Ha gayret Sayın Başkan, olacak!..

Ha gayret Sayın Başkan, olacak!..

Ortaokul sıralarında iken duyduğum, bir hikâye var... Vaktiyle milletvekili seçilmiş bir zatın, parlamento çatısı altında bir çift laf ettiğini duyan olmamış. Kimi mevkidaşları lafla bile yetinmeyip, kürsüyü yumruklayarak nutkuna heyecan katmaya çalışırken, o daima sessizlik içinde kalırmış. Bir gün el kaldırıp söz istemiş. Herkes acaba ne diyecek diye dikkat kesilmiş. Başkan da hemen söz vermiş, “Buyurunuz Sayın Milletvekili, kürsü sizindir...” demiş. O sayın milletvekili, meramını öz olarak anlatmış: “İçerisi çok ısındı, pencereleri açtırır mısınız?..” demiş ve yine susmuş!..
Havaların çok ısındığı şu günlerde, ne kadar pencere açsanız, hatta cereyan bile yaptırsanız nafile. Ama gene de bir çaresine bakmak lazım. Bahse konu sayın milletvekili gerçekten böyle bir şey söyledi mi, bilmiyoruz. Pencere açma yerine havalandırmayı çalıştırın da diyebilirdi mesela... O dönemlerde bugünkü gibi klima cihazları yaygın olmadığı için, pervane mi vardı acaba? Neyse, orası ayrı bir bahis. Asıl konuşmak istediğimiz konuya gelelim...
Bu köşenin prensibi, daha ziyade ülkenin genel meselelerini ele alıp işlemektir. O yüzden lokal konulara pek fazla girmemeyi tercih ederiz. Lakin bu durum, yukarıda sözünü ettiğimiz sayın vekil misali, hiç konuşmayacağız anlamına da gelmez! Bir müddet önce, burada İstanbul Ambarlı Limanı yoluna dair dertli bir yazı yazmış ve yetkilileri duruma müdahale etmeye çağırmıştım. Sağ olsunlar, sesimi duydular ve çözüm için bazı adımlar atıldı. TIR’ların kullanmaması gereken yol şeridi, tam olmasa da, büyük ölçüde tasalluttan kurtarıldı. Trafik polisi ve belediye zabıtası çalışmalara başladı. Beylikdüzü belediyesi, giriş noktasına bir kulübe koyarak, fiili müdahale için tedbir aldı. Yakuplu istikametine gidenlerin kullandığı yol böylece kısmen rahatladı.
Ancak Ambarlı yolunda sıkıntılar bitmedi. Zira TIR kamyonlarının park yeri olmadığı için, gidiş ve gelişte, yasak olmasına rağmen; yolun yarısını park eden araçlar kaplıyor. Araç sürücüleri de, gidecek yer olmadığı için, perişan vaziyette araçların şoför mahallinde yatıp kalkıyor, tekerleklerin arasında piknik tüpleri ile yemek ve çay pişirmeye çalışıyor... Yani 21. yüzyıl Türkiye’sine yakışmayan bir manzara!
Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’ın kişisel ilgi ve direktifi ile, o bölgede bir otopark yeri çalışması başlamış bulunuyor. Fakat Başkan’ın talimatlarına rağmen, bazı bürokratik engellerin aşılmasında zorluklar yaşanıyor. İlçe Belediyesi, park yeri yapımını hızlandırmaya çalışırken, kimi devlet dairelerinden yeterli destek ve kolaylığı göremiyor. Görüştüğüm ilgili şahıslar, bu noktada yine Sayın Topbaş’ın özel ilgi ve desteğine ihtiyaç olduğunu söylediler.
TIR otoparkı kısmen hizmete girmiş durumda. Ama hâlâ yolun büyük bölümü park sebebiyle işgal altında. İlçe emniyet müdürlüğü ve belediye zabıtasının ortak çalışması ile, TIR kamyonlarının yasak şekilde park etmesi önlenmelidir. Zira yol kenarına park eden TIR’lar büyük tehlike saçıyor. Bizden duyurması!


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi