükanıt düşmanı” kesilmiş, ben de “Daha önce seni hiç bu kadar ateşli görmemiştim Süheyl” diye laf çakmıştım ya, herhalde onun intikamını alıyor.

Ellemeyin alsın...

İktidara geldiklerinde Yaşar Büyükanıt’ı yargılayacaklar mı, hiç emin değilim... Fakat, “e-muhtıra”yı ve Yaşar Büyükanıt’ı sahiplenen kim, önce bunu açıklamalıdır.

Kendilerini mahkeme, savcı, şu bu sanıyor olabilirler ama yargılama hakları varsa, iktidara geldiklerinde Yaşar Büyükanıt’la birlikte CHP çoğunluğunu da ele almaları gerekecek.

Mesela, Onur Öymen ve Nur Serter hakkında fezleke hazırlatıp TBMM Başkanlığı’na göndermeleri icap edecek...

İkisi de e-muhtırayı kalpten desteklemişti çünkü...

İlki, “Genelkurmay’ın tespitleri bizim tespitlerimizden farklı değildir. Altına imzamızı atarız. Türkiye’yi Atatürk düşmanlarına teslim etmeyeceğiz” demişti... İkincisi de, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önünde saygıyla eğiliyoruz. Türk ordusu 27 Nisan’da bizim sesimizi duymuş, bizim sesimize sahip çıkmış, demokrasiye sahip çıkmıştır. 27 Nisan’da Türkiye Cumhuriyeti’nin gerçek iradesine sahip çıkmıştır” buyurmuştu.

Ben mi?

Ben e-muhtıranın “suç” olduğuna hep inandım...
Hâlâ inanıyorum...

Bunu da, hem muhtıra esnasında, hem de izleyen günlerde yazdım...

İşte gene yazıyorum: Bu muhtıranın “metin yazarı” olduğunu söyleyen Yaşar Büyükanıt suç işlemiştir ve derhal yargılanmalıdır. Bu muhtırayı Genelkurmay’ın internet sitesinde mahfuz tutanlar da suça ortak olmaktadırlar. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yeni bir dönemi başlatacak olan (tabii, böyle bir şeye niyeti varsa) Orgeneral Işık Koşaner’in yapması gereken ilk iş, o metni oradan kaldırmak olmalıdır.

Tekrar Süheyl’e dönelim...

Önüne gelene “Zerdüşt” ve “Sazan” diye hakaret eden nezaheti kendinden menkul Süheyl Batum, “yargılama” iddiasında (ve tabii Yaşar Büyükanıt düşmanlığında) ciddiyse, önce Şemdinli Savcısı Ferhat Sarıkaya’nın akıbetini kurcalamalıdır.

Sarıkaya, tam da Süheyl Batum’un yapmak istediği şeyi yaptı.

Bir iddianame hazırladı.

Büyükanıt’ı da “sanık” listesine yazdı.

Sonra ne mi oldu?

HSYK’nın kararıyla, hem meslekten atıldı, hem de avukatlık hakkı elinden alındı.

Batum üç şey yapabilir:

BİR- Büyükanıt’ın “sanık” olarak yer aldığı iddianamenin peşine düşebilir. Ki, mahkemece kabul edildiği için, “hukuken” geçerliliğini korumaktadır.

İKİ- HSYK’nın “hukuk dışı” tasarruflarını teşrih masasına yatırabilir. Kenan Evren ve Sacit Kayasu olaylarına girebilir... “16 Mart davasını” sorgulayabilir... Filan...

ÜÇ- Ferhat Sarıkaya’nın mesleğe dönmesini sağlayarak, yargılamaya can attığı Yaşar Büyükanıt’ı onun adil ellerine teslim edebilir.

Bunu yapsın, ilk seçimde oyum CHP’ye...

Delikanlı sözü!


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Kekeç Arşivi